Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Adolf Hitler

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • groep 8 | 1735 woorden
  • 26 juli 2004
  • 362 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
362 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud
1. Waarom doe ik het over Hitler?
2. Het begin en het einde van Hitler
3. De kunstacademie.
4. Waarom haatte Hitler joden, homofielen en zigeuners?
5. Hoe kwam Hitler aan de macht?
6. Het einde van Hitler.
7. De burgemeesters in Gemert in WO II.

8. Wat is er nu nog te vinden over Hitler?
9. De ooggetuige: Erich Tuch.
10. Boekverslag van: Dit is Harry.
11. Welke site’s en boeken heb ik gebruikt?
12. Tot slot.

1. Waarom doe ik het over Hitler?

Ik heb voor dit onderwerp gekozen, omdat ik niet weet waarom Hitler alle joden wilde uitmoorden. Mijn vraag is dan ook: waarom haatte Hitler joden?
Ik denk dat als ik op internet kijk mijn werkstuk wel lukt. Ik zal dan kijken bij google en zal zoeken naar site’s over Hitler. Ik zal ook in boeken gaan kijken die over Hitler gaan.

2. Het begin en het einde van Hitler.

20 april 1889 werd Hitler geboren s’avonds om half zeven. Gasthof zum pommer is de herberg waar hitler is geboren die herberg ligt in het stadje: Braunau am Inn, dat ligt in oostenrijk. Hitler regeerde van 1933 tot 1945 in Duitsland. Dat is dus 12 jaar. Het was 1 september 1939 toen over de hele wereld de tweede wereldoorlog uitbrak en dat duurde tot 6 mei 1945. in Nederland was het iets anders toen begon het op 10 mei 1940 tot 5 mei 1945. Hitler kwam aan zijn eind op 30 april 1945 rond half 4 ’s ochtends.

3. De kunstacademie.

Hitler kon best goed tekenen en vond het ook leuk om te doen daarom tekende hij veel, maar hij zat nog wel op school het was gewoon een normale jongen. Maar toen gebeurde er iets toen hij 16 jaar was ging z’n vader dood dat vond Hitler natuurlijk verschrikkelijk.

Toen ging het niet meer zo goed op school hij deed steeds minder zijn best hij werd toen van school afgestuurd. In die tijd hielp hij zijn moeder of hij tekende veel en toen kwam hij op het idee kunstschilder te worden maar daarvoor moest je 18 jaar zijn dus moest Hitler nog 2 jaar wachten en ging hij weer oefenen met tekenen en zijn moeder helpen totdat hij 18 was hij ging naar Wenen, daar was een kunstacademie. Hitler liet zijn tekeningen zien maar de kunstacademie wees zijn tekeningen af, Hitler was hier niet blij mee maar bleef toch nog een jaar in Wenen hij vond zijn tekeningen wel goed genoeg. En hij ging opnieuw naar de kunstacademie maar werd opnieuw afgewezen. Toen ging z’n moeder ook nog dood Hitler was er kapot van. Maar dat was niet het enige hij werd ook nog dakloos.

4. Waarom haatte Hitler joden homofielen en zigeuners?

Hitler haatte: zigeuners, homofielen, en joden, joden waren het ergst hij haatte ze zo erg dat hij ze zowat allemaal vermoordde. Maar waarom? Dat heeft een reden volgens Hitler, Hitler was dakloos geworden in Wenen. zijn vader en moeder waren toen dus al dood en Hitler was nog steeds een beetje in de war hij kreeg toen wel een kleine erfenis van zijn moeder toen hij in Wenen was maar die erfenis was na een tijdje ook op, toen werd hij dakloos. Hij moest toen op straat leven maar als hij soms bedelde haalde de joden hun neus voor hem op ze deden of hij niks was en joden hadden vaak goede banen zoals advocaat, juwelier enz. daarom haatte hij joden. Waarom dat Hitler ook homofielen en zigeuners haatte weet ik niet maar wel dat hij een echte racist was, hij discrimineerde homofielen en zigeuners.

5. Hoe kwam Hitler aan de macht?

Hitler had goede discipline hij kon mensen goed overtuigen. Daarom wilde hij bij een politieke partij maar dat was toen hij heel wat ouder was. Hij ging bij een partij die toen maar 50 leden had. Toen Hitler lid werd van de partij heette de partij N.S.D.A.P. dat betekent: Nationaal - Socialistische Duitse ArbeidersPartij. Toen hij lid werd deed hij kleine klusjes zoals kranten uitdelen, maar na 2 jaar mocht hij leider worden. Daar was hij blij mee. Toen hij leider werd waren er al 65.000 leden, langzaam werd dat meer. Maar door veel schade die Duitsland had aangericht in andere landen in de eerste wereldoorlog moesten ze frankrijk terugbetalen en dat was veel geld. Duitsland had frankrijk terugbetaald maar daarna was er werkloosheid en er was veel te weinig werk. Maar Hitler beloofde dat de werkloosheid zou ophouden en dat is gebeurd maar hij gaf de schuld aan de joden van de werkloosheid en zo begon de oorlog ze gingen joden vermoorden. Steeds meer mensen wilde lid worden van de partij. En op het begeven moment waren er voort 7 miljoen mensen lid het werden er steeds meer. Dus steeds meer mensen gingen joden vermoorden.

