Anne Frank

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 370 woorden
  • 23 juli 2008
  • 18 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
18 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Wie was Anne Frank?

Annelies Marie Frank werd geboren op 12-6-1929.
Anne Frank was een Duits Joods meisje dat een dagboek bijhield in de periode van de Tweede Wereldoorlog terwijl zij ondergedoken zat met haar gezin.
Ze overleed in een nazi-concentratiekamp.

Anne Frank was net 13 geworden toen ze in juli 1942 onderdook in het achterhuis, van twee verdiepingen achter het bedrijf van Otto Frank (haar vader) op de Prinsengracht 263 in Amsterdam. De deur naar het achterhuis was verscholen achter een boekenkast. De familie Frank woonde daar van 6 juli 1942 tot 4 augustus 1944.
In deze jaren hield Anne een dagboek bij. Ze schreef daar in wat ze die dag had gedaan en hoe ze zich voelt.

Na meer dan twee jaar werden ze verraden en was hun onderduikadres ontdekt. Ze werden allemaal gearresteerd door de Duitse politie en werden naar het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau afgevoerd, een maand later werden ze naar Bergen-Belsen verplaatst.

In maart 1945 overleed Anne op 15 jarige leeftijd aan tyfus, één maand voor de bevrijding van het concentratiekamp Bergen-Belsen op 15 april 1945. Van de onderduikers in het achterhuis overleefde alleen Anne's vader Otto Frank het concentratiekamp. Hij publiceerde Anne's dagboek in 1947. Anne Frank's dagboek is het meest gelezen boek ter wereld.

Verraden

De onderduikers in het achterhuis werden ontdekt, doordat een persoon ze had verraden. Wie ze had verraden is niet bekend.
De onderduikers werden in een strafbarak gezet, omdat ze zich niet hadden gemeld. Hun hoofden werden kaalgeschoren, ze kregen minder eten en moesten harder werken dan de andere gevangenen. Begin september werd verteld dat een groot deel naar het oosten zouden worden gebracht. Een leider van het kamp kwam die avond naar de strafbarak, waar hij de namen voor las. De onderduikers werden genoemd, ze zouden naar Auschwitz gaan.

De volgende ochtend vertrokken de gevangenen naar concentratiekamp Auschwitz.
Bij aankomst stonden de agenten klaar om de gevangenen uit de wagons te halen. Otto Frank en de andere mannen die in de wagons zaten werden weggevoerd naar het mannenkamp. De vrouwen moesten naar Aushwitz-Birkenau. Nadat de vrouwen een tijd in het kamp hadden gezeten kreeg Anne schurft (Schurft is een sterk jeukende huidafwijking). Ze werd naar de schurftbarak gebracht, waar de zieken de andere gevangenen niet zo gauw zouden besmetten met het ziekte.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.