Doe mee met Markteffect's studiekeuze-onderzoek
Maakt niet uit of je je studie al gekozen hebt. Win één van de 200 (!) cadeaubonnen van €25

Meedoen

Speed

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vwo | 610 woorden
  • 24 januari 2004
  • 57 keer beoordeeld
Cijfer 6
57 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Algemeen Speed is de naam die ze op straat gebruiken voor wekaminen.dit zijn chemische stoffen die stimulerend werken op je zenuwstelsel. Het is een harddrug en het heeft een zelfde soort werking als cocaïne maar het effect van speed houdt langer aan. ER zijn verschillende soorten speed. De belangrijkste zijn dexamfetamine en mahamfetamine. Er zijn hiertussen verschillen in de werkingsduur en de sterkte van het product. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, als pil en in poedervorm. Het slikken van de pil komt het vaakst voor. Speed begint bij het slikken na ongeveer 15 tot 20 minuten werken. Als je het snuift dan begint het na een paar minuten te werken en bij spuiten werkt het vrijwel onmiddellijk. Het duurt dan ongeveer 4 tot 8 uur voordat het is uitgewerkt. Veel mensen gebruiken speed omdat het energie geeft en de slaap uitstelt waardoor het veel gebruikt wordt als partydrug. Gebruik Het is altijd gevaarlijk om speed te gebruiken want het is niet voor niet een harddrug. Om de risico’s te verminderen heb je misschien wat aan de volgende tips. · Vaak weet je bij speed, net als bij xct niet precies wat er in het pilletje zit en hoe sterk het is. Daarom is het slim om je speed te laten testen. Dit kun je anoniem naar een lab sturen en daar word het dan getest. · Na het gebruik van speed moet je jezelf wat rust geven en niet doorgaan tot je erbij neervalt. Je voelt je vermoeidheid namelijk niet. · Drink en eet genoeg. Speed zorgt ervoor dat je geen dorst of honger krijgt en als je dan niet eet of drinkt kan je nadat de drugs zijn uitgewerkt een vocht of zouttekort hebben. · Voordat je het hele pilletje neemt kun je beter eerst een halve of kwart nemen om de sterkte te testen. Je kunt het effect dan zelf zien en niet achteraf de gevolgen. · Als je de effecten van de speed te sterkt vind kun je vitamine c nemen om de speed sneller af te breken. · Wees voorzichtig met de combinatie van speed en alcohol of andere drugs. Door de drugs voel je je dronkenschap niet en kun je dus veel meer door blijven drinken. De combinatie van speed en alcohol lijdt vaak tot agressiebuien, black-outs en oververhitting. · Als je de pil gebruikt als vrouw, slik deze dan altijd een aantal uur voordat je speed gebruikt. · Als je na het gebruik van speed blowt om je slaapgevoel op te wekken versterkt het blowen de gevoelens van angst en onrust die je kan krijgen als de speed is uitgewerkt.
Effecten Speed heeft veel effecten die als positief worden beschouwd door de gebruiken. Hier onder eerst de effecten die redelijk positief zijn. Daaronder de effecten die negatief zijn. De positieve ervaar je meestal bij lage doseringen en bij een matig gebruik van ongeveer 1 tot 3 keer per maand. Als je vaker gebruikt zullen de negatieve effecten de overhand nemen. Positief · je voelt je actief, vrolijk, helder, en alert · je krijgt een gevoel van energie, je neemt vanzelf meer initiatief · je voelt je zelfverzekerder en meer geconcentreerd · Je maakt makkelijker contact met ander mensen. · Je voelt geen slaap of hongergevoelend · Je bent actiever en kan langer doorgaan Negatief · Lichamelijke klachten zoals buikpijn en hoofdpijn · Je kan plotseling helemaal uit je slof schieten en agressief gedrag vertonen. · Je kan last hebben van duizeligheid en overmatig zweten. · Bij regelmatig gebruik kan je last krijgen van puistjes en vrouwen kunnen last krijgen van blaasontsteking · Als de speed is uitgewerkt kan je oververmoeid raken en depressief zijn. · Je kan erge honger hebben nadat de speed is uitgewerkt. · Je kan last hebben van de gewrichten in je knieën.

REACTIES

S.

S.

Speed is hellemaal niet goed voor je. Het is nog eens verslavend ook. Je gaat steeds makkelijker over dingen denken en gaat het als een gewoonte aannemen.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.