Krezip

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vwo | 382 woorden
  • 28 mei 2001
  • 117 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
117 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

De bandleden

De tilburgse band Krezip bestaat uit: Jacqueline Govaert: zangeres, piano
Annelies Kuijsters: zangeres, gitaar
Anne Govaert: gitaar
Joost van Haaren: bassist
Thijs Romeij: drummer

Jacqueline is ook het meest op de voorgrond. Tijdens de optredens springt ze vaak vrolijk rond. Alle bandleden zijn rond de 18 / 19 jaar.

Biografie

Vier middelbare scholieren begonnen in 1997 een 'bandje' nadat Jacqueline pinkpop op tv had gezien en dat ook wel wilde. Thijs kwam pas in 1998 de band. In 1998 won de band twee Tilburgse talentenjachten. Daarna volgden optredens op
Festival Mundial (1998, 1999, 2000), Noorderslag (1999, 2000) en Lowlands (1999, 2000). Het eerste officiële teken van leven, de CD demo Run Around, verscheen halverwege 1999 (in eigen beheer). De cd is nog steeds verkrijgbaar en bevat de live hit In Her Sun. Hoewel er geen single werd uitgebracht, belandde het nummer in de top van de Cyber Top 50. Het bleek een voorteken van de populariteit. Na de release van de single Won't Cry volgde
een geslaagd optreden op Pinkpop, dat tevens de doorbraak naar het grote publiek betekende. De hitsingle I Would Stay deed de rest. De zomer van 2000 werd de zomer van Krezip. Tijdens Torhout/Werchter ging België plat en met het optreden op Lowlands zette de band een dikke punt achter een stralend seizoen. In vrijwel alle media stond het vijftal in de schijnwerpers. Na het grote succes van I would stay kwamen er nog twee andere singles uit die ook op de CD staan: All unsaid en Everyting and more. De prijzen begonnen inmiddels binnen te stromen. Nothing Less werd drie keer platina. In België en Nederland ontving de band meerdere TMF-Awards en in Nederland kreeg Krezip een Zilveren Harp. En gezien het enthousiasme van de bandleden is dat alles nog maar het begin.

De toekomst

Anne en Annelies doen dit jaar eindexamen en Jacqueline, Thijs en Joost willen hun studie aan de Rock Academie in Tilburg voltooien. Voor de rest gaan ze met zen vijven door met muziek maken.

De cd

Nothing Less is een heel afwisselende CD. Er staan rocksongs op maar ook hele rustige liedjes. De producer Oscar Holleman (van de Heidenroosjes, Undeclinable, Ambuscade en Vals Licht) heeft geprobeerd veel energie vast te leggen op de CD. De teksten worden allemaal geschreven door de bandleden zelf. De meeste door Jacqueline die al sinds haar 12e songteksten schrijft.

REACTIES

A.

A.

Annelies Kuijsters speelt geen gitaar maar toetsen.

13 jaar geleden

L.

L.

Hoi, Madelon!!

Ik heb je Krezip werkstuk gelezen!
HEEEEEEEEEL leuk!
EN goed!!

Ik ben ONWIJZE fan van KREZIP!!!!!!!!!!
JIJ ook????

Ik denk het wel!
Twarres is ook wel goed!

En Limp-Bizkit, enz...!!!!
Doeii!!!

-x-jes Lisette

22 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.