Hitler

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 1268 woorden
  • 25 februari 2002
  • 330 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
330 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Inhoudsopgave

1. Het onderwerp
2. Hitlers jeugd
3. De Eerste Wereldoorlog
4. Hitler aan de macht
5. De Tweede Wereldoorlog
6. De ondergang van Hitler
7. Bronvermelding

Het onderwerp Voor school maak ik een werkstuk over de Tweede Wereld Oorlog. Ik heb Hitler als onder werp gekozen om wat meer over hem te weten te komen. Hij heeft vreselijke dingen in de Oorlog en daar wil ik meer van weten. Want je kunt het haast niet begrijpen. Van de mensen die goede dingen hebben gedaan in de oorlog is veel meer bekend en veel meer over geschreven. Over Anne Frank bijvoorbeeld is veel geschreven en daar is zelfs een museum van gemaakt. Ik heb informatie op internet gezocht en boeken uit de bibliotheek gehaald.

Hitlers jeugd

Adolf Hitler werd geboren in 1889 in een klein plaatsje in Oostenrijk, vlak bij de grens met Duitsland. Hij was een heel gewoon jongetje niet dom niet slim, geen rotjong, maar ook niet te braaf, hij leek net als de meeste jongens, er was niets bijzonders aan hem. Kort daarop stief zij vader toen Adolf 14 jaar was. Op school ging het langzamerhand niet goed meer met Adolf. Hij deed zo slecht zijn best, dat hij van school werd gestuurd. Hij was toen 16 jaar en wilde kunstschilder worden. Daarvoor moest hij gaan studeren aan de kunstacademie in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Maar daar was hij nog te jong voor daarom bleef hij maar 2 jaar bij ze moeder rond hangen hij las en tekende veel. Op zijn 18 ging Adolf naar Wenen, om zich bij de kunstacademie te laten in schrijven toen de leraren zijn tekeningen zagen, lieten ze hem niet toe, ze vonden dat Adolf niet goed genoeg kon tekenen. Adolf Hitler bleef in Wenen en ging niet terug naar zijn moeder. Huurde een kamertje. Kort daarna overleed zijn moeder. Ze liet wat geld na overdag werkte hij aan zijn tekeningen, want hij wilde nog steeds naar de kunstacademie. Ook bezocht hij veel musea en toneelvoorstellingen. Boven al las hij steeds veel boeken maar het kon hem niet schelen waar het over ging. Na een jaar probeerde hij opnieuw. Maar weer werd hij afgewezen. En tot overmaat van ramp raakte zijn geld op. De kamer die hij had gehuurd moest hij opgeven. De nu volgende vier jaren leed hij aan armoedig bestaat vooral in het begin. Soms moest hij zelfs zich buiten slapen. Af en toe kocht iemand nog wel een tekening of een schilderij maar dat leverde weinig op om van te leven. Hij schilderde penterbriefkaarten en reclameplaten. Adolf Hitler was een schooier deftige burgers haalde hun neus voor hem op. Er was veel mis in de wereld Er werd gezegd dat het de schuld van de joden was Adolf Hitler was het daarmee eens. Hij liet zich opjutten door alle leugens over joden in kranten en boeken. WEG MET DE JODEN!!!. In 1913 verhuisde Adolf naar Munchen een grote stad in Duitsland. Er dreigde oorlog toen moest Adolf nog weer terug naar Oostenrijk om zich voor militaire diens te laten keuren. Maar hij werd afgekeurd omdat hij te zwak en ongeschikt was. De Duitsers waren een volk naar zijn hart niet zo slap en ongedisciplineerd als de Oostenrijkers. Duitsers moeten de wereld gaan regeren vond Hitler dat zou het vast en zeker allemaal veel beter worden.

De Eerste Wereldoorlog

Kort daarop in 1914 brak eindelijk de verwachte Eerste wereldoorlog uit. Verschillende landen vlogen elkaar in de haren. Het ene land wilde dit, het andere dat. En Adolf Hitler ging dat toch maar in de militaire diens, vrijwillig, bij het Duitse leger. Het leger dat de wereld moest gaan regeren. Hij vocht als een dappere soldaat. Tweemaal zelfs kreeg hij voor zijn dapperheid een medaille. Gewond werd hij ook maar niet ernstig.

