Anne Frank

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • groep 8 | 962 woorden
  • 21 november 2009
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
6 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik er meer over wou weten.
Anne frank

1. Het leven van Anne frank.
2. Haar familie.
3. Het dagboek.
4. Draaikast.
5. Schuilen in het achterhuis.
6. Anne frank en haar familie werden opgepakt.
7. De dood van Anne en haar familie.
8. Hoe het verder ging.
9. Stichting.
Het leven van Anne frank
Anne Frank ( haar echte naam is Anneliese Maria Frank ) was een joods meisje, dat op 12 juni 1929 in Duitsland geboren werd. Ze heeft een oudere zus Margot Frank, zij is geboren op 16 februari 1926. Op 13 maart 1933 waren er verkiezingen in Duitsland, waarbij de Nazi’s (de aanhangers van Hitler) veel stemmen winden. Hitler kwam aan de macht. Haar ouders zag voor henzelf en de kinderen geen toekomst. En vluchten naar Nederland in 1933. Ze groeide tot haar 11e op in Nederland. Vanaf 1940 moesten alle Nederlanders zich laten registreren en opgeven of die jood was of niet en er kwamen steeds meer maatregelen tegen de joden. Elk jood moest een grote, gele ster dragen met het woord jood er op gedrukt.

Haar familie
Anne Frank heeft een zus, vader en een moeder. Annes zusje heet Margot en is 3 jaar ouder. Haar vader, Otto Frank en haar moeder, Edith Frank.

Het dagboek.
Op haar dertiende verjaardag, op 12 juni 1942, kreeg Anne Frank haar eerste dagboek. Twee dagen later begon ze er in te schrijven. Ze schreef over haar familie, haar vriendinnen en over haar school. In haar dagboek schreef ze over de dingen die haar bezighielden, haar angst, over haar huisgenoten, haar verliefdheden, haar vriendinnen, dat haar vader haar grote voorbeeld was, over haar wens om journaliste of schrijver te worden en over de oorlog.
Draaikast
De familie frank moesten onderduiken want anders vonden de Duitsers hun en werden ze naar een concentratiekamp gebracht.
Op 6 juli 1942 ging de familie Frank in het Achterhuis wonen. Ze gingen dan door een grijze deur, de deur die toegang gaf tot het Achterhuis. Later werd er een kast voor gezet om hun zelf en alles te verbergen.

Schuilen in het achterhuis.
Onder kantoren moesten ze helemaal stil zijn in het Achterhuis. Ze mochten geen schoenen aan hebben, en ze mochten ook niks laten vallen, anders zouden ze verraden kunnen worden. Ze woonde nog met meer mensen die ook onderduikten. En haar huisgenoot Peter die even oud als Anne was. Anne was verliefd op Peter. Ze ging ook vaak naar hem toe, ook al mocht dat niet van haar ouders. Als Anne naar Peter wou, moest ze eerst de trap op. Als ze de trap op was gegaan, kwam ze gelijk bij de kamer van Peter. De favoriete plek van Anne was de zolder. Daar kon ze rustig nadenken, en ze kon daar uit het raam kijken. Anne zat er heel vaak.

Anne Frank en familie werden opgepakt.
Op 4 augustus 1944 kwamen plotseling 5 mannen het huis van de familie Frank binnen. Eén van hen was in het uniform van de Duitse politie. En de andere waren in burgerkleren. Waarschijnlijk waren het Nederlandse nazi’s.
De mannen wisten alles. Ze gingen naar boven. Bij de boekenkast trokken de mannen hun pistolen. De kast werd verschuift en ze gingen naar binnen. Alle onderduikers werden ontdekt.
De onderduikers mochten nog wat kleren inpakken. Daarna werden ze in een vrachtauto naar het gebouw van de Duitse politie gebracht. Later werden ze opgesloten in een concentratiekamp. De 5 mannen hadden alles over hoop gehaald. Later kwam Mies de assistente van Otto naar hun schuilplaats en zag dat alles over hoop was gehaald. Ze zag ook het dagboek van Anne en raapte het op en wilde die teruggeven aan Anne als ze terugkwam.

De dood van Anne en haar familie
Anne en de onderduikers werden naar een concentratiekamp over gebracht. Meeste werden daar vergast. Anne leefde een halfjaar. In maart 1945 sterfte ze aan tyfus. Anne is een van de zes miljoen joden die in de oorlog zijn vermoord. Ook haar moeder Edith, en zus Margot waren overleden. Otto Frank was de enige die terug kwam uit de kampen, hij en zijn kinderen en vrouw mochten niet bij elkaar komen.

Hoe het verder ging.
De vader van Anne, Otto was de enige die het had overleefd. Op 3 juni kwam hij weer in Nederland aan. En hij ging direct naar het huis van Miep en Jan Gies (Miep was de assistente van Otto). Hij ging bij hen wonen. 2 maanden later kreeg hij bericht dat zijn beide dochters en vrouw waren overleden hij was heel erg verdrietig. Miep wilde de dagboeken aan Anne teruggeven, maar nu ze dood was, gaf ze de dagboeken aan Otto. Otto was ontroerd. Hij wist niet dat Anne al haar belevenissen in het Achterhuis zo nauwkeurig had bijgehouden en opgeschreven. Otto typte grote stukken uit in het Duits en stuurde dat naar zijn moeder in Zwitserland. Hij wilde dat zijn moeder op zoek ging naar een uitgever, maar de oorlog was nog zo vers, dat er geen uitgever te vinden was. Tot er een stukje geplaatst werd van haar dagboek in een krant: Het Parool. Toen kwamen er uitgevers. In de zomer van 1947 kwam het dagboek uit in een oplage van 1500 exemplaren. Hiermee had Otto Annes wens eenmaal een schrijfster te worden in vervulling gedaan. Er zijn ruim 20 miljoen exemplaren van verkocht. Ook zijn er films en toneelstukken over gemaakt. Veel straten en scholen zijn naar haar vernoemd. Anne Frank staat symbool van de zes miljoen joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord door Adolf Hitler en de nazi’s. Otto Frank heeft zich zijn verdere leven ingezet om Annes ideeën en idealen te verspreiden.

Stichting
De Anne Frank Stichting is op 3 mei in 1957 opgericht. Drie jaar later (1960) werd het Anne Frank Huis geopend als museum. Het Anne frank huis ligt in Amsterdam. Jaarlijks komen er 908.000 bezoekers uit de hele wereld om het Anne Frank Huis te bezoeken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.