Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


De blanken dachten altijd dat ze beter waren dan de zwarten, ze mochten heel wat dingen die de zwarten niet mochten doen, dat kwam volgens mij door de slavenarij. Nadat de slavenarij was afgeschaft werd de racisme niet gestopt het werd juist erger. De zwarten hadden het extra moeilijk in de steden van Amerika want ze konden moeilijk werken vinden en vooral waar er blanken de baas was. De leefomgeving was ook niet prettig ze woonden in sloppenwijken of in een platteland van grote steden. Dit racisme begon eigenlijk toen de zwarten als slaven naar Amerika werden gebracht, de slavenarij werd afgeschaft op 1865 maar dat betekende niet dat ze evenveel rechten hadden.De oorzaak van racisme is vaak dat als de zwarten naar je land komen en ze zijn rijker dan jouw familie dan ga je denken dat ze alles pikken voorbeeld daarvan is de haat van Derek begonnen, maar niet helemaal het was eerder gebeurd. Toen d zijn vader werd vermoord groeide de haat. Ik dacht eerst dat het daardoor kwam maar dat was niet zo. Het kwam ook wel door zijn vader, maar de haat begon bij zijn vader hij vertelde alles over negers dat ze niet kloppen enzo en dan wordt zijn een jaar later wordt zijn vader vermoord en dan + zijn verhaal dat vergeet je niet zo dus jah dan denk je alleen maar aan haat en dan wil je ze niet meer in je land hebben dus ze organiseren een groep (skinheads) zeg maar en dan beroven ze winkels en slaan buitenlanders in mekaar, en op dag wordt de auto van z’n vader beroofd door twee zwarten en dan dood Derek die twee.

De leefomgeving van de zwarten waren echt down. Als ik daar was en ik was zwart zou ik weggaan terug naar men eigen land waar er geen racisme enz. was maar ze houden wel vol en later kregen ze waarvoor ze vochten maar de leefomgeving was klote het was geen pretje om in sloppenwijken te wonen en zien waar de blanken woonden, in mooie huizen. Ze mochten in de bus geen plaats hebben als je die had moest je die weggeven stapten de zwarten niet op moesten ze naar de gevangenis. Ze moesten naar aparte scholen en naar aparte kerken maar dat klopt eigenlijk niet, ze hebben de zelfde geloof maar toch haten ze elkaar wat ik ook raar vind is dat de zwarten denken dat Jezus zwart en de blanken juist andersom en dan hebben ze een reden om een kleine burgeroorlogje te voeren.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

k vind t een hele goeie onderwerp en je probeert ook duidelijk te maken wat er daad werkelijk aan de hand is.........wij donkere mensen lope altijd rond met een probleem.....vooroordelen. wij zijn helemaal onteerd op welke manier dan ook,de meeste mensen weten niet dat wij onze eigen cultuur hebben dat het is een grove fout van ons om van onze eigen cultuur af te stappen en mee te doen met de duivel.......Mensen voeden hun kinderen op met haat tegen de zwarten,of grof gezegd tegen de neger.
Een neger is slecht een neger moet geslacht worden en al die andere bla.....wat wij niet weten is dat zowel onze geest als onze sterke lichaam zodanig sterk is dat we iedereen kunnen verslaan...ook Babylon!!!! maar blakka waar is mijn eenheid dat is het belangrijjkste we moete nu inzien dat niemand ma don ook niemand met ons is we staan er alleen voor vergeet dat niet late we onze eigen army niet kapot maken ma late we weer met mekaar leven zoals voordien. Die witte man heef ons helemaal verander dus we zijn nu millanter tegen mekaar g eworden foute boel....JAH RastaFarai is for al man to share...ook voor the whites one love on heart ma verdedig jezlef wel tege die force die op aarde bezig is alles naar zich toe te trekken ten koste van mensen levens....het gat ni om blank zwart of wat dan ook is een illusie mensen...weet je hoeveel blanke mensen erzijn die het gewoon verafschuwen om blank te zijn na alles wat ze ons hebbe aaangedaan en nog steeds met ons doen!!!!! dus t is ni blank zwart t is een gedeeldte van die mensen die denken dat ze boven God staan......ik weiger om mee te doen aan die illusie.....we zijn allemaal van vlees en bloed.
die Turk is mijn broer,die Marokkaan is mijn broer,die Surinamer is mijn broer...bescherm mekaar tegen de duivel!!!!!!! One love One heart... free the black from this missery!!!!!

13 jaar geleden