Over zo'n 2 maanden zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Ben jij hier mee bezig of juist helemaal niet? Laat het ons weten en doe mee aan ons onderzoek (circa 5 min + kans op Bol.com tegoed!)

Meedoen

Egyptenaren

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas vwo | 451 woorden
  • 16 juli 2001
  • 137 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
137 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Wat dachten de Egyptenaren dat er met je gebeurde als je dood was gegaan?

De Egyptenaren geloofden in leven na de dood. Voordat men het dodenrijk kon binnengaan had men een moeilijke reis voor de boeg. Als een soort reisgids had men het dodenboek ter beschikking. De dode wordt voor een groep van veertien goden en godinnen geleid. Daarna brengt Anoebis, de jackhalsgod, de dode naar de weegschaal. Hier wordt zijn hart gewogen. Thot, de god van de wijsheid ( met het hoofd van een ibis), schrijft het resultaat op. Als het resultaat ongunstig is, wordt de dode overgeleverd aan het monster, dat een mengsel is van een krokodil, een leeuw en een nijlpaard. Ald de dode verder komt, leidt Horus (met de kop van een valk) hem naar Osiris. Daar kregen zij dan een nieuw leven.

Hoe moesten de doden worden verzorgd?

Het graf werd vaak versiert met bijvoorbeeld muurschilderingen. Dat vonden ze erg belangrijk. Voor Egyptenaren was het leven na de dood zonder lichaam ondenkbaar.Daarom mummificeerden zij hun doden om ontbinding van het leven tegen te gaan. Hiervoor gebruikten ze o.a. hars uit Libanon.De borst-en buikholte werden leeggehaald door een gat te maken in de linkerzij;de inhoud werd in 4 lijkenvazen gedaan.De hersenen werden met een haak weggehaald en daarna weggegooid.Dat deden ze omdat deze orgaan veel vocht bevat.Alleen het hart bleef in het lichaam achter.(De Egyptenaren dachten namelijk dat denken en voelen met het hart gebeurde;de betekenis van de hersenen kenden zij niet).De ingewanden werden met zorg schoongemaakt.De rest van het lichaam werd gedroogd door het enkele weken in natron(zout en soda)te leggen.Vervolgens werd het met hars en olie ingewreven.De buikholte werd opgevuld met linnen proppen.Het hele lichaam werd tenslotte in linnen doeken gewikkeld.Uiteindelijk kwam het stoffelijk overschot in een kist terecht,die goed werd afgesloten.Deze hele operatie duurde 2 tot 3 maanden. Veel mensen wilden een relief in hun graf.Bijvoorbeeld Ti,een grootgrond bezitter.

Hoe moest men leven om na de dood gelukkig te zijn?

Men moest niets slechts doen;niet iemand honger laten lijden of verdriet doen,niemand doden nooit te weinig offeren aan de tempel.Als men handel dreef moest men nooit knoeien met de maten en de gewichten.Men moest zijn vee altijd genoeg eten geven, geen landbouwer lastig vallen;geen herder verdrijven;niemand wie zijn arbeiders afpakken ,omdat hijzijn belasting niet betaald had.Niemand moest arm zijn of honger lijden door zijn schuld.Als men boer is en er nood was,alle velden van diegene zijn gebied ploegen en bezaaien en de mensen medicijnen geven.Invloedrijke mensen niet meer geven dan minder belangrijke mensen als je geschenken gaf.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.