Leonardo Da Vinci

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 726 woorden
  • 11 april 2008
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
31 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inleiding.

Waarom heb ik voor dit onderwerp gekozen?
Ik wou het eerst over Vincent van Gogh doen maar daar was niet zoveel informatie over te vinden toen heb ik aan mijn ouders gevraagd welke bekende schilders er nog meer zijn, pap noemde als voorbeeld Leonardo da Vinci op.
Hij vond dat een interessant onderwerp, en toen ik eenmaal op het internet informatie naar hem wou zoeken bleek dat er heel veel te vinden was over hem.

Waar gaat het onderwerp over?
Het gaat hoofdzakelijk over Leonardo zijn leven van geboorte tot dood. Het is een interessant onderwerp over een man die na zijn dood een grote indruk achterlaat op de mensen om hem heen. Zijn uitvindingen hebben de wereld veranderd,

Daar wil ik graag over vertellen.

Wat vind ik belangrijk aan dit onderwerp?
Ik heb veel informatie opgezocht en uitgewerkt, en hopelijk veel vang geleerd. Zelf vind ik het onderwerp belangrijk omdat die man onze levens ook veranderd hadden anders hadden we nu misschien wel geen helikopters of andere uitvindingen.

Wat de gevolgen van het bestaan van de gekozen persoon was in het tijdvak zelf.

Leonardo heeft vele dingen in zijn leven kunnen doen. Hij leerde ze de kracht van kunst en heeft mensen geïnspireerd als architect. Mensen waren onder de indruk van zijn doen en laten. Ook heeft hij zijn vader een goede naam achter gelaten. Hij heeft de mensen uit zijn tijdperk en de tijdperk die volgde een nieuw kijk op het leven gegeven.
Zo heeft hij ervoor gezorgd dat de mensen weten hoe hun lichaam eruit ziet, hoewel ze er eerst niks mee te maken wilde hebben en het een schande vonden dat de lichamen werden opgegraven ze vonden het zo gezegd een ziek idee om de mensen te onderzoeken.
Wel vonden de mensen het na een tijd ook interessant en werden steeds nieuwsgieriger naar de ideeën van Leonardo da Vinci.
De grote doorbraak was de helikopter, iedereen was benieuwd naar de machine maar de meeste mensen geloofde niet dat het ook echt in de lucht in zou gaan.
In het begin waren ze nieuwsgierig naar de machine maar dachten dat het een flop was. Toen hij de tekening helemaal af had en het aan de mensen liet zien doormiddel van een demonstratie, (dit was dan niet de echte helikopter maar door middel van een miniatuur apparaatje). De mensen waren onder de indruk maar dachten dat het in het groot alsnog nooit de lucht in zou gaan.
Toen hij eenmaal de helikopter gebouwd had was hij tevreden hij moest en zou hem de lucht in krijgen, uiteindelijk moesten ze hem met 4 man vooruit duwen maar helaas steeg de helikopter niet op.

Leonardo was teleurgesteld hij wist dat de helikopter ooit zou opstijgen alleen hij wou er verder zelf niet veel aandacht meer aan besteden hij was bang dat het weer zou falen.
Zijn ideeën van een helikopter zijn later uitgevoerd.
Een man genaamd Igor Sikorsky heeft in het jaren 1909 en 1910 twee helikopters gebouwd, Dit experiment mislukte helaas ook. Maar toen was het eindelijk zover het was in het jaargetal 1939 toen de eerste helikopter opsteeg. Dat was ruim 400 jaar later na Leonardo. Sikorsky richtte het bedrijf op wat tot het heden Helikopters ontwikkeld. Igor Sikorsky overleed op 83 jarige leeftijd.

Wat is Leonardo zijn doorbraak?

Leonardo zijn echte doorbraak was “Laatste Avondmaal”. Dit schilderij heeft hem echt beroemd gemaakt. Het schilderij is gebaseerd op het laatste avondmaal van Jezus. Het gaat over dat een van de twaalf volgers hem zouden verraden. Dat dit het laatste avond maal van Jezus zou zijn.
In die tijd was dat heel interessant en belangrijk dat je wist hoe het  verhaal in de bijbel is gegaan. Hierdoor was Leonardo geïnspireerd geraakt. Dat schilderij heeft hij gemaakt voor de Hertog Ludovico Sforza, en is nu te bewonderen in de eetzaal van het convent Santa Maria delle grazie in Milaan.
De afmetingen van het schilderij zijn 460 x 880 cm. Daardoor kon Leonardo het oude leven vaarwel zeggen en het nieuwe groeten. Niet lang hierna kwam hij met het schilderij genaamd “Mona Lisa”. Iedereen denkt dat dat schilderij voor zijn doorbraak heeft gezorgd dit is echter niet waar. Mensen waren onder de indruk van “Laatste Avondmaal” Dat vonden ze een interessant en mooi schilderij.

Dit was het werkstuk voor zover laat je even weten of je er iets aan had:)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.