Inleiding:Dit verslag gaat over een aantal zaken die te maken hebben met racisme. Het gaat dus over een breed vlak van Duitsland tot Amerika en weer terug naar Nederland. Want overal is er discriminatie maar overal is het anders.Verder hoop ik dat het een mooi verslag wordt waarin feiten en mijn persoonlijke mening gemengd zullen gaan, evenals de argumenten zowel voor als tegen.Wat is Racisme:Racisme is een akelig woord voor de meeste mensen al hoewel bijna iedereen er in zijn of haar leven wel mee te maken heeftZowel goed als fout.

Als iemand er anders uitziet en wordt gepest praat je over discriminatie, als je iemand benadeeld kun je het discriminatie noemen, het is maar hoe je het op pakt.Maar meestal wordt er onder discriminatie iets anders verstaan, meestal gaat het dan over rassen haat.

Turken, Marokkanen en alle andere allochtone Nederlanders zijn slecht hoor je dan vaak roepen.

Ze voeren geen flikker uit wordt er van de andere kant geschreeuwd.

De andere zegt weer oprotten allemaal stuk voor stuk ze kosten alleen maar geld.Dit is allemaal discriminatie die we in het dagelijkse leven in Nederland tegen komen.

Het is niet goed maar het gebeurt wel en niet alleen in Nederland maar in elk westers land gebeurt het wel.

Het is alleen niet goed dat het gebeurt want veel mensen die er niets aan kunnen doen worden er de dupe van.Gelijke behandeling:Gelijke behandeling is moeilijk want vaak worden er mensen voor getrokken, autochtonen gaan voor allochtonen als het gaat om banen. Vaak omdat werkgevers geen allochtonen in dienst willen hebben omdat ze de taal niet goed spreken of er andere gewoontes op na houden.Dit valt ook onder racisme, maar om dit tegen te gaan heeft de regering een heel aantal regels opgesteld. Elk bedrijf wordt verplicht gesteld dat op elke 10 werknemers er 1 allochtoon moet werken. De bedrijven die zich niet aan deze regel houden krijgen dan een boete.Maar er zijn ook regels gebonden aan welke allochtonen mogen werken want dat mogen ze niet allemaal. Hieronder een citaat uit de wet “ALGEMENE WET GELIJKE BEHANDELING”

“7.e Nationaliteit

Onderscheid op grond van nationaliteit mag alleen als dit voortvloeit uit internationaal recht, uit een wet of als de nationaliteit bepalend is. Een onderscheid dat voortkomt uit een wet is bijvoorbeeld dat buitenlanders (met uitzondering van EG onderdanen) niet in Nederland mogen werken zonder geldige werkvergunning. In zo’n geval wordt dus onderscheid gemaakt tussen de ene werknemer die wel een werkvergunning nodig heeft en de andere die dat niet nodig heeft. Bij een geval waarin nationaliteit bepalend is, kunt u denken aan de spelers van het Nederlands elftal”

Hier staat dus dat er alleen allochtonen met een werkvergunning mogen werken. Maar ook op andere punten moet je gelijk behandeld worden. Mensen die homoseksueel geaard zijn bijvoorbeeld worden om die reden vaak niet aangenomen. Er zijn namelijk mensen die denken dat die mensen ziek zijn omdat ze op mensen van het eigen geslacht vallen. Maar dat neemt niet weg dat het toch mensen zijn die vaak dezelfde capaciteiten hebben als iemand die heteroseksueel is.En dan heb je de allochtonen in Nederland nog niet gehad, die discrimineren soms nog meer dan wij de autochtonen.

De allochtonen vrouwen die mogen vaak helemaal niets.

Wij zeggen soms wel eens “het enige recht van de vrouw is het aanrecht” maar bij die mensen is dat vaak ook nog zo.

Het is niet bij alle allochtonen maar vaak wel.Gelijke behandeling is naar mijn mening daarom ook van groot belang. Als je alle mensen gelijk behandelt heb je veel minder problemen dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is en wat er van hem/haar verlangd wordt om behoorlijk te functioneren in de maatschappij.(Neo) Nazi`s & en de KKK:Dit is weer een heel ander aspect van racisme.

Deze vorm is zo anders dat je hem kunt vergelijken met de KKK (klu Klux Klan).

De nazi’s stammen uit WOII en waren toen en zijn hedendaags vaak nog aanhangers van Adolf Hitler.De mensen uit WOII hebben enorme wreedheden n begaan tegen de mensheid, ze hebben werkelijk elke regel aan hun laars gelapt en waren van plan om het hele Joodse ras uit te roeien alleen maar vanwege hun geloof.

