Londen (vervoer)

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vmbo | 300 woorden
  • 20 maart 2006
  • 92 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.4
  • 92 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!
Vervoer
Metro
De metro wordt ook wel de underground genoemd. De underground is 1 van de belangrijkste vervoersmiddel in Londen. De eerste lijn werd geopend in 1863. De Londense metro heeft een bijzonderheid, namelijk dat de eerst topologische kaart gemaakt werd voor de underground. Een topologische kaart is een kaart waar de afstanden allemaal niet kloppen maar het gaat over de verbinding van de verschillende plaatsen. Vroeger werd de metro getrokken door stoomlocomotieven. Ze rijden nu op elektriciteit. De totale lengte van het hele Londense metronetwerk van 400 km en het telt 237 stations. Het is ook het grootste metronetwerk van de wereld. De metro was bedoeld om mensen van de buitenwijken naar het centrum te brengen. Nu is het doel de metro meer het vervoer door het centrum van Londen.
Bussen
Vooraan in een dubbeldekker krijg je een rondleiding door Londen. Londen heeft bijna 1000 busroutes. In Londen wordt met dubbeldekkers gereden, omdat daar het dubbele aantal mensen in kunnen. En dat is logische in zo’n grote en drukke stad.

De gemiddelde snelheid van het autoverkeer in het centrum van Londen ligt onder de 20km/h
Taxi’s
De duurste en meest luxe manier om in Londen vervoeren is met de taxi. Het voordeel van een taxi dat hij overal kan stoppen en dat is niet zo bij de metro en bussen. Als je met de taxi gaat ben je altijd £ 1,- kwijt voor het zeggen waar je heen wilt. Je moet ook voor elk stuk bagage betalen en iedere passagier die je mee wilt nemen. Als je een taxi nodig hebt hoef je alleen op de stoeprand te gaan staan en je hand opsteken. Een lege taxi heeft een geel lichtje aan. Alleen de zwarte taxi’s mogen mensen oppikken van de straat. Er zijn ongeveer 19000 taxi’s in Londen. Sinds 2000 moeten alle taxi’s rolstoeltoegankelijk zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

..

..

bedankt kon niets vinden over de taxi

9 jaar geleden