Alcohol

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • groep 8 | 333 woorden
  • 11 februari 2007
  • 41 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.7
  • 41 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor je werkstuk, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Gooi jij een week lang zo min mogelijk weg of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie! 

Check alle challenges!
De geschiedenis van alcohol.
Op een 5000 jaar oude steen in Sumerië werd het oudste bierbrouwersrecept gevonden.
Op muurschilderingen die uit het oude Egypte komen, van ongeveer 1500 jaar voor Christus, zijn dronkemanstaferelen te zien.
Bij de oude Grieken was wijn heel populair. Ook in de bijbel wordt al over alcohol geschreven.
Vroeger werd er niet veel alcohol gedronken. Het was heel erg duur. En er bestond ook nog niet zo heel erg veel alcohol. In de middeleeuwen kwam daar duidelijk verandering in. De mensen maakten wijn uit vruchten en bier uit gerst en honing. Hier zat niet zo heel veel alcohol in. Ook was de alcohol niet het hele jaar verkrijgbaar.
Maar toen kwamen de Arabieren daar verandering in brengen. Ze kwamen en hielpen om sterke drank te maken. Ze bedierven niet meer zo snel en er zat veel meer alcohol in. Maar toch bleef de alcohol te duur voor de gewone mensen om het te kunnen kopen. Dit keer kwam de verandering in de 17e eeuw. Mensen ontdekten toen dat je ook uit koren en bieten sterke drank kon maken. Toen konden ook de wat armere mensen sterke drank drinken. Het werd voor iedereen bereikbaar.

Ook al kon iedereen dat drinken, het gebruik van alcohol bleef tot 1960 verbazend laag. Maar tussen 1960 en 1990 zijn steeds meer mensen gaan drinken. Meer en meer mensen maakten van het alcohol drinken een gewoonte. Toen werd het ook niet meer raar gevonden dat vrouwen drinken. Vandaag de dag wordt er (te)veel gedronken. Ook al is de alcohol weer duurder geworden, het aantal mensen dat drinkt neemt sterk toe.
Wat is alcohol?
Alcohol lijkt heel erg veel op water. Het bevat een geur, geen kleur en geen smaak. Als je alcohol in hele zuivere vorm zou drinken zou je niet eens merken dat je geen water maar alcohol drinkt. Je kunt alcohol alleen drinken als het sterk verdund is.
Een scheikundige namen voor alcohol zijn o.a.: ethanol en C2H60.
Alcohol wordt ook gebruikt voor verschillende doelen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.