VACATURE! Vind je het leuk om te schrijven en heb je originele ideeën? Wij zoeken nieuwe bloggers. Klik hier voor de vacature.


ADVERTENTIE
Maak nu een gratis account aan op Mijn Examenbundel!

Nog 17 weken tot de eindexamens beginnen. Wil jij je zo goed mogelijk voorbereiden? Check Mijn Examenbundel voor een gepersonaliseerd dashboard en rooster, examenstof per vak, gratis oefenexamens en meer!

Naar mijn.examenbundel.nl
Wat zijn Paddo’s?
Paddo’s zijn gewone paddestoelen (en geen champignons).
Deze paddestoelen zijn best wel giftig, ze zijn een softdrug.
De paddestoelen zijn afkomstig uit alle werelddelen. In Zuid-Amerika worden heilige paddestoelen gebruikt om contact te maken met werelden die zich normaal buiten ons bewustzijn bevinden. Ook in Europa zijn er oude beelden gevonden die verwijzen naar de magische paddestoelen.
Een paar voorbeelden van die paddestoelen zijn het kaalkopje en de vliegezwam (degene met rood met witte stippen).

Je kan ook zelf op zoek naar deze paddestoelen, alleen moet je dan wel veel verstand van paddestoelen hebben. Voor het kaalkopje moet je in plantsoenen, tuinen en op heidegrond zoeken. De vliegezwam is gewoon in het bos te vinden. Let hierbij wel op, want de vliegezwam heeft veel soortgenoten die zelfs dodelijk zijn!
Het gebruik en de effecten…
De paddestoelen zijn niet dodelijk giftig, maar er zit een stof in (psilocybine) waarvan je gaat trippen. Trippen heeft een sterke invloed op je gevoel, bewustzijn en waarneming. Net als hasj en wiet zijn deze paddestoelen gewoon te koop. Het is namelijk geen verboden middel. Het lijkt onschuldig, maar met tripmiddelen moet je erg oppassen. Verse paddestoelen zijn het lekkerst. De hoeveelheid (dosis) kun je variëren van vijf tot twintig stuks. Twintig paddestoelen geeft je wel een behoorlijk sterke trip. Het beste kun je met een lege maag aan paddestoelen beginnen. Psilo’s (Psilocybine bevattende middelen) kunnen in het eerste halfuur een lichte misselijkheid veroorzaken. De paddestoeltjes zijn heel goed te drogen en bewaren maandenlang hun kracht. De kaalkopjes zijn niet schadelijk voor de gezondheid en hebben ook geen bijwerkingen. De vliegezwam daarentegen is iets sterker en krachtiger. Je kan deze paddestoel in twee delen onderscheiden, de hoed en de steel. De hoed is daarvan het sterkst merkbaar. Vooral de bovenste velletjes van de hoed. Van het witte vlak onder de hoed, boven aan de steel kan je ook behoorlijk misselijk worden. De kracht van de vliegezwam kan nogal verschillend zijn. In Nederland zijn ze tamelijk zwak.
De vliegezwam is op verschillende manieren te gebruiken.
Eet bijvoorbeeld een of twee verse velletjes.
Als je een werkzame zwam hebt getroffen, ga je je na een uurtje heel prettig voelen. Je hebt zin om te fluiten, zingen en te dansen. Dat ga je dan ook doen. Je voelt je fit en krachtig. Dit duurt ongeveer zes uur.
De velletjes kunnen ook gedroogd en gerookt worden. Dit geeft een sneller, maar korter effect. Je kunt ook de gedroogde hoeden helemaal opeten, met vlees en al. Het beste is ze dan eerst te weken in zwarte-bessensap of melk. Je kan ze ook versnipperen in soep of muesli. Hierna kan je ook een lichte misselijkheid voelen en daarna slaperigheid. Na een uur of twee is dat over en ga je je prettiger voelen. Wanneer je thee getrokken van paddestoelen drinkt, ga je na ongeveer een uur trippen. Je gaat dingen anders zien, horen of voelen dan ze in werkelijkheid zijn. En gevoelens worden versterkt. Je kunt er blijer van worden, maar ook volledig in paniek raken (flippen). Het gevoel wat een paddestoel je geeft, kan ongeveer een uur of zes duren. Ook is het afhankelijk van de werkzame stof in de paddestoel zelf.
De hoeveelheid die je neemt, je gewicht en of je net gegeten hebt heeft ook invloed op de werking.

Ook kunnen paddestoelen in een omeletje verwerkt worden.
De gevolgen…
Behalve de kans op flippen (als de juiste dosering wordt overschreden) weet je van paddestoelen nooit hoe sterk ze zijn.
De kans om geestelijk of lichamelijk afhankelijk te worden van paddestoelen is niet zo groot. Maar: hoe vaker je ze gebruikt, hoe minder de effecten worden. Daardoor ga je dus steeds meer nemen voor hetzelfde effect.
“O klein onooglijk wezentje
zo vol van toverkracht,
moeder Natuur schenkt ons
zodat wij haar weerzien in volle pracht.
Een glimlach van de Aarde
Een dans van geest en beest,
De vogels draaien juichend
Hun kringen in de lucht,
De hele schepping jubelt,
Nergens meer een traan of zucht.”

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

een goed verslag/werkstuk je bent allen vergeten te melden hoe paddo's eruit zien en dat is nou net wat ik zocht.
maar toch staat verder alle info erin.

10 jaar geleden