hillsong

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas havo | 1503 woorden
  • 15 mei 2007
  • 23 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.6
  • 23 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Hillsong

GESCHIEDENIS

Het begon allemaal bij het echtpaar Brian en Bobbie Houston die in 1978 van Nieuw Zeeland naar Sydney verhuisden om Brian’s vader Frank Houston te helpen bij het besturen van de Sydney Christian Life Centre op de campus heuvel waar Frank pastoor van was. Samen hebben ze de Hillsong Church gesticht. In 1983 gingen er 45 mensen naar die kerk, maar binnen 4 jaar waren ze uitgegroeid tot een kerk van 900 leden. Met de ontwikkelingen groeide ook de ontwikkelingen van de muziek. Ze kregen een afdeling die zo goed als een christelijke muziekschool was. Het ging al maar beter en beter met de muziek. In de vroege jaren negentig namen ze al liedjes en later ook cd’s op en ze werden bekend in heel Australië. Ze werden nationaal en internationaal bekent onder de naam Hillsong. De kerk veranderde snel en zo kregen ze hun eigen tv serie en namen ze clips op. Met preken van Bobbie Houston.
In 1991 realiseerde de kerk zich dat de naam Hillsong veel bekender was dan de naam Hills Christian Life Centre. Door dat gegeven besloten ze de naam van de kerk te veranderen in Hillsong Church


HILLSONG COLLEGE
Hillsong geeft biedt ook cursussen en opleidingen aan. De meeste hiervan worden erkend door de overheid en je krijgt er dus een diploma voor. Ze worden erkend als beroepscursussen vanwege de hoge nadruk op de ontwikkeling van de praktische vaardigheden. Een van de studies die door veel studenten wordt gevolgd bij Hillsong is theologie. Naast theologie zijn de volgende opleidingen ook mogelijk.
• pastoraal leiderschap
• zanger(leider)
• creatieve kunsten
• jeugdleider
• kinderleider
• televisie en media

DE FACILITEITEN
Elke kerk heeft natuurlijk een kerkgebouw of hal of waar de diensten worden gehouden zo ook Hillsong. Omdat het een groeiende kerk is hebben ze ook vaak een nieuw onderkomen moeten hebben maar over de nieuwste conferentie zaal zal ik nu wat vertellen. Het gebouw is geopend in 2002 en is ontworpen om aan de moderne normen van het overeenkomstcentrum te voldoen. Er is geprobeerd het gebouw te laten vol doen aan drie eisen. Ten eerste heeft men geprobeerd het te laten lijken op een traditionele kathedraal, ook wou men er graag dat het een uitstraling had van de eenentwintigste eeuw. Ten slotte wouden ze ook nog dat het gebouw voldeed aan de functionele faciliteiten. Het kwam er zo uit te zien. Rechts van binnen en links van buiten.

DE HUB
Ook is Hillsong in het bezit van een ander gebouw genaamd de Hub. Dit is een andere kerk aan de andere kant van de stad met 1500 zitplaatsen. Het centrum is ook weer uitgerust met de beste projectie en opnamemateriaal. Andere beschikbare ruimten en faciliteiten zijn volledig met airconditioning, en omvatten auditorium Undercroft: de plaatsing voor maximaal 300 mensen, vier spreekt ruimten: plaatsing van 60 tot 75 mensen elk, groot stadium, diverse veranderingsruimten, de ruimten van ouders, en gehandicapte toegang. In het auditorium wordt veel geoefend voor de muziek.


DE KAPEL
En ook is er nog een kapel bij de kerk genaamd hoe kan het ook anders Hillsong Kapel deze is beschikbaar voor huwelijken, en andere familiegebeurtenissen in het leven van de leden. Een mooie mengeling van moderne en eigentijdse architectuur. De kapel is voor een klein prijsje te huren en zal als trefpunt voor huwelijken, begrafenissen en andere gebeurtenissen dienen. De buitenkant wijst op moderne architectuur terwijl de binnenkant van de Kapel is op een traditionelere stijl ingericht. Met houten banken en veel hout met een rood tapijt op de grond. De Kapel heeft een plaatsingscapaciteit van 300 mensen, een heel groot scherm, verscheidene playbackkamers en een keuken. De Kapel is omgeven door mooie tuinen. Hieronder een foto van de buiten kant van de Kapel.

DE TOEKOMSTIGE PLANNEN
Omdat ze nog steeds groeien, zullen ze ook steeds nieuwe faciliteiten nodig hebben. Op dit moment is men bezig met de bouw van een nieuw auditorium met plaats voor meer dan 3000 mensen en met een ondergrondse parkeergarage met drie verdiepingen en ook zal er een café en een kunstgalerie inkomen. En natuurlijk weer het modernste opname en projectie materiaal. Dit alles lijkt overbodige luxe maar dat is absoluut niet het geval want het auditorium dat ze nu hebben in de Hub dus, daar worden 7 diensten per week gehouden en dat is vrij veel.

