Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

- Is er sprake van uitputting?:

nee, wind kost geen geld ,alleen de windmolen investeren ze en winnen ze terug met de energiekosten die mensen moeten betalen om groene stroom te krijgen.- Wat is de invloed op het broeikaseffect?:

windmolens vervuilen de lucht niet omdat er in een windmolen alleen gewerkt wordt met mechanismen en niet met benzine,aardgas,olie of een andere soort brandstof.- Wat is het rendement?:

het rendement van windenergie is dat er geen co2 vrijkomt en dat de stroom uit natuurlijke bronnen wordt gehaald.

- Wat is de invloed op het milieu?:

bij windenergie wordt de ozonlaag niet beschadigd omdat de stroom geheel uit natuurlijke bronnen wordt gehaald dus de invloed is niks- Is er sprake van energiebesparing?:

Ja, want in bijvoorbeeld een grote kolencentrale worden kolen gestookt om energie te winnen, maar die kolen zijn ook energie en die energie wordt voor niets verbruikt want een windmolen verbruikt alleen wind en heeft als je een kolencentrale en een windmolen vergelijkt de windmolen energiebesparing- Is er sprake van recycling?:

Nee, want niets wat een windmolen verbruikt is nog een keer te gebruiken.- Welke kosten zijn er en hoeveel bedragen die?:

de kosten van windenergie oftewel groene stroom bedraagt net zoveel als normale grijze stroom.- Met welke afvalstoffen krijg je te maken?:

Bij een windmolen krijg je geen afvalstoffen behalve de olie die je nodig hebt om de lagers te smeren en de wieken bij de afbraak van een windmolen.- Wat zijn de kosten van winning en exploitatie?:

de aanschafkosten van de windmolen en de onderhoudskosten van de windmolen bedragen samen ongeveer € 20.000,- en de onderhoudskosten bedragen ongeveer € 500,- per maand

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.