Het Galileo Project is een onbemande NASA expeditie om Jupiter, zijn manen en zijn magnetosfeer te ontdekken. Het ruimteschip startte zijn reis op 18 oktober 1989 met de lancering van de Space Shuttle Atlantis. Die bestond uit de Galileo Onderzoeksatelliet, ontworpen naar de atmosfeer van Jupiter, en het Galileo Ruimtevaartstation, dat ontworpen is om in een baan om Jupiter te draaien en om Jupiter, zijn manen en zijn radioactiviteit te bestuderen.
De Galileo Onderzoeksatelliet bereikte Jupiter’s atmosfeer op 7 december 1995 en mat direct de atmosfeer van Jupiter voor de eerste keer. Resultaten van deze ingewikkeldste intrede in een atmosfeer heeft het mogelijk gemaakt veel van de wetenschappelijke raadsels van de grootste planeet in ons zonnestelsel beter te begrijpen. De Galileo Onderzoeksatelliet bestaat niet meer en is nu, zoals verwacht, onderdeel, van Jupiter’s atmosfeer. Het Galileo Ruimtevaartstation is op 7 december 1995 succesvol de baan van Jupiter ingekomen boven zijn wolkenvelden en observeert tegenwoordig Jupiter’s systeem.
De Galileo heeft bijvoorbeeld ontdekt dat Jupiter onweersbuien heeft die veel groter dan die van de aarde zijn. Ook heeft hij ontdekt dat Jupiter’s cirkels zijn gemaakt van kleine stofkorrels die zijn afgebroken van het oppervlak van Jupiter’s vier meest verre manen door de invloeden van meteorieten
Jupiter’s maan Europa lijkt een zoute zee te hebben onder zijn ijsgekraakte en bevroren oppervlakte. Er is ook ontdekt dat Europa een dunne zuurstofatmosfeer en een ionosfeer heeft.
Van een andere maan van Jupiter, Ganymede, is ontdekt dat die een eigen magnetisch veld heeft.
REACTIES
:name
:name
:comment
1 seconde geleden
J.
J.
Ik moet nu ook een werkstuk maken over een missie naar een andere planeet met ruimtevaartuigen ik weet alleen niet goed waar ik het best kan zoeken.
Nu is mj vraag of jij kan zeggen waar jij het vandaan heb. Het liefst een Nederlandse site en anders gewoon Engels.
Alvast bedankt
Jeffrey Keus
22 jaar geleden
AntwoordenE.
E.
Hallo bedankt voor het werkstukje, weet je misschien waar je de informatie vandaan hebt. Een bronvermelding dus.
Als je die even zou willen sturen ben ik hartstikke blij
Alvast heel erg bedankt
21 jaar geleden
AntwoordenL.
L.
sorry, maar ik heb niks aan je werkstuk gehad
19 jaar geleden
AntwoordenL.
L.
Wel leuk datjedit doet maar ik zocht iets over Galileo Galilei.......
mzzl's lau
18 jaar geleden
Antwoorden