Knooppunt slaven geschiedenis

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 528 woorden
  • 5 oktober 2012
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 5
1 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

knooppunt

Hoofdvraag:                                                

Hoe handelde de Nederlanders slaven uit Afrika in de periode 1850 tot ongeveer 1875?

Verklarende deelvraag:

Waarom en waarvoor gingen de Nederlanders slaven halen uit Afrika van 1850 tot ongeveer 1860.

Antwoord:

De Nederlanders vonden dat zwarte mensen minder belangrijk  waren. Ze kochten en verkochten de slaven en ruilde ze voor andere producten  of ze moesten werken op plantages.

Bron: http://www.09443.07jn.thinkquest.nl/slavernij.htm

Beschrijvende deelvraag:

Hoe ging de handel van de Nederlanders in de slaven vanuit Afrika naar de anderen  landen  in de periode 1850 tot ongeveer 1875?

Antwoord:

Slaven handel tussen Europa Afrika en Amerika werd de Driehoeks handel genoemd.  

1. Vanuit Europa vertrokken de schepen naar Afrika met een lading van geweren en alcohol. De geweren en alcohol werden geruild voor slaven.                                                                                                         2. Vanuit Afrika gingen de schepen naar Amerika met een lading slaven, die slaven werden in Amerika verkocht.

3. Met verschillende producten  aan boord zoals katoen specerijen en suiker gingen de schepen vanuit Amerika  weer naar Europa.

Bron:http://mediatheek.thinkquest.nl/~kld072/hst%202%20gs.htm

Conclusie:

De Nederlanders vonden dat zwarte mensen minder belangrijk  waren. Ze kochten en verkochten de slaven en ruilde ze voor andere producten, of ze moesten werken op plantages.

De Nederlanders  gingen vanuit Nederland naar Afrika ze namen geweren en alcohol mee om dat te kunnen ruilen voor slaven. Vanuit Afrika vertrokken ze naar Amerika en ze ruilde de slaven voor specerijen katoen en suiker. En dan gingen ze weer terug naar Nederland en zo ging dat door, tot 1863 want toen werd de slavernij afgeschaft. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.