Christo

Beoordeling 3.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 291 woorden
  • 31 januari 2002
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 3.7
28 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

- Christo – The Wall -

The Wall is een muur van 13.000 olie vaten gemaakt en tentoongestelt in de Gasometer in Oberhausen, Duitsland. De Gasometer is een van de grootste opslag tanks gemaakt. Het werd in 1928 gebouwd om oa. ijzer erts en afval stoffen op te slaan. De muur van de vaten snijd als het ware de opslagplaats in 2.

Dit is niet het eerste project van Christo dat te maken heeft met olie vaten, hier is een lijstje van andere: · Wrapped Oil Barrels, 1958 · Stacked Oil Barrels and Dockside Package, 1961, Cologne, Germany · Barrels Structures, 1962, Gentilly, France · Wall of Oil Barrels-The Iron Curtain, June 1962, Rue Visconti, Paris · 56 Oil Barrels Structure 1966, donated by Martin and Mia Visser to the Kröller-Müller Museum, Otterlo, Holland · The Mastaba of 1,240 Oil Barrels, 1968, Institute of Contemporary Art, Philadelphia · The Mastaba Of Abu Dhabi, Project for the United Arab Emirates Started in 1979, this work features 400,000 oil barrels in a structure 150 meters (492 feet) high, with a base of 300 meters (984 feet) by 225 meters (738 feet). This project has not yet been completed. Mijn mening:

Ik vind het kunstwerk zeer apart en indrukwekkend. Het past precies bij de andere projecten die Christo in het verleden heeft gedaan. Het meest opmerkbaar is natuurlijk de grootte van het werk en de enorme moeite en inspanning die er achter heeft moeten zitten om dit te realiseren. Een van redenen dat ik dit project gekozen heb is het feit dat niemand ooit zoiets geprobeerd heeft, en waarschijnlijk niet eens aan gedacht heeft te doen. Naast de grootte van het kunstwerk spelen naar mijn mening de verschillende kleuren vaten ook een grote rol. Dit maakt de muur een stuk mooier en opgewekter. Ik vind de meeste dingen die Christo doet erg interessant en speciaal. Hij is een echte pionier.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.