Marketing van Nike

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 272 woorden
  • 15 december 2003
  • 361 keer beoordeeld
Cijfer 5
361 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Zoek voorbeelden van de marketing van Nike. Hoe voert Nike de verschillende p’s uit? Kun je daar iets meer over vertellen??

Promotie: Nike deed niet echt bewust aan Marketing. Er werd geen reclame gemaakt en ook werd er niet op winkels ingepraat. De meeste tijd en inspanning stak men in de atleten. Deze atleten zorgden voor de naamsbekendheid door middel van mond-op-mond reclame. Deze vorm van marketing bleek een groot succes! Ook gaven bekende sporters zgn. “klinics” (lessen, instructie) aan beginnende sporters, natuurlijk met Nike artikelen.

Prijs: Nike levert in ieder geval niet de goedkoopste producten. Bij veel winkels koop je sportschoenen vanaf 17.50, terwijl de prijs van Nikes verschilt van 25 tot 170 euro!!!

Product: Nike kwam aanzetten met een schoen met een speciale zool. Deze schoen werd de best verkochte trainingsschoen van de V.S Later kwam Nike met een mooie vrijetijdsschoen. Helaas! Bijna niemand kocht die schoen. Dat kwam omdat Reebok een veel mooiere schoen op de markt had gebracht. De schoen van Nike had wel meer kwaliteit, maar toch werd hij veel minder verkocht dan de Reebokschoen. De jeugd is namelijk heel kieskeurig als het gaat om de vorm, kleur en het imago van het product. En Nike’s doelgroep is de Jeugd dus, ze moeten meer doen aan het uiterlijk van de schoen!!!

Plaats: Nike’s schoenen kom je overal tegen. Bijv. In Europa, Zuid-Oost Azie, Japan, Australie, Indonesie, India, Zuid-Amerika, Noord-Amerika. De verkoop gebeurt vooral via anderen die dan ook het risico dragen. Nike heeft dan wel de controle over de productie. Alles moet zo goedkoop mogelijk worden gemaakt. Soms zijn er winkels die alleen Nike schoenen verkopen.

REACTIES

A.

A.

Ondanks dat het van 2003 is,was het handig voor mij om het in mn Werkstuk te doen over Nike.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.