Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het leven van Hitler

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas havo | 465 woorden
  • 19 maart 2004
  • 183 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
183 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De vader van Hitler is met zijn achternicht getrouwd. Kinderen van twee familieleden hebben grote kans om niet gezind te zijn. De ouders van Hitler hebben dan ook al 3 kinderen verloren als in 1889 op 20 april wordt Adolf Hitler geboren wordt. Hij heeft 6 jaar in het kerkkoor gezongen. Op school was hij niet echt goed, hij werd dan ook niet op het academie toegelaten. In zijn jeugd sterft ook zijn moeder nog. In de Eerste Wereldoorlog was Hitler een soldaat en hij was niet goed genoeg voor het leiderschap. In 1923 komt hij in de cel omdat hij heeft geprobeerd een staatsgreep te plegen en zo de macht te krijgen. Dit is dus mislukt. Tijdens zijn periode schrijft hij een boek, een plan voor de wraak op Versaille. Alle joden moesten weg uit Duitsland. Alleen Slavische volken mochten blijven. In 1931 pleegt, de dochter van zijn zus, Geli Raubal zelfmoord. Aan deze vrouw was hij erg gehecht. Nabestaande zeggen dat Hitler na de dood van deze vrouw niet meer zichzelf is geweest. Dit heeft hem verhard en dus erg geraakt. Na de rijksdagbrand kan hij het communisme de schuld geven. Er is veel armoede en ontevredenheid. Daarvan maakt hij gebruik. Veel mensen stemmen op hem omdat dit hun laatste hoop is. Hitler komt aan de macht. Hij houd bijeenkomsten en word populair. Nog niemand heeft door hoe gevaarlijk deze man is. Na Geli Raubal komt er nog een vrouw in het leven van Hitler, Eva Braun. In 1945 op 30 april trouwt hij met haar waarna zij zich meteen dood laten schieten. De bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten van Hitler waren de mensen razend enthousiast. Dit kwam door een bepaalde tactiek die Hitler gebruikte om te spreken. Een aantal kenmerken van zijn toespraken: - hij schreeuwde - gebruikte veel opsommingen - er was veel zang - hij wachtte tot het doodstil was - hij voelde de sfeer aan - hij herhaalde veel - gebruikte veel gebaren - tussen het publiek stonden “aanvoerders” opgesteld. Zij begonnen met juichen zodat de rest vanzelf volgden. Zoals er te lezen is heeft Hitler ook heel wat tegenslagen in het leven gehad. Hij was niet goed op school en werd niet toegelaten op het academie. Hij is in de loop der jaren twee mensen kwijtgeraakt die hij lief had, Geli Raubal en zijn moeder Klare. In het leger was hij niet geschikt voor hogere functies. Hij heeft in de cel gezeten. Het is dus niet allemaal vanzelf gegaan in het leven van Hitler. Door al deze frustratie en waarschijnlijk ook doordat zij ouders familie van elkaar waren waardoor dat schade kan opleveren bij de kinderen, denkt men dat Adolf Hitler ook licht beschadigd was door deze familiaire affaire. Dit wordt gedacht omdat het niet normaal is om zo slecht te zijnen zoveel mensen te laten “uitroeien”.

REACTIES

-.

-.

best wel kort vind je niet misschien kan je wat meer informatie vinden? ;)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.