Drugs

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 5e klas vwo | 1426 woorden
  • 6 februari 2009
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
6 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Inhoudsopgave
1.Inhoud
2.Inleiding
3.Cannabis en XTC
4.Speed,cocaine en paddo’s
5.LSD
6. Wat doet de Nederlandse overheid tegen het gebruik van XTC?, Bestrijding van de handel en productie, Versterken voorlichting en monitoring en Versterken van onderzoek naar de schadelijkheid van,
7.Conclusie, nawoord en bronvermelding

Inleiding
mijn werkstuk gaat over drugs. ik wou het eerst over discriminatie houden maar kon geen genoeg informatie vinden. omdat ik het een interessante onderwerp vind
Ik wil er wel meer mar meer informatie kon ik niet vinde

Cannabis (softdrugs)
cannabis is net als we hasj en wiet. Wiet is de naam voor gedroogde topjes van de beruchte hennepplant (cannabis sativa).
Hasj wordt gemaakt van vettige bolletjes van de vrouwelijke wietplant. De bolletjes worden dan uit het wiet gehaald en samengeperst. Cannabis wordt het meest gebruikt in de vorm als joints. Wiet maakt high, actief en spraakzaam. Hasj zorgt voor een ontspannen, loom, zwaar gevoel. Van beide wordt je erg opgewekt je gaat je steeds rustiger en kalmer voelen.
Je wordt suf en Ook is een lachkick mogelijk deze zijn zo erg dat zoiets wel uren door kan gaan.De negatieve effecten zijn eigenlijk doordat je waarneming verandert, je gevoelens van angst en paniek en verwarring naar boven kunnen komen. Dit kan tot gevolg hebben dat je van angst helemaal de weg kwijt raakt en vervolgens rare dingen gaat doen door bijvoorbeeld van een brug af te springen.

XTC
XTC is een drugs dat je erg veel energie kunt krijgen omdat je waarneming verstoord wordt hierdoor kan je een lange tijd zonder slaap of voedsel. XTC is gemaakt via een chemisch proces deze pillen hebben allerlei vormen en allerlei verschillende kleuren.
XTC wordt vaak gebruikt bij houseparty’ s dit is een verzamelnaam voor verschillende drugs die worden gebruikt tijdens het uitgaan. Ze heten daarom ook wel uitgaansdrugs. Voorbeelden van partydrugs zijn: tabak, alcohol, cocaïne, XTC, speed en GHB. Verslaafde of gebruikers kunnen dan uren lang doorgaan met feesten zonder dat ze zich moe gaan voelen. De werking van zo’n XTC pil begint ongeveer een half uur nadat deze geslikt wordt, de eerste effecten zijn energieker en je hebt geen last meer van gevoelens of enige honger of dufheid. Je hebt een soort vlinders in je buik en opwindend gevoel, deze gevoelens kunnen gaan lijken op meer zelfvertrouwen en een gelukkig blij gevoel. Na ongeveer 3/4 uur stopt de werking van deze XTC pil het gaat dan langzaam vervagen. Vaak komen de volgende effecten voor: misselijkheid, benauwdheid, angst en paniek en hartkloppingen.

Speed
Speed is een verboden drugs het wordt vaak gesnoven of geslikt, om in een hoog tempo te blijven op werk of te studeren ofzoiets. De concentratie neemt dus toe en vermoeidheid, slaap en eetlust nemen af.De chemische naam voor speed is ‘Methyl’ amfetamine.Speed wordt ook vaak pep genoemd het zijn voornamelijk pillen en poeders die net als XTC gemaakt worden in een laboratorium. De werking van speed begint na het gebruik van snuiven of slikken na 15 tot 20 minuten in te werken. Spieren worden dan stijf en de pupillen worden groter ook gaat het hard sneller kloppen ook droogt je mond sneller uit.De effecten van speed zijn; je gaat makkelijk en zeer vlot praten, je voelt je zeker, veel energie en is stil zitten vaak ver gezocht, ook ga je zelf heel erg snel bewegen met de kaken. Soms kan je ook zeer agressief worden en krijg je angst, na ongeveer 8 uur is het speed uitgewerkt en vervolgens kun je dan een grote dip verwachten (terugval) omdat je doodop en helemaal oververmoeid bent omdat je jezelf geen rust geven hebt. Op lang termijn zul je jezelf dus rusteloos voelen of snel geprikkeld voelen, of je voelt angst, of je verliest sneller je evenwicht maar de gevaarlijkste is eigenlijk dat je agressie in je krijgt en daardoor vreemde waanideeën krijgt.

Cocaïne
De bereiding van cocaïne bestaat uit twee stappen: van cocabladeren naar bazooka of cocapasta en van bazooka naar cocaïne. Cocaïne wordt meestal gesnoven en het is ook een verboden drug. Cocaïne geeft je een gevoel dat je alles aan kunt en ook verdwijnt de lust naar eten en vermoeidheid weer.Een paar minuten na het snuiven van cocaïne begint de werking ervan alweer: het hard gaat sneller kloppen en de pupillen worden hier ook weer groter. De effecten zijn: je voelt je opgewekt, vrolijk, en geeft ook weer het gevoel dat je de hele wereld aan kunt bij wijze van spreken. Je krijgt meer energie en zelfvertrouwen, je gaat snel praten ook kun je last hebben van hoofdpijn of duizeligheid. Cocaïne werkt een half uur tot een uur. Daarna kan je last hebben van rusteloosheid en irritatie van andere.

