Beyonce Knowles

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 707 woorden
  • 20 juni 2005
  • 405 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
405 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
WIE??? Beyoncé Gissele Knowles komt uit Texas. Ze is op 4 september 1981 geboren. Ze is vooral bekend geworden door Destiny’s Child en haar eigen liedje Crazy in love. Beyoncé maakt R&B - muziek en Pop. Haar vader helpt haar met veel dingen hij richtte Destiny’s Child op. Haar moeder maakt meestal al haar kleren voor haar optredens. Ze heeft al met veel bekende mensen gewerkt zoals, Sean Paul, Missy Elliot, en haar verloofde Jay-Z. HET BEGIN Ze begon haar carrière al op 7-jarige leeftijd onder leiding van haar vader, producer Matthew Knowles. Samen met haar nicht Kelly Rowland, LeToya Luckett en LaTavia Roberson vormde Beyoncé met haar vader in 1990 de groep Destiny’s Child. Om een platencontract te krijgen deden ze mee aan het programma Star Search (soort van idols), maar ze wonnen niet maar kregen toch een platencontract aangeboden. Hun eerste echte album verscheen in 1998. Hun tweede album kwam uit in 1999 genaamd The Writing’s On The Wall. Destiny’s Child heeft besloten om een tijdje uit elkaar te gaan om hun solo carrière te verbeteren en later weer bij elkaar te komen. Op 24 juni 2003 heeft dus ook Beyoncé haar eerste echte solo album uitgebracht.
SOLO De inmiddels 22-jarige Beyoncé heeft Dangerously In Love opgenomen in New York, Los Angels, Miami en Atlanta samen met veel gastartiesten zoals Missy Elliot, Jay-Z, Sean Paul, Mark Baston, Mario Winans, D-Roy, & OutKast’s Big Boy, rich Harrison, Fanatic en Scoort Storch. Beyoncé heeft zelf de meeste liedjes gescheven en bij bepaalde heeft haar vader Mathew Knowles haar geholpen. In de meeste nummers heeft Beyoncé haar emoties geuit. Beyoncé is ook bezig met haar acteercarrière. Ze heeft bijvoorbeeld al in hiphopopera “Carmen’’ gespeeld en een jaar later speelde ze in Austin Powers 3: “Goldmember’’. Beyoncé is ook nog eens bezig met twee nieuwe filmprojecten en ze is ook te zien in door Spike Lee geregisseerde commercials voor Pepsi-Cola. Ook vormt Beyoncé sinds kort het nieuwe gezicht voor L’Oreal. KLEDINGLIJNEN Beyoncé gaat dit jaar twee kledinglijnen op de markt brengen. Samen met haar moeder Tina Knowles, die de stylist is van haar dochter en Destiny's Child, zal Beyoncé de kleding ontwerpen. De eerste lijn bestaat uit zoals T-shirts en jeans, terwijl de andere lijn een betaalbare collectie moet worden. “Veel jongeren zijn gek op mode en designer kleding, maar kunnen zich dit vaak niet veroorloven. Ik wil een betaalbaar alternatief bieden. Een sexy en vrouwelijke lijn die ik zelf zou willen dragen.” GRAMMY’S Voor Beyoncé’s single “Crazy in Love’’ kreeg Beyoncé 2 prijzen en voor haar album Dangerously in love kreeg ze er ook 2. Ook werd ze uitgeroepen tot de beste vrouwelijke R&B-artiest. Dus bij elkaar heeft Beyoncé 4 Grammy’s gewonnen. LOVE LIVE Beyoncé Knowles en de rapper Jay-Z zijn van plan te gaan trouwen. Hij vroeg Beyoncé tijdens een feestje. Jay-Z pakte de microfoon en vertelde aan iedereen dat hij de liefde van zijn leven had gevonden in Beyoncé. De zangeres stond naar hem te glunderen en genoot van al Jay's lieve woordjes. De relatie van het koppel staat bekend vanwege hun mysterieuze gedoe over hun liefde. Ze hebben het nieuws maanden lang verborgen weten te houden. De vonk sloeg over toen ze samenwerkten aan de single ’03 Bonnie & Clyde'. EN VERDER??? Beyoncé Knowles heeft een contract getekend ter waarde van 2.5 miljoen pond bij Tommy Hillfiger. De Destiny’s Child zangeres zou het parfum van de ontwerper gaan promoten. Het gaat goed met het promotiewerk van Beyoncé, want ze kreeg ook al miljoenen voor haar inzet bij Pepsi. Zelf heeft ze ook plannen om van start te gaan met haar eigen kledinglijn. Er zou ook een nieuw nummer geschreven worden die Beyoncé gaat zingen in de tv-spots voor Hilfiger. Tommy zelf is erg blij met Beyoncé. Ze is een absolute topper en mensen kijken naar haar op en dat is belangrijk om je producten te verkopen. ‘’Beyoncé is mooi, intelligent, heeft stijl en heeft een warme persoonlijkheid’’, aldus de ontwerper.
BEYONCÉ’S STIJL Beyoncé maakt vooral R&B en Soul. Ze heeft een grammy gekregen voor beste vrouwelijke R&B artiest. Ze is eigenlijk door gebroken met haar liedje ‘’Crazy in Love’’. En ze heeft ook voorheen liedjes gemaakt met Destiny’s Child.

REACTIES

S.

S.

ik vind het echt intresant ik zit nog in de brugklas maar heb het echt nodig kan je nog meer over muziek sturen ik wil een betere cijfer halen en kan je nog meer over muziek sturen ps als je het stuurt wil ik je bedanken

13 jaar geleden

C.

C.

leuk

12 jaar geleden

S.

S.

Top!
Ik ben helemaal fan van Beyoncé!

Groetjes!!!!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.