The Blair Witch Legend

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 534 woorden
  • 23 mei 2001
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
53 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

The Blair Witch Legend.

De gemeente Blair was gelegen in Noordelijk Centraal Maryland, twee uur van Washington DC vandaan.
Februari, 1785 Verscheidene kinderen beschuldigen Elly Kedward ervan hen in haar huis te lokken om bloed van hen af te nemen. Kedward wordt schuldig bevonden aan hekserij, verbannen uit het dorp gedurende een bijzonder strenge winter en wordt verondersteld dood te zijn.
November, 1786 In het midden van de winter verdwijnen alle beschuldigers van Kedward, samen met de helft van de kinderen uit het dorp. Een vloek vrezende, vluchten alle dorpsbewoners uit Blair en zweren Elly Kedward's naam nooit meer uit te spreken.
1824 "The Blair Witch Cult" wordt gepubliceerd. Dit zeldzame boek, gewoonlijk als fictie beschouwd, vertelt over een complete stad die vervloekt is door een verstoten heks.
November, 1809 Burkittsville wordt gesticht op het "Blair" terrein.
Augustus, 1825 Elf getuigen verklaren gezien te hebben dat een bleke vrouwenhand de tienjarige Eileen Treacle de Tappy East Creek in trekt. Haar lichaam is nooit ontdekt, en 14 dagen lang na de verdrinking is de beek verstopt met olieachtige takkenbossen.
Maart, 1886 De achtjarige Robin Weaver wordt vermist en er worden opsporingstroepen uitgezonden. Alhoewel Weaver terugkeert, doet een van de opsporingstroepen dat niet. Hun lichamen worden weken later aangetroffen bij "Coffin Rock", vastgebonden aan hun armen en benen en volkomen open gereten.
November 1940-Mei 1941 Te beginnen met Emily Hollands worden er totaal zeven kinderen ontvoerd uit het gebied rond Burkittsville, Maryland.
Mei 25, 1941 Een oude kluizenaar, Rustin Parr geheten, loopt een lokale markt op en vertelt de mensen dat hij 'eindelijk klaar' is. Nadat de politie na vier uur zijn afgelegen huis in de bossen bereikt, vinden ze in de kelder de lichamen van zeven vermiste kinderen. Ieder kind is ritueel vermoord en open gereten. Parr geeft alles tot in detail toe en vertelt de autoriteiten dat hij het heeft gedaan voor 'de geest van een oude vrouw' die zich ophield in het bos vlakbij zijn hut. Hij wordt snel veroordeeld en opgehangen.
Oktober 20, 1994 De studenten Heather Donahue, Joshua Leonard en Michael Williams van het Montgomery College arriveren in Burkittsville om plaatselijke inwoners te ondervragen over de Blair Witch legende voor een klassenproject. Heather interviewt Mary Brown, een oude en nogal krankzinnige vrouw, die haar hele leven in het gebied heeft gewoond. Mary beweert de ‘’Blair Witch’’ op 'n dag vlakbij Tappy Creek te hebben gezien in de gedaante van een harig halfmenselijk, halfdierlijk wezen.
Oktober 21, 1994 In de vroege ochtend interviewt Heather twee vissers die de filmmakers vertellen dat Coffin Rock nog geen 20 minuten verderop is en makkelijk bereikbaar is via een oud pad. De filmmakers lopen kort daarna door het Black Hills Forest en zijn nooit meer gezien.
Oktober 25, 1994 Het eerste opsporingsbevel wordt uitgegeven. De auto wordt later op de dag gevonden geparkeerd op de Black Rock Road.
Oktober 26, 1994 De Staatspolitie van Maryland begint een zoektocht in het Black Hills gebied, een operatie van tien dagen door 100 man, bijgestaan door honden, helikopters en zelfs een satelliet van het Ministerie van Defensie.
November 5. 1994 De zoektocht wordt stopgezet nadat na10.000 manuren nog geen spoor van de filmmakers of hun apparatuur heeft opgeleverd. Heather's moeder, Angie Donahue, begint een grondige, persoonlijke zoektocht naar haardochter en haar twee metgezellen.
Juni 19, 1995 De zaak wordt stopgezet en onopgelost verklaard

REACTIES

E.

E.

het verhaal van de studenten klopt niet. de film die erover is gemaakt is geregiseerd en hier spelen die 'studenten' zelf in mee. klopt dus niet. staat allemaal vermeld op wikipedia

13 jaar geleden

L.

L.

hoi Jesper

vind je The Blair Witch ook zo tof
ik ook
en heb twee al gezien
echt vaag maar heel spannend
en mooi gespeeld

Groetjes Lydia

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.