ADVERTENTIE
Zie jij op tegen het lezen van al die boeken voor je leeslijst?

Probeer dan eens een luisterboek! Wij geven je acht tips van boeken die op je leeslijst staan en die je kunt terugvinden op Storytel. Check het blog en probeer Storytel nu 30 dagen gratis! 


Check het blog!

Vraag 1:Wat is op dit moment het schoonheidsideaal voor jongens en meisjes?

Over de hele wereld wordt het steeds belangrijker om mooi te zijn of een slank figuur te hebben. Het grote nadeel van dit schoonheidsideaal is dat mensen er veel voor over hebben om een mooi figuur te hebben en daardoor ook bijvoorbeeld een eetstoornis krijgen. Het westerse schoonheidsideaal is steeds bekender over de hele wereld. Zo erg dat het andere culturen erg kan beïnvloeden of drastisch kan veranderen. De lichaamsversiering zoals tatoo’s en piercings wordt bij ons ook veel gedragen.De mensen uit de Westerse wereld vinden het ook mooi om een bruinere huid te hebben door in de zon te gaan liggen, maar in andere werelddelen willen ze juist helemaal niet bruin worden en beschermen zich tegen de zon.
Sieraden: Mooie sieraden en veel gedragen sieraden zijn onder andere ringen, kettingen, armbanden, oorbellen enzovoort. Het is echt iets wat nu voor een meisje veel gedragen wordt. Het geeft iets extra’s.

Het is niet zo dat er ook speciale sieraden in zijn voor mannen/jongens. Zij kunnen ook gewoon een leuke ketting dragen, maar niet te veel sieraden. Wat nu ook veel gedragen wordt door meiden is een sjaal.Schoonheidsidealen van dit moment zijn onder andere:

Voor jongens: - Brad Pitt

- Ben Affleck

- Rafaël van der VaartVoor meiden: - Jennifer Lopez

- Alicia Keys

- Christina AguileraLichaamsmaten: De fijnste lichaamsmaten van dit moment zijn eigenlijk niet te dik, maar ook niet zo dun dat je de botten kan zien. Maar je moet ook niet te dik zijn. Dit geldt voor zowel mannen al vrouwen.

Ik vind wel dat mannen langer moeten zijn dan vrouwen. Voor mannen is denk ik de fijnste lengte tussen de 1.75 en 1.85 meter. Voor de vrouwen is dat denk ik zo tussen de 1.70 en 1.80 meter. Maar het gaat er niet om hoe groot of klein je bent.Lichaamsvormen:


Vrouwen mogen best iets ronder zijn, dus ze hoeven geen “magere lat” te zijn want vrouwen moeten wel een figuur hebben. Voor mannen maakt het niet zo veel uit hoe ze er uitzien qua lichaam. Als ze maar geen bierbuik hebben of juist ook niet super dun zijn!Kleding: Je hebt heel veel soorten stijlen. Dit zijn er een aantal: gabbers, kakkers, normalo’s, lonsdalers enzovoort. Je kan ook gewoon iets aandoen wat je leuk vindt, maar je moet er wel goed op letten dat het staat! Het komt bij mensen ook goed over als je een beetje met de mode meegaat.

Vrouwen/Meiden: Draag bijvoorbeeld geen slobber trui of een SUPER strak truitje(want dat tekent heel erg af) maar draag in plaats van dat bijvoorbeeld eens een hip truitje zonder mouwen. Draag daarbij een leuke sjaal, want die zijn nu ook heel hip. Wat nu ook in is zijn van die soort sneeuwschoenen. Ik vind die persoonlijk niet zo mooi, maar het staat wel heel erg leuk! Dus je moet goed opletten wat je draagt.