Paddo’s
Paddo’s zijn tripmiddelen. Vaak wordt er thee van gezet, ze worden dus meestal gedronken of gegeten maar ook gerookt. Het zijn voornamelijk paddenstoelen die als drugs gebruikt worden deze bevatten vaak de stof ‘psilocybine of psilpocine. Als je deze gebruikt gaat het ongeveer na 20 minuten werken en de duur ervan is ongeveer 3 tot 7 uur soms ook langer. De eerste twee uur is het effect het grootst, het gevoel dat je bij paddo’s krijgt is dat je het idee hebt dat je in een hele andere wereld komt. Je gaat dingen anders zien dan dat ze in werkelijkheid zijn.

LSD
LSD wordt gemaakt door een bepaalde schimmel in een laboratorium chemischte.bewerken. Voor de rest is LSD gemaakt in de vorm van pillen en papertrip. Onder papertrip verstaan we een soort papier waar een druppel LSD in zit, dit wordt dan op de tong gelegd of opgelostdoor een glas water.Na ruim 1 uur begint de postzegel z’n werk te doen en dat kan dan 12 uur duren.LSD wordt ook wel lysergeenzuurdiëthylamide genoemd.

Wat doet de Nederlandse overheid tegen het gebruik van XTC?
de Nederlanderse wet heeft 3 punten gedacht
1. Bestrijding van de productie en handel.
2. Geven van voorlichting.
3. Stimuleren van wetenschappelijk onderzoek.

1. Bestrijding van de handel en productie.
Versterking van de politie. de politie zal nog een hele tijd een zal nog lang blijven bij het bestrijden en het opsporen van XTC. Zo zijn er in gebieden met te veel XTC -fabrieken speciale teams die bestaan uit ongeveer 100 personen zij worden ondersteund door de USD (Unit Synthetische Drugs).Versterking Unit Synthetische Drugs (USD. De USD is een samenwerking team van een aantal bij de opsporing betrokken organisaties zoals politie, het openbaar ministerie, de marechaussee, de douane en de Fiscale inlichtingen en opsporingsdienst. Versterking Openbaar ministerie en de Rechtelijke macht. Versterking Economische Controledienst. Voor XTC zijn de grondstoffen (precursoren) nodig deze zijn legaal maar sommige moeten wel geregistreerd zijn, de Economische Controledienst controleert dit zodat onnodige producten niet het land binnenkomen. Versterking Douane en Marechaussee

2. Versterken voorlichting en monitoring.
Voorlichting geven aan niet gebruikers en gebruikers. Door reclames en folders te verspreiden met de gevolgen en de risico’s van het gebruiken van drugs kunnen mensen zich beter inleven in de hoop het nooit te gaan gebruiken. Voorlichting aan drugskoeriers. Drugskoeriers zijn vaak onbewust van de risico's die zij lopen. Door hun voorlichting te geven en waarschuwen voor eventuele gevaren kunnen onbenullige dingen volkomen worden.
De overheid wil maatregelen nemen om ongelukken op houseparty’s en andere feesten te verkomen.

3. Versterken van onderzoek naar de schadelijkheid van XTC.
In de toekomst zal ook meer onderzoek gedaan worden over de schadelijkheid bij jonge volwassen bij gebruik van XTC. En of strengere maatregelen geen aanleiding geeft tot gebruik van andere soorten drugs.Steeds meer onderzoek wijst in de richting dat gebruik van XTC kan leiden tot een blijvende verandering in de hersenen met gevolgen voor het geheugen, de concentratie en de stemming. De overheid zal onderzoek hiernaar volledig ondersteunen en gaan versterken.

Conclusie
Wat verstaat men onder afkicken en drugsverslaving?
Onder drugs verslaving verstaan we het afhankelijk zijn van drugs, niet meer zonder kunnen. En om van drugsverslaving af te komen moet er worden afgekickt.

Nawoord
Door het maken van dit werkstuk over drugs heb ik veel geleerd, ik heb eigenlijk nooit geweten dat de gevolgen van drugs zoveel invloed op jezelf hebben maar ook op de maatschappij en de mensen die lief hebt.
Ook weet ik nu wat voor soorten drugs er zijn en wat voor werking ze hebben, en op wat voor manier je er vanaf kunt komen. Ik heb zelf nooit drugs gebruikt en doormiddel van dit werkstuk, weet ik nu heel zeker dat ik er nooit aan zal beginnen.

Bronvermelding
Sites:

http://www.drugsweb.nl/drugs/harddrugs/cocaine/wat_doet_het.html
http://www.digidrugs.nl/
http://www.ephedra.demon.nl/uitjebol/speed.htm

Boeken:

Cannabis – pim Cuijpers

REACTIES

E.

E.

En dit is vwo? In de inleiding zie ik al behoorlijk wat spelfouten ...

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.