6. Het einde van Hitler.

Hitler had in de Tweede Wereldoorlog een vriendin die heette: Eva Braun.
Het was wel geheim. Hitler kon de oorlog ondertussen niet meer winnen, en hij stuurde kinderen om te vechten. Hitler zag er ook niet meer echt gezond uit. De russen waren al in Berlijn maar Hitler wou zich niet levend overgeven. Dus pleegde hij zelfmoord samen met z’n vrouw Eva Braun. Maar eerst gingen ze midden in de nacht trouwen dat was op 28 april 1945. Toen pleegde Eva Braun de 6 kinderen van haar en Hitler zelfmoord dat lied hij door anderen doen hij had gevraagd aan de anderen in de bunker om hem door z’n hoofd te schieten maar eerst namen ze cyaankali in dat is erg giftig, daarna werd hij door z’n hoofd geschoten en werd hij verbrand er is niet echt veel over van Hitler. dat was dan het einde van Hitler.

7. De burgemeesters in Gemert in WO II.

Dit hoofdstuk klopt niet helemaal omdat Hitler nooit in Gemert is geweest. Daarom heb ik het over de burgemeester gedaan in Gemert. Het waren andere burgemeesters. Hitler had een baas in Nederland die zorgde dat er in elk dorp een burgemeester was waar hij de baas van was. 10 december 1942 kwam zo’n burgemeester in Gemert, hij heette: Julius Franciscus Aloijsius Vogels zo’n burgemeester heette een NSB-burgemeester. NSB betekent: Nationale Socialistische Beweging. Hij deed wat Hitler eigenlijk wilde dat deed de burgemeester ook, maar de burgemeester kwam er toch achter dat hij het echt niet fijn vond wat Hitler wilde. Toen is hij afgetreden op 8 september 1944 .


8. Wat is er nu nog te vinden over Hitler?

Er is nog veel te vinden over Hitler, dat komt omdat veel mensen er meer over willen weten net zoals ik. Zo heb je steeds nieuwere boeken over Hitler, en krantenberichtjes hier heb ik er twee:

Gemert – Drie jongeren zijn gisteren om middernacht aangehouden in Time-out in Gemert omdat zij de Hitlergroet brachten. Het gaat om drie jongens van vijftien,zestien en zeventien jaar oud. Ze komen uit Erp en Keldonk. Portiers zagen ook dat de jongens hakenkruizen op hun handen hadden getekend. Toen ze de Hitlergroet brachten,zijn ze aangehouden. De jongens zijn na verhoor op het politiebureau overgedragen aan hun ouders.

Berlijn – Traudl Junge, de laatste Secretaresse van Adolf Hitler, is in de nacht van zondag op maandag in munchen overleden aan kanker. Dat heeft een woordvoerder van het filmfestival van Berlijn, waar een aan haar gewijde documentaire wordt vertoond, gisteren bekendgemaakt. Vorige week verschenen de memoires van de 81 jarige Junge. 14-02-2002

Allebei de berichtjes zijn uit: 14-02-2002

9. De ooggetuige: Erich Tuch.

Ik heb een ooggetuigenverslag uit een boek ik weet niet hoe het boek heet maar dit is het stukje:

Op 14 juni 1940 was Parijs door de Duitsers ingenomen en inmiddels hadden ze ook de hele Atlantische kust van Frankrijk in handen. De Fransen gingen akkoord met een wapenstilstand. De wapenstilstand zou getekend worden in Compiégne, op dezelfde plaats en in dezelfde treinwagon als waarin de Duitsers aan het einde van de Eerste Wereldoorlog de onvoorwaardelijke overgave hadden moeten tekenen.