Mannen/Jongens: Draag vooral geen wortelbroeken (dat zijn broeken die aan het einde heel krap zitten. Die zijn uit, maar er zijn nog steeds veel mannen die dat soort broeken dragen. Er is niets tegen die broeken, maar het ziet er niet zo hip uit. Verder maakt het voor mannen niet zo veel uit of je nou een trui (maar wel geen slobber trui!) of gewoon een blouse draagt. Het ziet er meestal wel uit!Haarstijl: Bij meiden zijn op dit moment pony’s in! Je kan ze ook gewoon los laten hangen of in een staart. Maar er zijn nu veel mensen met een pony. Je kan ook speciale dingen doen met je haren, maar dat wil niet zeggen dat dat het mooiste is. Voor jongens maakt het niet zo veel uit hoe hun haren zitten. Ze kunnen stekeltjes hebben of gewoon iets anders! Het ziet er meestal toch wel leuk uit!Vraag 2:Wat zijn schoonheidsidealen in andere culturen en levensbeschouwingen?

Mensen uit dezelfde cultuur vinden wel ongeveer hetzelfde mooi. In elke cultuur bestaat wel iets wat erg mooi is, bij vrouwen in de westerse cultuur is dan onder andere grote ogen, een klein ondergezicht met fijne kaken en een fijne kin. Voor mannen in de westerse cultuur zijn brede kaken juist een schoonheidsideaal. Een voorkeur van de westerse mannen zijn vrouwen met blonde haren.

Vrouwen kijken bij een man niet alleen of de genen goed zijn maar kijkt ook of die man bereid is om met haar een kind te krijgen. Zijn betrouwbaarheid speelt een rol en zijn maatschappelijke positie is ook van belang. Heel in het algemeen is een goede opleiding toch ook heel belangrijk.Het grote verschil tussen verschillende culturen is dat in elke cultuur iets anders aantrekkelijk wordt gevonden. Hierin ligt ook het verschil in hoever mensen moeten gaan om hun schoonheidsideaal te bereiken in verschillende culturen.Zo kennen ze in China de kleine voetjes. Deze kleine voetjes geven een teken vaan van vrouwelijkheid. Hoe kleiner de voetjes zijn, hoe meer kans je had op een goed huwelijk. Om kleine voetjes te krijgen werden de voetjes vroeger ingebonden. Op deze manier gingen de voetjes vervormen en leken de voetjes heel klein. Maar het inbinden van voetjes in sinds 1311 officieel verboden.Een ander schoonheidsideaal uit China zijn de vrouwen met een hele lange nek. Als deze vrouwen 5 jaar waren, kregen ze grote ringen om hun nek. Deze waren gemaakt van koper. Eerst kregen ze 5 ringen om hun nek, en dan steeds om de 4 jaar weer 5 ringen erbij. Ze kregen niet meer dan 20 ringen om hun nek. Door deze ringen dachten de mensen dat hun nek langer werd, maar eigenlijk is dat helemaal niet waar. De schouderbladen en de schouders worden dan naar beneden gedrukt. Daardoor lijkt het alsof de nek langer wordt. Als je ringen om je net had, had dat ook effect op de levenspartner. Als je die ringen had, had je daar namelijk een grotere kans op.Dan nu nog een ander schoonheidsideaal. Sinds de Taliban in 1996 aan de macht kwam, moesten vrouwen hun lichaam helemaal bedekken. Binnen deze cultuur is het dus aantrekkelijk voor een man als de vrouwe haar hele lichaam heeft bedekt. In sommige gevallen staan er zelfs straffen op als je een onbedekt deel van je lichaam laat zien.

Binnen de Turkse cultuur dragen ze ook hoofddoeken. Het is in de Turkse cultuur niet nodig om je hele lichaam te bedekken. Hier doen de mensen het vanwege hun geloof. De oorsprongelijke betekenis van het bedekken van het vrouwelijke lichaam is om de vrouw te beschermen. Door deze 3 voorbeelden kun je halen dat iedere cultuur haar eigen schoonheidsideaal heeft.Vraag 3:Beantwoord minimaal 5 vragen die op het blad stonden. Dit zijn de vragen + antwoorden:

Vraag A: Hoe belangrijk is schoonheid en uiterlijk voor jou?

