Hindoeisme

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas vwo | 371 woorden
  • 23 september 2004
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
28 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Hindoeïsme

5000 jaar geleden begon het hindoeïsme langs de rivier de Indus in India. Nu leven er meer dan 660 miljoen Hindoe’s op de wereld in onder andere Zuid-Afrika, de VS, India en Afrika.

Hindoes geloven dat je ziel na de dood in een ander lichaam terechtkomt. Dat idee dat mensen na de dood herboren worden in een ander lichaam heet reïncarnatie. Als je in je vorige leven goed hebt geleefd krijg je in je leven erna een beter leven, heb je in je vorige leven slecht geleefd dan heb je het in je volgende leven nog slechter en het kan zelfs betekenen dat je in een dierenlichaam terecht komt.

Hindoes bidden minstens 2 keer per dag. Bij die gebeden worden ook offers zoals water, eten, licht, vuur, bloemen, kaarsen, kleine beeldjes en kruiden gegeven aan de goden. Als Hindoe geloof je in een of meer goden.

Een paar goden zijn: -Vishnu -Durga -Brahma -Lakshmi -Krisha -Shiva Er zijn heel veel Hindoe feesten, maar ik noem alleen 2 bekende feesten:

Holi
Op deze feestdag in Maart wordt de graanoogst in India gevierd, ook herdenken de Hindoes aan het verhaal over prins Prahlad die Vishnu vereerde. Maar telkens als Prahlad in gevaar kwam door zijn vader beschermde Vishnu hem. De zus van de koning besloot toen de duivel Holika om hulp te vragen. Holika liet Prahlad in een hevige brand terechtkomen, om hem te doden. Maar Vishnu zorgde ervoor dat niet Prahlad omkwam maar Holika zelf. Daarom wordt dit vrolijke feest Holi genoemd. Op dit feest wordt er met verf in vrolijke kleuren gegooid.

Navaratri
Het is een feest waar de vrouwelijke god Durga wordt vereerd omdat zij de vernietiger is van de boze duivels. De 9 dagen waarop Navaratri plaatsvindt worden verschillende dingen gedaan. Zo wordt er veel gedanst. De nachten worden met veel lawaai gevierd en zijn vrolijk door de kleding en de sieraden die de mensen dragen. Door deel te nemen aan het feest kunnen zij de energie krijgen die het kwaad overwinnen. Op de dag na Navaratri wordt het beeld van Durga in de Ganges gedompeld. Ook wordt er een grote afbeelding van de duivel Ravana in brand gestoken om de overwinning van Durga op de duivels te vieren.

REACTIES

C.

C.

echt handig dit soort dingen ik moet voor school namelijk een verslag over het hindoeisme schrijven

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.