Zinloosgeweld

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 382 woorden
  • 21 september 2003
  • 117 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
117 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Vraag 1: Bij wat kan Het Slachtofferhulp helpen?

Het slachtofferhulp helpt bij: -Geweld zoals; Seksueel geweld en Huiselijk geweld - Beroving - Seksueel geweld - Stalking - Huiselijk geweld - Inbraak - Verkeersongeluk

Voor wie is Het Slachtofferhulp?

Het slachtofferhulp is er voor: - Slachtoffers van geweld of verkeersongeluk - Familie en kennissen - Getuigen van geweld, verkeersongeluk en enz.

Vraag 2: Wat is Stalking?

Stalking is: - Ongewenste e-mails, telefoongesprekken en brieven - Dreigen met geweld - Vernielingen - Iemand die een bestelling doet uit je naam -Achtervolgingen. Vraag 3: Wat was de aanleiding van Zinloos geweld?

Wat er met Meindert Tjoelker gebeurde (in september '97) is niet de enige reden van het ontstaan van de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. Eén zo'n gebeurtenis is (hoe erg het ook kan zijn) niet genoeg. Er speelt veel meer. Iedereen ziet en weet dat er te vaak en te gemakkelijk agressie en geweld wordt gebruikt, zonder dat iemand dat respecteert. Geweld heeft als teken van macht. Agressie heeft een teken als van frustratie. Geweld heeft een teken als wat dan ook. Met Fysiek geweld, Verbaal geweld, Psychisch geweld is het nooit goed te praten. Met geweld los je niks op.

Vraag 4: Wat is het doel van de Stichting Tegen Zinloos Geweld?

Het doel van de Stichting Tegen Zinloos Geweld is campagnes maken over dat geweld niet kan en sommige respecteren dat niet. De Stichting probeert geweld te voorkomen door het op de tv te laten zien.

Beschrijving van de 3 campange’s die de stichting voert:

1e campagne: Laat je hart spreken!

Met deze campagne is ook het aangeven dat agressie en geweld niet normaal
en vanzelfsprekend is. Kijk hier op www.slachtofferhulp.nl !!!!

2e campagne barcode : Wees sterk! Reken af met geweld!

Dit is een campagne van uitgaan en de horeca. Het is vanuit de Stichting als volgt te formuleren: Een positief gevoel overbrengen en het uitbeelden dat agressie en geweld in het uitgaansleven af te remmen is door een mentaliteitsverandering. Vervolgens willen ze duidelijk maken dat agressie en geweld niet normaal of vanzelfsprekend is. Met geweld los je daarom niks op!!!

3e campagne: Landelijke Abri-campagne tegen vandalisme!

Mening van deze campagnes:

Ik vind de campagne’s goede opgerichte stichtingen. Ze laten zien dat geweld niet mag en kan. Mensen moeten daar respect voor hebben.

REACTIES

C.

C.

dankje voor je werkstuk we hebben hem opnieuw ingeleverd (we hebben er wel een paar dingen verandred)en er een 8 voor gehaald!!!!!!!!!!

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.