Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Gevaarlijke sporten

Beoordeling 3.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas havo | 206 woorden
  • 23 mei 2001
  • 151 keer beoordeeld
Cijfer 3.7
151 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
LO
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Waarom? Veel mensen gaan gevaarlijke sporten doen voor het fijne gevoel en de spanning die ze erbij voelen. Dat wordt veroorzaakt door 2 stoffen die in je lichaam worden aangemaakt. Die stoffen zijn: adrenaline en endorfine. Adrenaline en endorfine worden aangemaakt door je niermerg en de uiteinden van de zenuwen. Adrenaline zorgt ervoor dat je dingen spannend vindt, adrenaline bevind zich in je bloed. Endorfine zorgt voor een heel fijn gevoel in je lichaam. Als je bang bent, of ergens van schrikt wordt de stof vanzelf door je lichaam aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je pupillen groter worden. Daardoor kun je dingen beter zien en word je sterker. Soms voel je zelfs minder pijn.

Waar? Gevaarlijke sporten kun je overal doen. In de lucht, in het water, maar ook gewoon op het land. Er zijn ook verschillende wedstrijden voor gevaarlijke sporten o.a. de Extreme Games. Deze categorieën zijn er tijdens de Extreme Games: Ice climbing, snow mountainbike racing, snowmobile snowcross, skysurfing, enzovoort. Je hebt ook iets minder gevaarlijke sporten, bijvoorbeeld parachute springen, daar gaan we het zo nog verder over hebben.

Wat is parasailing? Parasailing is een soort parachutespringen, maar dan start je gewoon vanaf de grond, dus niet zoals bij parachutespringen uit een vliegtuig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.