Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Mechelse herder

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 760 woorden
  • 5 augustus 2008
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
46 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Mechelse herder

Hallo mijn leervraagen en deelvragen zijn:

Leervraag:
wat is een mechelse herder?

Deelvragen:
1, Wat is special aan het uiterlijk van de Mechelse herder?
2, Waarom is de mechelse herder zo geschikt voor politie werk?
3, hoe zit de Mechelse herder in elkaar?
4, hoe is het karakter van een Mechelse herder

Hallo ik vind dit een leuk onderwerp omdat ik zelf een kruising tussen een Mechelse herder en een Hollandse herder heb en dat vind ik een heel leuk beest.
En ik weet er ook niet zo veel van af. Dus hoop ik meer over hem te weten kom.


Antwoorden op de deelvragen

Een Mechelse herder is een grote gevoelige maar beresterke hond. De Mechelse herder heeft dan ook hele grote poten en een goede neus. Hij kan heel goed luisteren en daardoor is hij zo goed af te richten. Hij is in het begin wel heel speels maar dat hoort bij de hond. Doordat hij zo speels is kan hij ook veel van zich zelf en zijn oudere broertjes en zusjes.

Als een hond wordt getraind voor echt politie werk dan moet hij heel zware dingen doen zoals over hoge hekken springen en mannen (in beschermde kleding) omver werpen. Dat is lastig voor een Jack Russel Maar als je er een Mechelse of Duitse herder neerzet dan maakt Die man geen kans.

Dat komt omdat die herders heel erg dicht bij de wolf zitten en daardoor nog heel erg gewend zijn om aan te vallen (niet dat ze gevaarlijk zijn maar dat is ze makkelijk weer aan te leren). Deze honden hebben ook nog veel spieren omdat ze voordat ze ontwikkeld zijn toot huisdieren hadden ze die nodig om in de woeste natuur te leven als wolf.

Trainingen voor een hond

Ik ga jullie een plaatje laten zien va een mooie hond en Bij sommige lichaamsdelen staat een weetje.

Oren
De oren zijn heel goed omdat ze zo groot zijn.
Romp
De rug is groot en sterk.
Snuit En goed wendbaar.
De neus is wel 10 keer beter dan die van een mens.

Borst staart
Hij heeft een brede mooie pluizige maar mooie borst staart.
Bij actie gat die poten horizontaal
Mooi slank maar uiterlijk bedriegt
Deze vier zijn sterk genoeg om een volwassen man in de lucht om te duwen.

De Mechelse herder is een waakzame en actieve hond. Hij is ook altijd klaar om in actie te gaan. Hij ziet er angstaanjagend uit maar is eigenlijk lief en knuffelbaar. Hij is ook de beste bewaker van erf, huizen en auto’s. Hij zal ook nooit zijn baasje in de steek laten. Hij zou als het moet zich zelf kapot rennen voor zijn baas. Hij werkt ook voor de politie en daardoor moet hij levendig, alert en zelfverzekerd zijn. Maar daarbij mag hij geen agressiviteit tonen.


Waakzaam: pas op, betreden op eigen risico. Komt de hond, ga op je buik liggen en roep om hulp. Komt er niemand dan wens ik u veel succes.

Eind 1880 waren er in België heel veel honden die de kudden dreven. Deze honden hadden hele bijzondere en verschillende vachten dit ras was de heterogeen.
Met het doel om wat dingen duidelijk te maken maakte een groep honden liefhebbers een soort club op. Ze luisterde naar professor A. Reul deze man mag zich
dan ook de grondlegger van het ras noemen. Het ras is echt ontstaan tussen de jaren 1891 en 1897. Op 29 september 1891 werd in Brussel de club ‘’club du Chien de berger belge’’ opgericht. Op 15 november werd dat hele hondenras bijeen geroepen om te tellen hoeveel exemplaren er waren. En de beste te selecteren.
De jaren daarna werd er een grote fok selectie gehouden. Op 3 april 1892 werd er door de club club du chien de berger belge een standaard ras gevonden, de Belgische herder was ontstaan. En in 1901 kreeg hij eindelijk een stamboom.

Het is een goed onderzoek geworden het was leuk om onder zoek naar te doen vooral ook omdat het over mijn eigen hond gaat en daardoor steeds met je onderzoek bezig bent. Bijvoorbeeld je kijkt naar hem en je doet onderzoek naar hem en dan ben je er al weer mee bezig. En ik heb er veel van geleerd. En het heeft ook nog met mijn hond geholpen want hij en ik hebben nu een veel betere band dan voor ik iets van hem wist. Het is ook handig met trainen want ik begrijp hem nu beter.

Bronnen
Internet:
http://www.mechelse-herder.nl/rasinfo.htm
http://nl.wikipedia.org/wiki/Belgische_herder
http://mechelse-herder.startkabel.nl/
http://www.topaaz.demon.nl/mechelseherder.html

boeken
de nieuwe encyclopedie van de hond

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.