Beroepsbevolking

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 227 woorden
  • 7 mei 2000
  • 91 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
91 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Taak : Beroepsbevolking

Iedereen is het ermee eens dat werkloosheid een groot economisch probleem is. Maar men moet ook zien wat de oorsprong is van het probleem en dus ook verder een oplossing voor vinden. Hoe men de werkloosheidsgroei kan vermeiden en tegelijkertijd onderdrukken.

Eerst en vooral moet men de vraag stellen :"Wat is werkloosheid" ? Werkloosheid is het verschil tussen de Jobs (die aangeboden worden) en de arbeiders (personen die zoeken naar werk). Er zullen altijd meer mensen zijn die willen gaan werken dan dat er werk degelijk IS. Het arbeidsaanbod wordt meestal aangeduid als "beroepsbevolking" (de mensen die werkende zijn). Hoe groter de beroepsbevolking, hoe meer jobs er moeten gecreërd worden om de groei van de werkloosheid tegen te gaan.

Het mogen werken hangt niet af van een niet-doordachte selectie, in tegendeel. De Arbeidsactieve leeftijd en ook de Activiteitsgraad spelen een grote rol. Vanaf welke leeftijd mogen we niet en wel werken en wil men noodzakelijk werken ? In elke leeftijdscategorie is er slechts een deel dat zich effectief op de arbeidsmarkt aandient en dan zo ook degelijk tot de beroepsbevolking behoort. De Activiteisgraad wordt bepaald door sociale, culturele en politieke factoren (activiteisgraad van oudere mannen is sterk gedaald terwijl bij de vrouwen het sterk gestegen is). 1Verwacht word dat de beroepsbevolking tot het jaarn 2000 verder zal stijgen met +/-6000 eenheden per jaar. Niet echt positief dus.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.