Hitler aan de macht

Hitler politieke partij de NSDAP, bestond intussen niet meer. Maar al kort nadat hij vrij kwam, trok de regering dat verbod weer in. Hitler begon zijn partij opnieuw op te richten. Dat viel niet mee. In het openbaar, voor vergaderingen en zo mocht hij voorlopig geen redevoeringen meer houden. In 1930 5 jaar nadat hij uit de gevangenis kwam, was zijn NSDAP de op één na grootste politieke partij van Duitsland. Hitler was een politicus, waar de regering rekening mee moest houden. Hij had zijn partij nodig om aan de macht te komen. Hitler had vaak moeite om zijn meest woeste partijleden in bedwang te houden. Want in de NSDAP zaten veel vechtersbazen. Ze zouden maar het liefst meteen die joden en socialistentroep. In 1932 moesten de Duitsers een nieuwe president kiezen. Hij stelde zich kandidaat. Maar hij verloor. Zij stemden op de stokoude generaal Hindenburg. De NSDAP mocht niet meeregeren. Maar kort daarop bleek bij anderen verkiezingen dat de NSDAP de grootste partij van het land was. In 1933 werd Hitler benoemd tot rijkskanselier. Dat was de eerste dus de belangrijkst minister. Hitler was de baas. Iedereen die andere ideeën had was gevaarlijk en kon worden gearresteerd. En Hitlers knokploegen, het beruchte SA en SS, waren intussen uitgegroeid tot een leger. Tegenstanders werden gepest en mishandeld. Heel Duitsland bracht in het vervolg de Hitlergroet Heil Hitler. Op 2 augustus 1934 overleed president Hindenburg de enige niet-nazi waarmee Hitler nog een beetje rekening moest houden. Bijna alle Duitsers stemden op hem. Hij had intussen de wet zo laten veranderen, dat hij behalve president, ook tegelijk rijkskanselier kon blijven. Militairen moesten hem trouw zweren. 1 politieke partij de NSDAP.

De Tweede Wereldoorlog

Hitlers droom was een groot Duitsland dat bestaat uit het Duitse ras. Hitler begin met het vergroten van Duitsland dor stuk voor stuk verschillende gebieden er bij te trekken. Later werden de gebieden veroverd. In 1939 viel Hitler polen aan. Na deze inval van Duitsland waren Engeland en Frankrijk zo woedend dat ze Duitsland de oorlog officieel verklaarden. Op mei 1940 drong het Duitse leger Nederland het op, dat kwam omdat Hitler heel Rotterdam zou platbombarderen. De volgende dag kreeg Frankrijk versterking van de Britten. Beide partijen waren toch wanhopig. Hitler gaf toen het bevel dat de luchtmacht moest gaan bombarderen, maar een hoop vliegtuigen werden uit de lucht geschoten.

Het werkstuk gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Hitlers droom was een groot Duitsland dat bestaat uit het Duitse ras. Hitler begin met het vergroten van Duitsland dor stuk voor stuk verschillende gebieden er bij te trekken. Later werden de gebieden veroverd. In 1939 viel Hitler polen aan. Na deze inval van Duitsland waren Engeland en Frankrijk zo woedend dat ze Duitsland de oorlog officieel verklaarden. Op mei 1940 drong het Duitse leger Nederland het op, dat kwam omdat Hitler heel Rotterdam zou platbombarderen. De volgende dag kreeg Frankrijk versterking van de Britten. Beide partijen waren toch wanhopig. Hitler gaf toen het bevel dat de luchtmacht moest gaan bombarderen, maar een hoop vliegtuigen werden uit de lucht geschoten.

De concentratiekampen waren een hel. Joden uit alle bezette gebieden werden er heengebracht. En dan zaten er nog communisten, homoseksuelen, krijgsgevangenen en verzetsstrijders. De joden hadden het zwaarst alleen wie kon werken mocht in die hel blijven leven, de rest werd gedood. De Duitse regering had namelijk besloten om het jodenprobleem voor eens en altijd op te lossen alle joden zouden worden uitgeroeid. 6 miljoen joden zijn op die manier vermoord!