DARLENE ZSCHECH
Darlene is een zeer bekend persoon of misschien wel de bekendste persoon van Hillsong. Haar rol in Hillsong is vereringpastoor misschien een moeilijk woord maar het komt er gewoon op neer dat ze de leiding geeft over de verering tijdens de diensten. Daarnaast is ze ook aanbiedingsleider tijdens veel zondagsdiensten en vaak trekken zij en haar band en nog 60 tot 100 zangers erop uit om op tour te gaan door landen uit de hele wereld. Gewild zijn ze wel want ze hebben al 125 landen uit de hele wereld bezocht. Waaronder ook Nederland. Het lijkt dat het haar allemaal voor de wind gaat maar dat is niet altijd zo geweest. Toen ze nog kind was gingen haar ouders scheiden en hebben haar ouders er jaren om geruzied wie haar nou mocht hebben. Een paar jaar later toen ze 14 jaar was kreeg ze boulimia. Maar nu gaat het beter ze heeft een man en drie kinderen. Ook is ze heel bekend geworden met haar lied shout de lord dat naar schatting door 30 miljoen kerkgangers gezongen wordt. En bijna alle mogelijke prijzen won die er te winnen vielen.

BOBBIE HOUSTON
Bobbie Houston is hogere pastor van Hillsong. Zij is getrouwd aan Brian Houston, andere hogere pastor van de kerk. Het werk van Houston van Bobbie wordt hoofdzakelijk gericht op vrouwen. Zij is de auteur van de boeken ik zal hebben wat zij het hebben heeft en de Hemel is in dit huis. Haar echtgenoot crediteert haar voor een significant gedeelte van de vroege groei van Kerk Hillsong. Zij was geboren in Nieuw Zeeland en huwde Brian Houston in februari 1977. Onlangs, heeft zij helpen om geld voor de slachtoffers van tsunami van Indische Oceaan van 2004 op te heffen.

BRIAN HOUSTON
Brian Houston is net als zijn vrouw ook hogere pastor. Hij en zijn vrouw waren eigenlijk de oprichter van de kerk die nu 19 000 leden heeft, en nu ook dochterkerken heeft in Kiev, Londen en Parijs. Brian was geboren in Auckland. Daarna studeerde hij een aantal jaar de bijbel waarna hij met zijn vrouw zich aanbood bij het helpen van Frank Houston en zijn gemeente. Hij is nu geliefd spreker in de kerk en is schrijver van verschillende boeken.

REUBEN MORGAN
Reuben Morgan is een vereringsleider, muziekpastor en songwriter bij Hillsong. Ook hij heeft veel wereldwijd bekende liederen geschreven en verdient zeker een plaatsje bij de belangrijkste Hillsong mensen.

HILLSONG WERELWIJD
Hillsong Australië heeft hun manieren en kennis niet alleen voor hun zelf gehouden maar ook uitgedragen naar Europa. Hillsong Australië twee dochterkerken gesticht in Londen en Kiev. Die op hun beurt dat ook weer proberen. Met als gevolg dat Hillsong Kiev nu ook een kerk in Moskou heeft gevestigd en Hillsong Londen in Berlijn en Parijs een kerk op poten heeft gezet. Dit wetende is de kans aanwezig dat we in Nederland niet meer zo lang hoeven te wachten tot dat er in Nederland ook een Hillsong komt. Dit verwacht ik omdat veel jeugd van de traditionele kerk afwijkt omdat het simpelweg saai is. Maar Hillsong heeft een compleet andere manier van aanpak. Ze hebben het orgel uit de kerk gegooid en het plaats laten maken voor een band. En zingen ze minder slaapverwekkende liederen. Ook maken ze veel gebruik van beelden en filmpjes want beelden zijn gewoon makkelijker te onthouden dan woorden.

DE VISIE
Hillsong is een kerk die niet de nadruk legt om de kleine details van het geloof maar wel op het verkondigen van het evangelie buiten de kerkmuren. Ze leggen daarvoor vooral de nadruk op de televisie.

DE STRATEGIE
Het is de strategie van Hillsong dus mogen ze het zelf vertellen. In het stukje hieronder staat wat zij voor strategie gebruiken.
"Hillsong" het tv programma is in meer dan 190 landen rond de wereld te zien, nu met inbegrip van het uitzenden van de Drievuldigheid Netwerk (TBN) in de Verenigde Staten, het grootste Christelijke Netwerk in de wereld! Wij ontvangen voortdurend berichten van mensen het van wie leven voor goed door het leven gevulde bericht is beïnvloed dat wij hebben gebracht. Onze volgende stap is de productie van veelvoudige TV- Programma's over een voortdurende basis. Door diversificatie, zijn wij van plan om een groter publiek te vangen en te blijven ons bericht van hoop aan de naties uitspreiden.

DE LEIDING
De vier eerder genoemde personen zijn wel ongeveer de voornaamste maar niet de enige mensen die ervoor zorgen dat het allemaal draaiende blijft. Hillsong Australië alleen al heeft 150 mensen in vaste dienst om daar voor te zorgen. Want het is niet alleen even een dienst op zondagochtend, nee er gebeurt veel meer. Wat te denken aan de schoonmaak, de financiën en de technische instrumenten. Daarnaast zijn er nog 19000 leden die ze proberen allemaal nog een taak te geven in de gemeente maar dat is allemaal vrijwillig.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.