Leesdossier

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas havo | 413 woorden
  • 22 februari 2004
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
46 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

1. Hoe heet de tekst?
- de tekst heet ‘Pierre et les cambrioleurs’
2. Wat is de bron van de tekst?
- Het is een boekje dat geschreven is door Robin Gilbert
3. Waar gaat de tekst over?
- de tekst gaat over Pierre en hij is 12 jaar Hij zit op school en is geen goede leerling en haalt vaak slechte cijfers. Hij heeft een zus van 13 jaar en zij is juist een goede leerling. Meneer Dubois is de directeur hun school en wenst hun een fijne zomervakantie, want dat is het. Op de vijfde dag van de vakantie maakt Pierre zich klaar voor een vakantietocht met zijn vrienden. Op weg komt hij langs het huis van Meneer Dubois. Bij het huis van meneer Dubois ziet Pierre een auto staan, maar dat kan niet want Dubois is op vakantie. Pierre gaat kijken en ziet een inbreker en noteert het nummerbord. Hij fietst weer naar huis, vertelt alles aan Annette en zij belooft naar het politiebureau te gaan. Pierre gaat terug naar de inbrekers en Annette vertelt alles aan een agent.Pierre achtervolgd de inbrekers en laat steeds spullen zoals zijn pyjama en bloes achter als spoor voor de agenten en Annette, want zij weet dat die spullen van hem zijn.Dan zien ze Pierre. Annette is dolblij dat ze haar broertje terugziet. Ze komen erachter dat de inbrekers hun nummerplaten steeds omwisselen. Maar Pierre weet natuurlijk ook dit nieuwe nummer. Uiteindelijk worden de inbrekers toch nog gearresteerd en Pierre is de grote held, maar hij is niet blij want al zijn kleren zijn vuil!
4. Wanner heb je de tekst gelezen?
-maandag 16 december
5. uit hoeveel bladzijden bestaat de tekst?
- de tekst bestaat uit 21 bladzijden
6. Wat is je mening over de tekst?
- Ik vond het best een leuk boekje. Het was wel erg ongeloofwaardig, want ik geloof niet dat een jongetje van 12 in zijn eentje achter inbrekers aangaat. Ik bedoel dat je natuurlijk naar de politie gaat, maar verder laat je het naar mijn idee dan ook aan hun over.
7. Is de tekst duidelijk geschreven voor een bepaald publiek?
- Ja, het is echt een boekje voor de jeugd.
8. Wat is het onderwerp van de tekst?
-Het boekje is volgens mij actueel van aard.
9. Heb je er iets van geleerd?
-Een stukje leesvaardigheid en wat nieuwe woorden, maar er zat niet echt een diepzinnige boodschap in.
10. Zou je een medeleerling aanraden deze tekst te lezen?
- Ja, het is een leuk boekje om mee te beginnen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.