Hiphop

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 861 woorden
  • 8 januari 2005
  • 141 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 141 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Kenmerken: Rap ook wel hiphop genoemd heeft de volgende kenmerken
-je praat snel op de muziek
-je praat met veel woorden
-je gebruikt rijmwoorden, ook midden in de zin (binnen rijm)
-je gebruikt woorden die met de zelfde letters beginnen
-je gebruikt woorden die ongeveer het zelfde klinken
-je rap wat je op dat moment belangrijk vind

HIPHOP is afkomstig van Afrikaanse volkeren in het algemeen en komt van zwarte mensen geboren in de Verenigde Staten. De wortels van de vernieuwende muziekvorm vinden we in West Afrika, waar stamhoofden "mannen van woorden" in hoge achting hielden.
Toen later de slaven naar de Nieuwe Wereld werden gebracht, mixten hun nakomelingen Amerikaanse muziek met de beats die zij overgeleverd hadden gekregen van hun voorouders uit Afrika. een andere wortel van rap ligt in Jamaica - de volkslegenden die "toasts" werden genoemd. Dit waren verhalende gedichten in een specifieke rijmvorm, later door Jamaicaanse disc-jockeys gebruikt om platen aan elkaar te praten.

Ruim honderd jaar later, had rap zich ontwikkeld tot een straatkunst. Zoals doo-wop ontstond rap zoals we het nu kennen op schoolpleinen en op straathoeken in grote steden in de zeventiger jaren. De eerste raps waren opschepperige verhalen, en sneren naar andere rappers. Deze muziekstijl groeide langzaam in populariteit onder zwarte tieners in New York City, Washington, D.C. Al in 1974 vind je deze eerste rap op wijkfeesten in New York.
Maar pas in 1979 ontdekken de grote platenmaatschappijen het nieuwe geluid, als "rapper's Delight" van de Sugar Hill Gang een grote hit wordt. Het publiek dat op rap afkomt groeit enorm en wordt zelfs berucht, met acts als Public Enemy, N.W.A. en Ice-T.

Snoop Dogg is geboren op 20 okt 1972. Hij groeide op in long beach california waar hij veel problemen met de politie had. Calvin heeft ze bijnaam Snoop Dogg te danken aan ze vader en zijn moeder. Volgens zijn vader had Snoop Dogg vroeger heel veel haar net een kleine hondje en volgens zijn moeder hield hij van snoopie the dogg de character uit de tekenfilm Peanuts vandaar lag Snoop Doggy dogg voor de hand.

Op school was Snoop Dogg een goeie leerling hij leerde goed hij was een goeie atleet en hij zat in het school basketbal team.
Maar toen ging hij om met de gangster: La Crips.
Snoop Dogg werd toen opgepakt op bezit van cocaïne en moest de bak in.
Eminem, Geboren op 17 oktober in 1972. Ook wel bekent als: The real slims shady. Maar zijn echte naam blijft toch Marshall Bruce Mathers. Zijn moeder noemt hem naar zijn vader.maar na 6 maanden dat Eminem geboren is gaan zijn ouders scheiden. Zijn Vader heeft zonder vaarwel te zeggen Kansas City verlaten waar Eminem is geboren. Eminem is daarom alleen maar opgevoed door zijn moeder Debbie. Maar eigenlijk was ook zij niet z'n goede moeder. Zijn moeder kon zomaar gaan flippen zonder dat er wat was gebeurd. Eminem wordt merendeel van zijn leven bij familie ondergebracht. Het meeste wordt die bij zijn oom Ronnie gebracht. Eigenlijk was Ronnie een soort vader voor Eminem. Hij wordt echt hele goede maatjes met zijn oom. Eminem en zijn oom brachten merendeel van tijd samen door. Als het kon dan wilde Eminem dat zijn oom zijn vader werd

Graffiti is een ander deel van hiphop. Het is eigenlijk gewoon verf op muren spuiten. Ook hier is stijl weer het belangrijkste omdat je als je iets maakt wel kenmerkend moet zijn dat ze kunnen zien dat het door jou is gemaakt. Je hebt hier geen battles in maar wel onderlinge strijd. Als je over iemand anders tekening heen spuit ben je diegene zwaar aan het uitdagen en heb je grote kans dat ze ook over jou stukken spuiten. Voor de meeste mensen die er voorbij lopen is het lelijk, illegaal en dus geen kunst. Maar voor een echte graffiti spuiter is het zeerzeker kunst. Er zijn zelfs ook illegale opleidingen voor om een graffiti spuiter te worden. Want illegaal blijft het, omdat het door de wet nog steeds niet toegestaan is. Daarom gebeurt het vaak ‘s nachts of op plaatsen waar de politie nooit komt zoals treinstations of oude fabrieksgebouwen


50 Cent
“50 cent” ofwel Curtis Jackson werd in 1978 in de straten van New York geboren. Deze echt “gangster Rapper” heeft waarschijnlijk meer meegemaakt in zijn 26-jarige leven dan de meeste mensen in een heel leven. Zonder vader opgevoed en een vermoordde moeder toen hij nog niet tiener was, werd hij opgevangen door zijn grootouders. 50cent werd onder anderen negen keer neergeschoten. Totdat zijn zoon geboren werd had hij helemaal niet de intentie om te gaan Rappen, maar hij begon om de kost te verdien voor zijn zoon. Hij tekende bij JMJ records, het label van Jam Master J. Toen bekendere labels achter 50’s “skills” kwamen tekende hij al snel bij Columbia records.
breakdance is een onderdeel van hiphop. Breakdance is ontstaan rond 1976. Rond deze periode neemt hiphop bezit van de Bronx en worden overal in de Bronx wijkfeesten gehouden, ook block parties genoemd. Zwarte jongeren, gekleed in sportkleding ontwikkelden hun eigen dansstijlen: breakdance en. Diskjockeys begonnen drumcomputers te gebruiken en verschillende technieken te ontwikkelen: scratchen (het heen en weer bewegen van een plaat groef).

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

hoi, er staat onderaan bij 50 cent, 9 keer neergeschoten, dat is niet waar!
hij werd bij een drive by, 9 keer in zijn lichaam en hoofd geschoten, hij is niet 9 keer neergeschoten! haha, stel je voor.

dat wou ik even zeggen. want dat is best een grove fout ;)

16 jaar geleden

A.

A.

fijn voor je

7 jaar geleden