NASA-project Galileo

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas havo | 247 woorden
  • 20 mei 2001
  • 206 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
206 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Het Galileo Project is een onbemande NASA expeditie om Jupiter, zijn manen en zijn magnetosfeer te ontdekken. Het ruimteschip startte zijn reis op 18 oktober 1989 met de lancering van de Space Shuttle Atlantis. Die bestond uit de Galileo Onderzoeksatelliet, ontworpen naar de atmosfeer van Jupiter, en het Galileo Ruimtevaartstation, dat ontworpen is om in een baan om Jupiter te draaien en om Jupiter, zijn manen en zijn radioactiviteit te bestuderen.

De Galileo Onderzoeksatelliet bereikte Jupiter’s atmosfeer op 7 december 1995 en mat direct de atmosfeer van Jupiter voor de eerste keer. Resultaten van deze ingewikkeldste intrede in een atmosfeer heeft het mogelijk gemaakt veel van de wetenschappelijke raadsels van de grootste planeet in ons zonnestelsel beter te begrijpen. De Galileo Onderzoeksatelliet bestaat niet meer en is nu, zoals verwacht, onderdeel, van Jupiter’s atmosfeer. Het Galileo Ruimtevaartstation is op 7 december 1995 succesvol de baan van Jupiter ingekomen boven zijn wolkenvelden en observeert tegenwoordig Jupiter’s systeem.

De Galileo heeft bijvoorbeeld ontdekt dat Jupiter onweersbuien heeft die veel groter dan die van de aarde zijn. Ook heeft hij ontdekt dat Jupiter’s cirkels zijn gemaakt van kleine stofkorrels die zijn afgebroken van het oppervlak van Jupiter’s vier meest verre manen door de invloeden van meteorieten

Jupiter’s maan Europa lijkt een zoute zee te hebben onder zijn ijsgekraakte en bevroren oppervlakte. Er is ook ontdekt dat Europa een dunne zuurstofatmosfeer en een ionosfeer heeft.

Van een andere maan van Jupiter, Ganymede, is ontdekt dat die een eigen magnetisch veld heeft.

REACTIES

J.

J.

Ik moet nu ook een werkstuk maken over een missie naar een andere planeet met ruimtevaartuigen ik weet alleen niet goed waar ik het best kan zoeken.
Nu is mj vraag of jij kan zeggen waar jij het vandaan heb. Het liefst een Nederlandse site en anders gewoon Engels.
Alvast bedankt

Jeffrey Keus

22 jaar geleden

E.

E.

Hallo bedankt voor het werkstukje, weet je misschien waar je de informatie vandaan hebt. Een bronvermelding dus.

Als je die even zou willen sturen ben ik hartstikke blij

Alvast heel erg bedankt

21 jaar geleden

L.

L.

sorry, maar ik heb niks aan je werkstuk gehad

19 jaar geleden

L.

L.

Wel leuk datjedit doet maar ik zocht iets over Galileo Galilei.......

mzzl's lau

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.