Londen

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas vmbo | 970 woorden
  • 30 april 2010
  • 68 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
68 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Werkstuk Londen

Inleiding

1. Voorwoord
2. Geschiedenis van Londen.
3. Londen
4. Ligging, neerslag
5. Bestuurlijke Indeling
6. Beroemde Gebouwen
7. Economie, werk
8. Nawoord.

Hoofdstuk 1. Voorwoord.

Ik hou me werkstuk over Londen, omdat dat moet voor het vak engels. Maar het is ook leuk om het over Loden te houden, omdat je dan lekker bezig ben. En het is ook wel leuk om over een ander land te leren en te schrijven.

Hoofdstuk 2. Geschiedenis van Londen

In de eerste eeuw na Christus stichtten de Romeinen een bezetting op de plek waar de Fleet en de Walbrook in de Theems staat. Sinds die tijd is het land zich steeds verder gaan uitbereidden. De brug over de Theems en de haven speelde daarbij een belangrijke rol. Hieronder zie je de Theems, daarover een brug. 
Tussen het jaar 886 en 1066 was de stad erg verandert daardoor werd Londen overgenomen/ ingepikt door de Noormannen. Nadat Londen weer vrij was, vertrokken vanaf de 16e eeuw schepen naar Amerika en India op zoek naar geld. Helaas in 1665 vond nogmaals pestepidemieën(Een hele erge pest die in een bepaald gebied zit) waarbij 70.000 doden vielen en 1 jaar later ging in vijf dagen tijd tweederde van de stad in vlammen op. Rond 1700 woonden er een kleine 700.000 mensen, en aantal dat honderd jaar later tot 850.000 was toegenomen. In 1951 bereikte de stad een nieuw record van het aantal inwoners bijna 8,3 miljoen.

Hoofdstuk 3. Londen

Londen is een stad in het Zuid oosten van Engeland. Londen ligt aan de Theems. Ongeveer 15 miljoen mensen wonen er in Engeland (Londen). Londen heeft veel vlieghavens en ongeveer 200 metrostations en een tiental spoorlijnen staan er in de stad. Londen heeft vier universiteiten (waaronder King's en University College) en een aantal andere hongeronderwijsscholen. (waaronder de Royal Academy of Music).

Hoofdstuk 4. Ligging, Neerslag

De afstand van het stadscentrum tot de Engelse zuidkust is ongeveer 80 km. De neerslag is iets meer dan 600 mm per jaar en is gelijk verdeeld. Doordat er weinig bewolking is zijn de zomertemperaturen voor Engeland nogal hoog. De gemiddelde juli temperatuur is 18°C, de januari temperatuur 4°C. Londen heeft verschillende winkelcentrums. Hier bevinden zich Grote warenhuizen, kledingzaken, hotels, bioscopen, theaters. Met als centrum Piccadilly Circus. St. Paul's Cathedral ligt ten westen van de City en de Tower, een fort van Noormannenleider Willem de Veroveraar, ligt aan de zuidoostkant ervan. Londen is een betrekkelijk ruim opgezette stad, met lage gebouwde huizen en veel ruimte voor tuinen, bomen en natuurlijk parken. Behalve het bekende Hyde Park zijn er nog vele andere mooie parken, waaronder Regent's, Holland park, Green en St James's.

Hoofdstuk 5. Bestuurlijke indeling

Er wonen 5.000 mensen en er werken er honderdduizenden. De Mensen/ politiek worden gekozen tussen het bedrijfsleven. De City is ongeveer 2,5 km2( met 32 omliggende stadsdelen) komt de totale oppervlakte van London op bijna 1.600 km2. De binnenste 13 steden zijn Camden, Hackney, Hammersmit, Fulham, Haringney, Islington, Kensington and Chelsea, Lambeth, Lewisham, Newham, Southwark, Tower Hamlets, Wandsworth en de City of Westminster. Sindsdien zijn de 33 landen steden zelfstandige gemeenten. Alleen de politie, brandweer en het openbaarvervoer worden niet door deze gemeentes behouden.

