Grizzlybeer

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 1155 woorden
  • 12 maart 2002
  • 846 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
846 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Grizzlybeer De Grizzlybeer: Orde: Roofdieren
Familie: Grote beren
Geslacht en soort: Ursus Arctos horribillis. De Grizzlybeer is ook een ondersoort van de ook in Europa en Azië voorkomende bruine beer. Zijn familie zijn onder andere de ijsbeer en de zwarte beer.

Hoe ziet de grizzlybeer eruit? De poten van een grizzlybeer zijn breed vlak en zijn nagels kunnen niet zoals bij een poes\kat worden ingetrokken. Zijn klauwen zijn licht van kleur. En ze zijn handig bij het lopen. Maar ze zijn ook handig om vis te vangen. Als hij met zijn poten tegen een ander dier slaat kan zijn vijand op slag dood zijn. De Grizzlybeer heeft op de rug en schouders aan de top een zilverkleurige kleur. Waardoor hij een beetje een grijzige tint op zijn schouders krijgt. Voor de rest heeft de Grizzlybeer lange haren met een oranjeachtig bruine kleur. Op de schouders van de Grizzlybeer is een bult te zien. De Grizzlybeer heeft een grote kop en zijn ogen staan dicht bij elkaar. De Grizzlybeer kan niet zo goed zien met zijn ogen. Als een grizzlyjong geboren wordt is hij maar 1 tiende van zijn\haar moeders afmeting. Dat is wel klein vergeleken met de andere dieren. Zijn afmetingen: Als een Grizzlybeer rechtop zou staan zou hij zo rond de 2 meter zijn. De Grizzlybeer weegt ongeveer zo’n 150-350 kg. Het hangt af van de plaats waar je ze vindt hoeveel ze wegen. De Grizzlybeer kan zo rond de 25 jaar worden. Zijn leefgebied

De wilde Grizzlyberen komen voor in Canada, Alaska en in de wildreservaten van Montana, Idaho, Wyoming en Washington. Maar de meeste Grizzlyberen die in de Verenigde Staten leven, leven in het nationale park Yellowstone. Vroeger leefde de Grizzlybeer nog in Mexico en in geheel Noord-Amerika. Door jacht en het kappen van bomen zijn de Grizzlyberen daar nu uitgeroeid. De Grizzlybeer is dan ook al sinds 1975 als een bedreigde diersoort beschermt. Van de 100.000 grizzlyberen die er leefde leven er nu nog maar 6 tot 8 duizend. Ook in Alaska leeft de Grizzlybeer. Alaska wordt ook wel het land van de eeuwige sneeuw genoemd. In Alaska groeit natuurlijk minder omdat het daar zo koud is. Maar er groeit nog genoeg voor de grizzlybeer. Want er zijn kleine beekjes, er groeien bomen, struiken, planten en er lopen natuurlijk ook nog andere dieren rond. In Amerika zitten de meren en rivieren ook vol met vissen. Natuurlijk staan daar ook bomen en struiken. Want de Grizzlybeer eet natuurlijk niet altijd vis. Ook de meren en de rivieren zitten daar vol met vissen. Natuurlijk staan er ook bomen en struiken in zijn leefgebied. Want de grizzlybeer eet natuurlijk niet altijd vis. De grizzlyberen leven in holen. Maar waar het hol staat kan hel verschillend zijn. Gedrag

Als het geen paartijd is leeft de Grizzlybeer alleen. In de lente en de zomer zoekt de Grizzlybeer meestal naar eten voor de winter en hij slaapt veel in de lente en de zomer. In de herfst eet de grizzlybeer meer dan in de rest van het jaar. De Grizzlybeer doet dat om een vetreserve voor in de winter op te bouwen. In de winter houdt de Grizzlybeer niet een echte winterslaap. Maar tijdens koude

perioden valt de Grizzlybeer in een soort halfslaap. En op zonnige dagen wordt hij wakker en gaat op zoek naar voedsel. Hij doet zijn halve winterslaap in een hol. De meeste grizzlyberen gaan hun holen in als de bodem van de grond bedekt is met sneeuw. Het wordt dan natuurlijk koud, en dan gaan ze een dutje doen. Ook heeft de grizzlybeer géén eigen territorium, en hij vecht amper met andere dieren. Als de grizzlybeer dan toch gaat vechten tegen een ander dier, wint de grizzlybeer meestal. Wat eet de Grizzlybeer?

De grizzlybeer is een alleseter. Hij eet bessen, vruchten, wortelknollen, noten, insecten, honing, vis, knaagdieren en hagedissen. Meestal eet de grizzlybeer bessen in de herfst. De grizzlybeer lust het liefst zalm. Als hij de zalm vangt staat hij meestal aan de kant of staat in het water. Als hij dan een vis ziet slaat de grizzlybeer hard in het water en raakt de vis zijn nagels. Waardoor de vis meestal op slag doodt is. Als de grizzlybeer een vis heeft gevangen en hem wil opeten legt hij hem op de grond neer en peuzelt hem op.

