LSD

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas havo | 457 woorden
  • 8 april 2003
  • 34 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
34 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wat is LSD? LSD is een stof die is afgeleid van lysergeenzuur: het product van een natuurlijke schimmelsoort. LSD wordt meestal als papertrip gegeten. Dit is een klein stukje (eetbaar) papier waarop wat vloeibare LSD is gedruppeld. LSD wordt ook wel verkocht in de vorm van fel gekleurde, kleine tabletjes. LSD werkt al bij uiterst kleine hoeveelheden van duizendste milligrammen. Na een half uur tot een uur begint de LSD te werken. De sterkste pieken vinden plaats 2 tot 6 uur na inname. Na 12 tot 24 uur is de LSD uitgewerkt. Wat doet het? LSD is een sterk hallucinogeen middel. Je ziet, hoort of voelt dingen anders dan ze in werkelijkheid zijn. Voorwerpen bewegen, vervormen of veranderen van kleur; een asfaltweg gaat bijvoorbeeld ademen. Zintuiglijke waarnemingen lopen soms in elkaar over. Muziek wordt gezien, een foto gehoord, kleuren geroken. De tijd wordt anders beleefd. Gebruikers hebben soms het idee dat de tijd stilstaat. Ook voelt men zich soms onwerkelijk of onecht. Het lijkt op hallucineren. Het zijn echter geen echte hallucinaties omdat men over het algemeen weet dat hetgeen men ziet of hoort niet met de werkelijkheid overeenkomt. Bij een (te) grote dosis kan dit verschil verloren gaan hetgeen grote angst kan veroorzaken.
Kans op verslaving Het lichaam raakt snel gewend aan LSD. Al spoedig treden in het geheel geen tripeffecten meer op. De gewenning of tolerantie bouwt zich ook weer snel af. Onthoudingsverschijnselen treden niet op. Er is geen sprake van psychische afhankelijkheid. Het ondergaan van een LSD-trip is een buitengewoon intensieve ervaring. Niet iets wat men vaak doet. Kans op verslaving is er dan ook nauwelijks. Overige risico´s LSD kan verkeerd vallen. De trip neemt dan een nachtmerrie-achtige wending aan. Soms wordt een gebruiker zeer angstig of achterdochtig, gaat flippen of krijgt een badtrip. Oorzaken kunnen zijn dat men zich van te voren al niet goed voelde of doordat bepaalde verborgen emotionele problemen ineens boven komen drijven. Een badtrip kan ook ontstaan wanneer het verschil tussen trip en realiteit verloren dreigt te gaan. Het flippen gaat over wanneer de drug is uitgewerkt maar kan vele uren duren. Het krijgen van een flashback is een ander risico. Hierbij beleeft men opnieuw wat men tijdens de trip heeft meegemaakt. Vooral bij mensen met een psychotische aanleg of bij mensen die labiel zijn kan LSD ernstige psychische schade veroorzaken. Hoe risico´s te verminderen Veilig gebruik van LSD bestaat niet. Gezien de heftigheid van de ervaringen is het een middel dat men beter niet kan gebruiken. LSD is een afrader. Uiteraard kan men de risico's wel beperken. Men moet zich goed voorbereiden en in goede lichamelijke en geestelijke conditie zijn. Verder moet men niet teveel nemen en altijd zorgen dat er tijdens de trip iemand bij is die niet gebruikt.

REACTIES

N.

N.

Ey

ik vind et een geweldig werkstuk.
HIHI

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.