Tijgers

Beoordeling 3.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 351 woorden
  • 24 juli 2008
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 3.4
10 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Het leefgebied van de tijgers

De tijgers leven het meest in open bossen. De nesten maken ze tussen de struiken. Die nesten heten legers. Een groot deel van hun tijd brengen tijgers door in het hoge gras & riet. Daar jagen ze vaak ook, want hun strepen hebben ongeveer dezelfde kleur als het gras & riet. De tijger leeft onder andere in gedeelten van China, Siberië Indonesië & India. Vroeger bestond er de Balinese Tijger. Die tijger leefde op Bali maar is nu uitgestorven. Tijgers hebben een groot territorium dat ze hebben gemarkeerd om BV in een opvallende boom te krabben. De grootte van het territorium hangt vooral af van de hoeveelheid voedsel dat in dat gebied te vinden is. Sommige tijgers hebben een territorium van tientallen vierkante meters.

Waar bestaat het voedsel uit???


Tijgers jagen alleen. Het voedsel bestaat het meest uit herten, buffels en zwijnen. Tijgers kunnen in een maaltijd wel 40 kilo vlees naar binnen werken. Hij besluipt zijn prooi en duwt hem met zijn voorpoten tegen de grond, daarna bijt hij in de nek of strot van de prooi. Voor hij gaat eten sleept hij het dier naar een rustige plek en gaat hij daar eten. De resten bewaart hij voor zichzelf.Over een grote prooi doet hij zo’n 4 dagen. Als het eten niet op is dan blijft hij altijd er dicht bij. Tijgers vangen ongeveer 1x in de 8 dagen.Het lukt maar 1 van de 20 keer om een prooi te vangen en te overmeesteren als ze hem achterna gaan, tijger rennen ook nooit lang achter hun prooi aan. ’s Middags doen de tijgers een dut want tijgers horen en zien beter dan andere dieren in het donker. Daarom is het makkelijker om ’s nachts te jagen voor een tijger.

Wat zijn de natuurlijke vijanden van de tijger


Tijgers hebben geen natuurlijke vijanden. De enigen vijand is de mens. De mensen jagen op ze omdat ze bang voor ze zijn , sommige voor vlees en voor de botten of de vacht van de tijger. De mensen kappen ook heel veel bomen, daardoor gaat de leef omgeving van de tijger langaam weg.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.