Schoonheid en uiterlijk is heel belangrijk voor mij. Ik wil er goed en verzorgt uitzien. Ik vind het belangrijk dat mensen een goede indruk van mij hebben en daarom doe ik ook best veel aan mijn uiterlijk.Vraag B: Is het niet belangrijker of je een goed mens bent dan hoe je eruit ziet?

Ik vind dat wel belangrijker. Mensen worden vaak beoordeeld over hoe ze eruit zien. Iemand die dik is, een bril draagt, geen merkkleding draagt enzovoort kan nog wel een super aardig persoon zijn. Het is dus eigenlijk niet eerlijk als mensen worden beoordeeld op hun uiterlijk. Want super mooie meiden en jongens kunnen ook een slecht karakter hebben. Veel mensen willen aantrekkelijk gevonden worden. Dat merk je wel als je kijkt hoeveel er wordt uitgegeven aan kleding en aan make-up(bij meiden dan.Vraag C: Opmaken, doe je dat voor een ander of voor jezelf?

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dat voor zichzelf doen. Je wilt graag dat andere mensen het mooi vinden, en je maakt jezelf mooier door make-up te dragen. Je doet het uiteindelijk toch voor andere denk ik. Want zelf heb je er misschien niet zoveel aan.Vraag F: Horen leraren en leerlingen op school er verzorgt en netjes uit te zien?

Ik vind van wel. Heel veel mensen zien je daar. Als je dan een slobber trui of iets aanhebt, dan word je lang aangekeken of ze gaan zelfs over je praten. Je kijkt ook de hele dag tegen iemand aan als diegene bij je in de klas zit. Dan kan ik me best erg aan diegene gaan irriteren als die kleren uit de jaren 0 aan heeft. Het is misschien best lullig als je dan gaat zeggen van kijk nou wat die aan heeft, maar je weet dat iedereen wel eens zo praat. Ik geef zelf ook toe dat ik dat wel eens doe.Vraag G: Een petje of een hoofddoek dragen in de klas, wat vind je ervan?

Ik vind een petje wel iets heek anders dan een hoofddoek. Een hoofddoek graag je vanwege je cultuur, een petje niet. Ik vind een hoofddoek in de klas wel mogen. Die mensen doen het vanwege hun cultuur, en daar kunnen wij niks aan veranderen. Zolang die hoofddoek dan maar niet voor hun mond of ogen hangt. Ik zou ook geen argument kunnen verzinnen waarom je geen petje in de klas zou mogen dragen. Er is toch niks ergs aan een petje als de rest van de klas er maar geen last van heeft. Ik vind eigenlijk dat als iemand uit een andere cultuur een hoofddoek in de klas mag dragen, dan de andere dan ook en petje in de klas mogen dragen.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

Dan nu nog een ander schoonheidsideaal. Sinds de Taliban in 1996 aan de macht kwam, moesten vrouwen hun lichaam helemaal bedekken. Binnen deze cultuur is het dus aantrekkelijk voor een man als de vrouwe haar hele lichaam heeft bedekt. In sommige gevallen staan er zelfs straffen op als je een onbedekt deel van je lichaam laat zien.
Binnen de Turkse cultuur dragen ze ook hoofddoeken. Het is in de Turkse cultuur niet nodig om je hele lichaam te bedekken. Hier doen de mensen het vanwege hun geloof. De oorsprongelijke betekenis van het bedekken van het vrouwelijke lichaam is om de vrouw te beschermen. Door deze 3 voorbeelden kun je halen dat iedere cultuur haar eigen schoonheidsideaal heeft.


13 jaar geleden

J.

J.

Het was goed bruikbaar. Maar je geeft een beetje teveel je eigen mening, bij dingen zoals kleding. met je slobbertrui enz. dat zeg je wel erg vaak =|
Nja.. ;) ik heb het wel kunnen gebruiken. x

14 jaar geleden

A.

A.

wat ben jij oppervlakkig zeg.. denk eens een keertje na voordat je iets zegt?

10 jaar geleden