Vierentwintig uur voor de historische scène wandel ik in de milde zomeravond. Plotseling een geluid. Ik kijk verbaasd op. Voor me, op nauwelijks twintig pas afstand, zie ik Hitler de hoek omkomen. Hij merkt me niet op. Het hoofd geheven, de ogen star vooruit gericht, loopt hij voort. Nu heft hij de hand om te groeten. Blijft staan en glimlacht genadig naar alle kanten. Is hij gek geworden, denk ik. Wie groet hij daar? Voor wie is dat genadige glimlachje bedoeld? Voorzichtig sluip ik achter hem aan. Weer een knikken en groeten naar links en rechts. Tussen de bomen door schemert de salonwagen uit 1918. geen wachtpost is er in de buurt. Met geheven hoofd nadert Hitler de wagen, bestijgt waardig de treden en drukt op de versgepoetste deurklink. Die repeteert zijn plechtig optreden begrijp ik plotseling. Die oefent zich in alle stilte voor morgen. Heimelijk kijk ik van achter een boomstam toe. De deur schijnt te klemmen. Woedend staat hij eraan te rammelen. Terug, vooruit, mars, denk ik vol leedvermaak. Waarachtig. Hij keert zich om, klimt omlaag en begint opnieuw aan zijn scène. Groeten, knikken, goedgunstige overwinnaarsglimlachjes. Dan verdwijnt Duitslands dictator in het binnenste van de wagen. Ik maak dat ik wegkom. Hoe de première zich de volgende dag afgespeeld heeft, weten jullie uit de kranten. Een lintje zal het de betreffende genieofficier wel niet opleveren.

10. Boekverslag van: Dit is Harry.

Ik heb een kort boekverslag gemaakt over het boek: Dit is Harry

Het boek is vertaald door Els van Delden.
Met tekeningen van Philip Hopman, en de schrijver is: KLAUS KORDON.
De oorspronkelijke titel is Das ist Harry.
Het is vertaald van Duits tot Nederlands.
Harry is de hoofdpersoon.
Harry maakt de Tweede Wereldoorlog niet echt mee hij wordt in de oorlog geboren.
Het speelt zich af in Berlijn Harry is een Duits jongetje.
Het verhaal best goed af.
Ik zelf heb het verhaal niet helemaal kunnen lezen maar het was toch wel een heel leuk boekJJJ.

11. Welke site’s en boeken heb ik gebruikt?

De site’s die ik heb gebruikt:
-http://www.geschiedenisvoorkinderen.nl/eeuw/hitler.htm
-http://www.google.nl/
(ik heb google gebruikt voor plaatjes.)

De boeken die ik heb gebruikt:
-Dit is Harry.
-Gemert bezet – Gemert bevrijd.
-HITLER, leven en dood van een dictator.
-De Tweede Wereldoorlog.


12. Tot slot.

Ik vond het werkstuk wel leuk om te maken ik heb er veel aan gewerkt maar ik zou het ook niet heel vaak willen doen, ik heb ook een antwoord gekregen op mijn vraag, en ik wil denk ik niet meer over Hitler te weten komen omdat ik het niet zo’n leuk onderwerp vond.

REACTIES

R.

R.

jah goed verslag, groetjes

19 jaar geleden

L.

L.

ik vond het een hele goeie en mooie werkstuk. ik heb er heel veel aan. hartstikke bedankt.

19 jaar geleden

H.

H.

mooi werkstuk

19 jaar geleden

S.

S.

Ik vind je werkstuk heel erg cool, Twan. Ik moet ook een werkstuk maken kun je me zeggen waar ik info. kan halen over hitler.
dank je

19 jaar geleden

T.

T.

goed werkstuk man!! ik heb m ook ingeleverd maar dan een beetj in mijn eige woorde maar daar kreeg ik dus gewoon ff een vette 8,5 voor dus bij deze bedankt tom

19 jaar geleden

N.

N.

heej twan wat had je voor je werkstuk ik had het over getiept van jouw en ik had een 5 er voor vet dom..!

-xxx-nathilja en wil je met me en wat is je msn

19 jaar geleden

P.

P.

Wrm vraag je het aan hem ?

Alleen omda hy een goede( slechte) werkstuk heb ?

10 jaar geleden

E.

E.

hey twan bedankt voor je werkstuk hij is echt mooi hoor! ik wil graag eeen reactie van je hooren? kan dat? maar meer niet ik zit ook in groep 8 en ik ben 12jaar! doei

groet eline

19 jaar geleden

L.

L.

Ik had een 9 en helemaal overgetypt bedankt!

12 jaar geleden

E.

E.

Dat stuk van 4 is gekopieerd en geplakt ;p

12 jaar geleden

A.

A.

Sommige stukken die je hier in dit werkstuk publiceert zijn niet waar, zoals 4, het laatste stuk van 5, en stukken van andere alinea's. Wees iets duidelijker en gebruik Wikipedia. Daarmee krijg je veel meer concrete informatie.
ik zou hier maximaal een 5 voor geven

12 jaar geleden

A.

A.

bedankt ik haalde een 9.8 dankzij 4

12 jaar geleden

N.

N.

Heey,,
Je werkstuk is super goedd.
Ik ga mijn werkstuk ook over Adolf Hitler houden maar ik ga het niet over typen hoor. Er zit wel veel info in de tekst
x

12 jaar geleden

Y.

Y.

suprrrrrrrrrrrr stom het klopt nie en ik heb hem ingelevert op school en had een 3

12 jaar geleden

K.

K.

mooi

11 jaar geleden

E.

E.

Waarom typt iedereen dit over? Dat is illegal xD

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.