De ondergang van Hitler

Op 6 juni 1944, landden de Amerikanen, Engelsen en Canadezen (geallieerden) in Frankrijk van Normandië. Dat was het begin van het einde. Eindelijk begon het tot veel Duitsers door te dringen dat ze met Hitler en zij nazi’s de ondergrond tegemoet gingen. Zij dachten Duitsland nog te kunnen redden door Hitler te vermoorden. Op 20 juli 1044 ontplofte de bom, die Hitler moest doden. Hij was door de eenarmige en eenogige kolonel graaf Von Stauffenberg in een koffertje in Hitlers buurt gezet. Maar opnieuw had Hitler geluk. Hij zat juist op een plaats waar de bom weinig schade aanrichtte. Maar hij leefde nog. December 1944 deed Hitler nog een laatste poging om de geallieerden aan de Duitse grens tegen te houden. Maar een maand later begonnen de Russen hun opmars naar Berlijn. Op landkaart vocht Hitler door. Maar het was duidelijk: de echte strijd had hij op gegeven. Hitler was ondergedoken in zijn woonbunker en na 7 dagen pleegde hij zelfmoord en schoot daarvoor zijn kinderen en zijn vrouw dood.

Bronvermelding

Boek: Kees Anema, Hitler
1981

Internet: Met de zoekmachine van google heb ik verschillende pagina’s over Hitler gevonden. Ook heb ik zo plaatjes gezocht.

REACTIES

I.

I.

hitler had geen kinderen

16 jaar geleden

K.

K.

Hitler was ondergedoken in zijn woonbunker en na 7 dagen pleegde hij zelfmoord en schoot daarvoor zijn kinderen en zijn vrouw dood.

Dat staat onderaan, maar dat klopt niet, want hij en zijn vrouw namen een pilletje(cyaankali) Samen met zijn vrouw.

16 jaar geleden

L.

L.

er staat 1044 maar het is 1944

16 jaar geleden

E.

E.

Hoi karen ik ben erg te vreden over je werkstuk aleen dat ook meer iets duidelijker had geschreven bijv.voor de kinderren van groep 8.maar ik ga het er wel over houden.
goed zo.


groetjes ERSAN

21 jaar geleden

P.

P.

<<Er werd gezegd dat het de schuld van de joden was Adolf Hitler was het daarmee eens.
Hij liet zich opjutten door alle leugens over joden in kranten en boeken.>>
onzin - hitler is door jarenlange zelfstudie & waarnemingen en ervaringen uit het dagelijks leven tot het besef gekomen welke de gevolgen zouden zijn van de blijvende aanwezigheid & de invloed van de joden (of het marxisme) in wenen en de rest vd wereld. hij heeft zich maw helemaal niet laten opjutten. ps-de meeste bazen van de oostenrijkse kranten waren joden.

21 jaar geleden

P.

P.

goede bespreking, bye

20 jaar geleden

K.

K.

ik weet het niet zeker maar volgens mij zijn zijn kinderen dood gegaan door vergiftigt door de moeder die gif in het eten heeft gedaan!
maar ik weet het niet zeker hoor!!
bye bye

20 jaar geleden

S.

S.

dit is egt g0ed werk meid jij hebt erv0or ges0rd dat ik geen 0nv0ld0ende krijg ;) see ya !! (en ga s0 d0or:P)

19 jaar geleden

K.

K.

er staat een fout in stukje in twwede wereld oorlog tweede zin door inplaats van door

en ik vond het een goeie werkstuk goed vertelt waarom je het er over doet goeije stukken ik geef je er een 8 en een half voor

bedankt

19 jaar geleden

R.

R.

Ik zou willen weten waar dat boek van kees anema te verkrijgen is (bieb)

18 jaar geleden

A.

A.


Ik vind dat je over deze onderwerp genoeg informatie heeft gegeven..En het is ook heel erg duidelijk.

18 jaar geleden

R.

R.

hoi Karen.wat ik je wolde zeggen is dat ii je werkstuk over hitler heel goed vind ik had ook een werkstuk over hitler toen had ik geen informartie gevonden ben ik maar gaan kijken op scholieren.nl en heb jou werkstuk gezien en gelezen ik vond het goed.toen heb ik hem maar overgeschreven ik dacht dat ik een laag cijfer zou halen maar door jou heb ik een 9!! gehaald ik was erg tevreden!! nou doeiiiiii

18 jaar geleden

Y.

Y.

Hee, je inhoud is in principe wel goed, maar je moet egt leren schrijven. Punten en komma's laat je vaak weg ;-) En het is de onderGANG tegemoet gaan, niet de ondergrond =P

14 jaar geleden

J.

J.

he maar we weten ook nie of hitler zelfmoord heeft gepleegd

11 jaar geleden

H.

H.

Hee, karen wat een geweldig werkstuk, zo af en toe nog wel wat kleine foutjes. Een tip voor de volgende keer! xx

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.