Hoofdstuk 6. Beroemde gebouwen

In Londen zijn heel veel beroemde gebouwen bijvoorbeeld de St. Paul, The Tower of Londen enz. Over een paar ga ik wat vertellen.

Big ben

De Big Ben is een grote klok. De klok weegt 13.195 kg. De klok is in 1859 gebouwd en is tot 20 km afstand hoorbaar. Hieronder zie je de Big Ben
http://www.munckhof.nl/uimg/6e429e.engeland--londen--big-ben.jpg

De St. Paul
De St. Paul is een grote beroemde kathedraal, maar bij de grote stadsbrand op 2 september 1666 is de kerk samen met nog 86 andere verwoest. De nieuwe kathedraal werd ontworpen door Sir Christopher Wren. Verder kun je de St. Paul ook beklimmen, maar dan moet je wel 521 treden op! Hieronder zie je een plaatje van De St. Paul.
http://emsworth.files.wordpress.com/2009/10/st-pauls-cathedral-in-london.jpg

The Tower of London
De Tower of Londen is bijna 1000 jaar. De Tower of Londen was vroeger een koninklijke gevangenis. Hier werden alle beroemde mensen die iets gedaan hadden wat niet mocht veroordeeld en in de gevangenis gezet. Hieronder zie je The Tower of Londen
http://www.eventective.com/blog/wp-content/uploads/2008/03/tower-of-london1.jpg

London Eye

Het London Eye is een wereldberoemd reuzenrad, dat komt namelijk doordat het de grootste reuzenrad ter wereld is! Het heeft namelijk een hoogte van 132,5 meter en het weegt 15.000 ton. Het London Eye is gebouwd voor het millennium( nieuw jaartal gaan beginnen)(1999-2000). Verder heeft dit reuzenrad wel 32 gesloten capsules (wagons). En als je er in zit heb je een half uur lang schitterend uitzicht op Londen en het landschap daar omheen. Als je helemaal boven bent kun je met helder weer zien: 7 graafschappen, 3 luchthavens, 13 voetbalstadions en 36 bruggen over de Theems! Verder is het London Eye het op drie na hoogste gebouw van Londen waarvan je de top kunt bereiken
http://www.chooseurfun.com/wp-content/uploads/2009/03/london-eye.jpg

Hyde park

Het Hyde Park is een groot park midden in Londen met veel gras en bomen. Een deel van het park heet Kensington Gardens. Daar staan veel standbeelden en fonteinen in. Verder woonde ook de wereldberoemde Prinses Diana in Kensington Palace. Hyde Park is ook beroemd vanwege de Speakers Corner. Dat is iedere zondag. Daar mag iedereen die dat wil een toespraak houden, maar je mag de sprekers ook in de rede vallen.
http://www.turisbot.com/images/Hyde-Park-london-436373_1920_1440.jpg

Hoofdstuk 7. Economie, werk

Sinds 1971 gaat het erg slecht met de handel/ economie in Londen. Toch is Londen ook nog een belangrijk centrum. Ook de verzekering is al drie eeuwen een goede geld verzamelaar, per jaar verdient de verzekering ongeveer zo'n 8 miljard pond. In een hotel waarbij deze 130.000 kamers heeft is ontzettend rijk. Er overnachtten in 1994 ruim 18 miljoen toeristen, die er ruim 6 miljard pond uitgaven.

Hoofdstuk 8. Nawoord

Na het maken van dit werkstuk heb ik veel geleerd over het Londen zelf bijvoorbeeld wat je er kan doen en hoe het met de economie gaat. Het was erg leuk om een werkstuk te maken. Hopelijk hebben jullie ook genoten.

REACTIES

E.

E.

deze site is echt geniaal!!;P

11 jaar geleden

M.

M.

heel handig deze site :)

10 jaar geleden

L.

L.

dit is echt slecht

8 jaar geleden

P.

P.

ik heb deze gemaakt en jij loopt gewoon even te kopiëren tssss

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.