Maar als je gaat kijken wat de nazi`s in WOII allemaal kapot hebben gemaakt wordt je niet vrolijker.

Naast e joden pakten ze iedereen op die het niet met hun ideeën eens was en dat openlijk liet merken en wat ik al helemaal schandalig

Vind is dat ze ook invalide mensen pakten, zoals ik tegen de ECHTE nazi`s aan kijk en dan heb ik het niet over de meeste normale soldaten maar de echte aanhangers van Adolf Hitler, dan zijn het gewoon zwijnen.

Want zoals hun met mensen om gingen zo gaan de boeren nog niet met het vee om.Tegenwoordig zijn er nog steeds nazi`s de Neo nazi`s, deze mensen hebben het weer ergens anders op gegooid.

Zij willen dat er geen een allochtoon in hun land asiel zoekt terwijl dat volgens de wet wel is toegestaan.

Vooral in Duitsland zijn ze erg actief ze steken daar vaak asielzoekers centrums in brand slaan de winkels van allochtonen in puin en zo zou je zelf ook nog wel wat dingen kunnen verzinnen.

Maar ze zijn niet alleen in Duitsland actief, ook in Nederland heb je Neo nazi`s.Deze vorm van racisme is zeer ernstig en ik ben het er dan ook helemaal mee eens dat ze daarom al die ultra rechtse politieke partijen verbieden.Maar als je dan in Amerika gaat kijken dan sta je in een aantal staten ook raar te kijken.

Want ze zeggen wel dat Amerika een beschaafd land is maar daar hebben ze Ku Klux Klan en naar mijn mening zijn die zelfs nog een graad erger dan de Neo nazi`s in Europa.

Deze mensen zijn niet echt tegen allochtonen maar richten hun vizier meer richting de zwarte gemeenschap in Amerika.

Zo ben je als zwarte in sommige delen van Alabamba niet echt veilig.

Als ze je daar als zwarte niet moeten of je luistert niet naar ze dan heb je kans dat je zelfs nu nog gelynched wordt oftewel opgehangen.Maar als je als blanke dikke maatjes ben met zwarte moet je ook goed op passen want dan beschouwen ze je als een landverrader en behandelen ze jou net zo als dat ze met zwarte doen.

Maar wat het ergste aan de KKK is is dat ze van die witte mutsen dragen en dat ze er niet voor uit durven te komen dat ze lid zijn van de KKK en dat durven de Neo nazi`s wel.

Maar zowel het neo nazi gebeuren als de Ku Klux Klan zijn allebei niks waard voor de maatschappij en zijn gelukkig dan ook allebei bij de wet verboden.

Verschillende Culturen:Als je in een land als Nederland woont heb je te maken met verschillende culturen.

In Nederland wonen heel veel verschillende culturen van de ene kant is dat goed maar van de andere kant is het niet goed want nu wonen er heel veel mensen met een verschillende visie in Nederland.

Er wonen katholieken, moslims, joden, jehova’s, christenen, protestanten.

Deze godsdiensten hebben al hun eigen kenmerken maar van nationaliteit tot nationaliteit verschilt het ook weer in gedachten en gebruiken.

Er woont nu ook van alles door elkaar maar het rare is wat in Joegoslavië niet kan, kan hier wel een Serviër langs een bosnier daar schieten ze elkaar de kop eraf en hier wonen ze langs elkaar.

Maar ook hier botst het wel eens en ik ben van mening dat de regering dit alles goed in de gaten moet houden anders gaat het er 20 jaar hier net zo aan toe als nu in Joegoslavië.Maar aan de andere kant is het wel goed dat er veel culturen in 1 land wonen want dan leer je eerder elkaars cultuur te respecteren maar ik vind wel dat de regering geen feestdagen moet erkennen die van oorsprong niet tot de Nederlandse cultuur horen.Maar door al die verschillende culturen krijg je ook discriminatie want de ene cultuur staat lijn recht tegen over de andere of ze discrimineren samen tegen een groep mensen.

Vaak zijn dit de homoseksuelen en de transseksuelen die dan het slachtoffer zijn.

Volgens veel culturen/godsdiensten zijn deze mensen ziek maar dat is helemaal niet waar ze hebben gewoon meer weg van iemand van het andere geslacht maar het uiterlijk en de bouw van het eigen geslacht.

En daardoor vallen ze op iemand van het eigen geslacht.

Maar al die mensen die zo denken gaan wel lekker gezellig een pilsje drinken op een terras en dat zijn volgens hun woorden dan gezellige kroegen.