De grizzlybeer heeft slechts een vijand, en dat is de mens. Want van de 100.000 die er leefde leven er nu nog maar 6 tot 8 duizend. Er zijn nu nog ook veel landen die een vergunning uitgeven voor het jagen op beren. Zoals Colombia die een vergunning geeft aan zo’n 350 jagers per jaar voor het jagen op beren. Maar er zijn natuurlijk ook verenigingen die dit tegen werken zoals WNF, dierenbescherming en natuurlijk nog veel meer. Voortplanting

De paartijd van de grizzlybeer valt in juni. Het mannetje trekt de aandacht van het vrouwtje door zachte gromgeluidjes en door op plekjes te bijten. De draagtijd duurt bij de grizzlybeer 180 tot 250 dagen en de jongen worden in het hol van de moeder geboren. In de herfst komen pas de bevruchte eicellen in de baarmoeder. Zodat de berin genoeg tijd heeft om voedselreserves voor haar jongen aan te leggen. Het grizzlyjong is 20cm als het net uit de moeder komt, is blind, heeft geen tanden, is bijna helemaal kaal en weegt tussen de 450 en 700 gram. De eerste maanden leven de jongen bij hun moeder in het hol, drinken melk bij haar en de moeder beschermt hun tegen de kou. In april of mei verlaat de moeder met de jongen het hol. Ze geeft ze dan niet meer te eten, maar leert ze dan wel hoe ze zelf op jacht moeten gaan. Ondanks dat de moeder veel op de jongen let, eten veel volwassen beren ze op. De eerste winter na dat ze geboren zijn verblijven ze in het hol van hun moeder.

Geslachtsrijp: mannetjes 4 jaar, vrouwtjes 5 jaar. Paartijd: juni
Draagtijd: 180 tot 250 dagen
Aantal jongen: meestal 2 Weetjes:

Het werkstuk gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Geslachtsrijp: mannetjes 4 jaar, vrouwtjes 5 jaar. Paartijd: juni
Draagtijd: 180 tot 250 dagen
Aantal jongen: meestal 2 Weetjes:

Fossiele resten bewijzen dat de eerste beren circa 13 miljoen jaar al bestonden. Ondanks dat de grizzlybeer er een beetje lui uit ziet kan hij over een afstand van 50 tot 100 meter de snelheid van 48 km per uur behalen. Dit is meestal voldoende om een vluchtend dier in te halen. Bronnen: In de een bibliotheek heb ik een boek geleend die “De Grizzlybeer” heet. Hier stonden veel plaatjes in en er was veel info in te vinden. www.wnf.nl heb ik wel wat info kunnen vinden. http://members.tripodnet.lycos.nl/samby/grbeer.html daar heb ik ook wat plaatjes van. Mijn mening!

Ik heb de Grizzlybeer gekozen omdat ik het wel een interessant onderwerp vond en ik wou er wel mee over weten. Want iedereen zegt wel “een beer… ik weet daar al genoeg over” Maar er zijn verschillende en je weet nooit alles. Maar ik vind wel dat er veel minder op beren moet worden gejaagd. Je hebt ook nepbont! Dat is toch ook mooi?

REACTIES

S.

S.

heyzzz... ik vind et een heel errug goed euhm... weerukstuk en k ga et skerzzzzzz gebruikeh... THANK YOU

21 jaar geleden

W.

W.

heey elize
ik heb heel veel aan je werkstuk gehad en ik heb ook een 9+ gehad
dankje wel

groetjes wilma

19 jaar geleden

B.

B.

Hartelijk Bedankt!!!

18 jaar geleden

C.

C.

hoi elize, ben jij misschien van het HML.
zo ja, bij welke docent heb je het dan ingeleverd. anders val ik natuurlijk door de mand.
ik vind het een fijn werkstuk. groetjes charlie.

18 jaar geleden

H.

H.

hey ik ben anoniem maar ik vindt het wel goed maar het mocht wat uitgebreider.
dan hebben mensen er wat meer aan.
maar ik vind het wel goed.
nog succes.
doei anoniempje.

18 jaar geleden

L.

L.

Danku, voor dit werkstuk ik heb er veel aan gehad echt merci!!!!

15 jaar geleden

A.

A.

hey ik zit nog maar op de basisschool en ik moet ook een werkstuk maken over grizzlybeer.
ik moet minimaal 5 pagina's en dit zijn geen 5 pagina's het mag iets meer worden maar verder is het top!

12 jaar geleden

A.

A.

niet mee eens

5 jaar geleden

M.

M.

Bedankt, hiet heb ik veel aan

11 jaar geleden

M.

M.

hie heb ik veel aan elize echt dankje

10 jaar geleden

G.

G.

Fantastisch!! Goede info voor mijn spreekbeurt

10 jaar geleden

T.

T.

je hebt gelijk ik moet ook spreekbeurt houden en heb veel geleerd

5 jaar geleden

A.

A.

Grizzlyberen hoeven niet bruin te zijn er zijn ook zwarte grizzlyberen.

10 jaar geleden

T.

T.

Je moeder

6 jaar geleden

P.

P.

hoi ik moet meer info over grizzlyberen waar kan ik het best op een website maar welke?

5 jaar geleden

T.

T.

beste wepsaite ooit

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.