Jehovah's Getuigen

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas vwo | 392 woorden
  • 30 oktober 2001
  • 194 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
194 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Christelijke religieuze groep. Het geloof is ontstaan in 1872 in Pittsburg, Pennsylvania, door Charles Taze Russell. De originele naam was dus ook Russellites. Het wettelijke rechtslichaam van Jehovah’s Getuigen is ‘De wachttorenbijbel en verhandelinggemeenschap van Pennsylvania’, opgericht in 1884. De Europese leden behoren tot de ‘Internationale bijbelleerlingen Associatie’, opgericht in Londen in 1914. Het internationale hoofkwartier is in Brooklyn, New York.

De Jehovah’s Getuigen geloven in de wedergeboorte van Christus. Ze zien zichzelf als de beoefenaars van primitieve Christianisatie en zien elk lid als een predikant. Jehovah’s Getuigen leggen de nadruk op bijbel bestudering en absolute gehoorzaamheid tot de opvattingen van de bijbel. De leer van de groep wordt verspreid door leden die literatuur verspreiden van deur tot deur of op de straat. Bijbellessen worden in huis gegeven. De ontmoetingsplaats voor Jehovah’s Getuigen worden Koninkrijk Zaal genoemd, die is er ook een in Venray.

Getuigen erkennen alleen onderdanigheid tot het koninkrijk van Jezus Christus. Ze weigeren consequent om naar elke vlag te salueren, te stemmen, in militaire dienst te gaan of op een andere manier onderdag te zijn aan een regering. Deze opvattingen hebben hen in conflict gebracht met de gouvernementele autoriteiten in veel landen zoals de Verenigde Staten.

Jehovah’s Getuigen onderwijzen dat Christus zijn onzichtbare bewind als koning begin in 1914. Ze zijn van mening dat de krachten van het Goede binnenkort, geleid door Christus, de krachten van het Kwaad, geleid door Satan, bij de slag van Armageddon zullen verslaan. Daarna zak Christus de aarde voor duizend jaar regeren. Tijdens dit millennium zullen de dode opnieuw opstaan en alle mensen krijgen een tweede kans om de staat van het hoogste geluk te verwerven. Aan het eind van het millennium zal Satan terugkeren naar aarde en degene die hem steunen zullen dan eindelijk vernietigd worden. Een perfecte mensheid zal dan van het eeuwige leven op aarde genieten.

De religieuze groep heeft vele boeken en folders in vele verschillende talen, de bekendste is ‘De Wachttoren’, die in meer dan 100 talen is uitgegeven. In het midden van de negentiger jaren waren er over de hele wereld ongeveer 4.9 miljoen leden.

"Graaft u wel eens in oudere publikaties …? Heeft u deze vroegere publikaties werkelijk al eens bestudeerd? … Denk nimmer, "O, maar daar weet ik bijna alles van," want u zult beslist tot de ontdekking komen dat u dat niet weet…" - De Wachttoren, 1 augustus 1957, blz. 354

REACTIES

M.

M.

Klopt idd! Als je nog meer wilt weten over jehovah's getuigen kun je ook naar de officiële website gaan:
http://www.watchtower.org/o/index.html
Heeel handige site!

12 jaar geleden

G.

G.

Het is een korte spreekbeurt

9 jaar geleden

M.

M.

Het is geen spreekbeurt maar een werkstuk maar het is wel heel kort ja.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.