Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

najib amhali

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas vwo | 514 woorden
  • 24 februari 2009
  • 58 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 58 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
NAJIB AMHALI – mijn favoriete cabaretier

Ik vind cabaret erg leuk om naar te kijken, omdat het meestal erg grappig is.
Mijn favoriete cabaretier is Najib Amhali.
Najib Amhali is een Marokkaanse man van 37 jaar die al vele optredens heeft gedaan, hij heeft zo zijn eigen cabaretshow maar ook heeft hij samen met Hans Teeuwen en Kim van Kooten in de film:
‘Jezus is een Palestijn’ gespeeld.
Ook heeft hij in 2006 met het Wereldkampioenschap voetbal een eigen tv-serie gehad waarin hij samen met Mimoun voetbalzaken behandelde die met het Nederlandse elftal te maken hadden, ook probeerde hij daarmee geld in te zamelen voor het goede doel. Binnenkort is hij ook te zien in de speelfilm Spion van Oranje, die in 2009 te zien is in de bioscoop. Daarnaast is hij natuurlijk in veel schouwburgen te zien in zijn eigen cabaretvoorstelling.
Ik vind Najib Amhali een erg goede cabaretier, dat komt omdat ik altijd moet lachen bij voorstellingen. Hij vertelt op een grappige manier door iets te overdrijven, met andere stemmetjes te praten en goed mee te bewegen. Maar niet alleen de manier waarop hij vertelt is leuk, ook de dingen waarover hij vertelt zijn grappig én interessant! Hij vertelt over dagelijkse gebeurtenissen in leven, die jij zelf ook meegemaakt kan hebben. Maar ook vertelt hij over dingen die hij zelf meegemaakt of die over dingen die hem irriteren of die hij raar vind.

Hier zijn een paar voorbeelden, voorstellingen met onderwerpen over:
- Beatboxen: zelf beatboxen, met grappige geluiden en met bekende liedjes erin
- Soatest: hij vertelt over dat hij een anonieme soatest wilde gaan doen, maar eenmaal daar wordt hij door z’n vriend herkent en zijn vriend heel hard: Najib dus daardoor hoort iedereen wie hij is, als hij aan de beurt bent word ie ook omgeroepen met: meneer Amhali, de vrouw achter de balie is een vrouw die vroeger bij hem op de middelbare school heeft gezeten. Omdat ie het over gênante momenten heeft gaat ie weer over n ander moment vertellen dus je hebt heel veel grappige momenten door elkaar.
- Besneden: hij vertelt dat hij de dag nog heel goed kan herinneren, zijn vader zei dat die dag een grote verrassing was, dus sindsdien haat ie verrassingen zegt ie.
- Asielzoekers: ‘Een asielzoekers was op tv omdat hij in hongerstaking was en had zijn mond en ogen dichtgenaaid en dan denk ik : kijk dan, je bent op tv. Zeg dan wat!’
- Kattekwaad: Vroeger deden ze hondenpoep in ’n krant en gingen wachten tot er volwassenen voorbij kwamen, staken ze de krant in brand, legde hem neer en rende weg. De mensen riepen dan boos: jongens dat kan niet hé, schavuiten!
- Idols: hij de mensen en de jury nadoen, heel overdreven en hij gaat heel grappig meezingen.

- Spaanse buurman: zijn buurman komt uit Spanje en krijgt een brief van de gemeente maar snapt het niet, Najib zegt dat hij naar de gemeente moet bellen en de buurman vraagt om de hoersubsidie. Daarmee bedoelt hij natuurlijk de huursubsidie maar begrijpt de gemeente niet dus het is ’n heel komisch stukje.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.