Fotografen: Paul Huf, Erwin Olaf, Anton Corbijn

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • groep 8 | 292 woorden
  • 25 februari 2002
  • 48 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
48 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
Onderwerpen

Paul Huf:

Huf probeert op zijn foto’s zo veel mogelijk het onnatuurlijke te vermijden. Met het onnatuurlijke bedoelt hij de gespeelde houding die mensen aannemen als ze weten dat ze op de foto gaan. Een voorbeeld hiervan is een lach waarvan je duidelijk ziet dat hij niet echt is. Hij probeert mensen zoveel mogelijk natuurlijk op de foto te zetten, alsof het lijkt dat ze niet doorhebben dat er een foto van ze gemaakt wordt. Hij probeert met zijn foto’s een verhaal te vertellen. Huf wil niet meer dan de werkelijkheid fotograferen, dat betekent dat hij dingen niet mooier wilt maken dan dat ze eigenlijk zijn. Ook wil hij mensen graag koud en koel fotograferen. Hij heeft foto’s gemaakt voor platenhoezen, het koninklijk huis en de reclamecampagne van Grolsch bier. Hij heeft zich ook nog korte tijd bezig gehouden met het maken van films.

Erwin Olaf: Erwin Olaf wil met zijn foto’s een mening uitdragen. Hij wil mensen bij gruwelijke absurde dingen laten stilstaan, maar ze tegelijkertijd ook amuseren. Hij fotografeert meestal in de studio, omdat je daar licht en speciale effecten helemaal naar je eigen wensen kunt regelen. Hij wil je met zijn foto’s aan het lachen maken. Zijn favoriete onderwerpen zijn seks, dood, huiver en afkeer. Het liefst maakt hij foto’s met een mix van deze vier onderwerpen. Vandaar dat zijn foto’s vaak luguber en onbegrijpelijk zijn.

Anton Corbijn: Anton Corbijn maakt foto’s die heel duidelijk geregisseerd zijn. Je kunt er goed op zien, dat iets niet natuurlijk is. Hij doet niet meer aan portretfotografie, alhoewel hij dit wel een tijdje gedaan heeft. Voor de rest fotografeert hij veel verschillende dingen. Van vliegtuigen tot foto’s voor een boek over Herman Brood.

REACTIES

S.

S.

nou...wat een slecht stuk over anton corbijN zeg! ten eerste heet hij CORBIJN in plaats van corbij, en ten tweede zijn zijn foto's juist helemaal niet geregisseerd!!!!vaak weet hij nog niet eens waar hij de artiesten gaat fotograferen, maar lopen ze gewoon rond tot hij iets vindt dat hem goed lijkt. hij wil de artiesten fotograferen als gewone mensen, dus tegen een zo realistisch mogelijke achtergrond. ben benieuwd wat voor punt jij voor dit werkstuk hebt gekregen....

21 jaar geleden

S.

S.

owja... en dat stukje over paul huf klopt al helemaal niet!!jij schreef 'Hij probeert mensen zoveel mogelijk natuurlijk op de foto te zetten, alsof het lijkt dat ze niet doorhebben dat er een foto van ze gemaakt wordt'maar heb je ooit wel eens één van zijn foto's gezien??denk t niet... hij probeerde juist de mensen zo mooi mogelijk op de foto te zetten, en er is geen één foto waarbij het lijkt alsof ze niet doorhebben dat er geen foto van ze wordt gemaakt. volgesmij heb jij de stukjes van Corbijn en Huf omgewisseld, want dan zou het veel meer kloppen.

21 jaar geleden

K.

K.

Rage hierboven ^^

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.