Maar deze mensen vergeten dat 80% van de kroegbazen homo’s of lesbiennes zijn.

Dus discriminatie slaat helemaal nergens op.Vluchtelingen:In Nederland zijn veel vluchtelingen gehuisvest terecht en onterecht.

Je hebt namelijk verschillende soorten vluchtelingen:

Je hebt economische, oorlog, politieke vluchtelingen.

Ik ben van mening dat de laatste 2 soorten dus de oorlog en politieke vluchtelingen terecht zijn maar de economische niet.

De economische vluchtelingen komen hier naar toe om veel geld te verdienen zonder dat ze al een baan hebben.

Als wij naar een ander land gaan immigreren, moeten we aan kunnen tonen dat we al een baan hebben en anders dat je je eigen geld al hebt want anders krijg je gewoon weg geen verblijfsvergunning maar als je naar veel Turkse en Marokkaanse gezinnen kijkt die alleen maar voor het geld komen hebben verder naar mijn mening geen enkel punt waar op ze een verblijfsvergunning krijgen.

Ze kennen de taal niet wat toch heel belangrijk is, ze kennen de Nederlandse cultuur niet en wij moeten ons maar aan hun gewoontes aanpassen maar andersom vaak ho maar.Maar als je dan naar oorlogs vluchtelingen kijkt die vluchten om in leven te blijven en die mensen hebben ook en reden om te vluchten.

En die mogen ook komen van mij maar dan moeten ze wel weer terug naar hun eigen land als de oorlog voor bij is.

Maar als je dan gaat kijken naar de Kosovaren die toen hier naar toe gevlucht zijn, daar willen er een hele hoop niet meer terug naar hun eigen land omdat ze het hier veel beter hebben.

Ze wisten van tevoren dat ze weer terug zouden moeten als de oorlog voorbij was.En dan heb je de politieke vluchtelingen nog.

Dit is een heel rotte vorm van vluchtelingen want die moet je eigenlijk zonder pardon asiel geven want als je terug stuurt naar het land van herkomst dan is het 100% zeker dat ze opgepakt worden in de gevangenis gestopt worden en dat ze nooit meer gezien worden.

Maar deze mensen die zitten eigenlijk tegen hun zin in hier want als ze gisteren terug konden dan gaan ze eergisteren bij wijze van spreken.

Vaak zijn dit soort vluchtelingen mensen die zich verzetten tegen dictators of het communisme zoals dat nu nog in China is.Maar ik vind wel dat het vluchtelingen beleid in Nederland wel degelijk aangescherpt moet worden en dat asielzoekers die uitgeprocedeerd en dan dus eigenlijk illegaal in Nederland zijn zo snel mogelijk het land uitgezet moeten worden.

En de mensen die wel een verblijfsvergunning krijgen aan bepaalde regels moeten voldoen.

Ze krijgen geen vaste verblijfsvergunning maar elk jaar een nieuwe op basis van goed gedrag gaan ze de fout in door een aantal ernstige delicten te plegen worden ze per direct het land uitgezet.

En dan bedoel ik niet te hard gereden of zo maar dan gaat het bijvoorbeeld om geweldpleging, inbraak, diefstal, aanranding/ verkrachting.Maar als er echt een reden is om te vluchten zijn een groep vluchtelingen altijd welkom want misschien is het andersom ook nog wel een keer nodig en dan is het toch makkelijk om een plaatse te weten waar je naartoe kunt en dan ook veilig zijn.Slotconclusie:Racisme is toch een moeilijker onderwerp dan ik dacht maar al bij al vind ik het goed gelukt.

Ik ben bij verschillende organisaties geweest voor informatie en heb een aantal debatten op tv gevolgd waar Pim Fortuyn steeds het woord heeft en dan komen ze van zelf op het onderwerp vluchtelingen en racisme.

Ik heb het verslag helemaal vanuit mijn eigen gedachte geschreven.

Ik heb dus wel wat andere dingen gelezen maar ik heb er wel helemaal mijn mening op losgelaten en natuurlijk ook beargumenteert.Gebruikte bronnen:Hieronder staan de websites die ik bezocht heb om informatie te vinden over Racisme en discriminatie.

Verder heb ik nog 2 debatten op tv gekeken over de komende verkiezingen.

Ik ben allen vergeten wanneer deze waren en op welke zender deze uitgezonden zijn.http://www.xs4all.nl/~advocare/folder32.htmwww.startpagina.nlhttp://mensenrechten.pagina.nl/http://www.kukluxklan.org/http://www.waffen-ss.nl


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

ik vind je werkstuk egt goed he... wat vind jij er van?

14 jaar geleden