Malaria

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 684 woorden
  • 15 maart 2000
  • 53 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
53 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Vragen: 1) Hoeveel mensen leiden er op dit moment aan malaria? 2) Hoeveel mensen overlijden per jaar aan malaria? 3) Hoeveel mensen krijgen per jaar malaria? 4) In welke landen komt malaria voor? 5) Informatie over de ziekteverwekker

Verslag: Malaria is een van de grootste gezondheidsproblemen in de twintigste eeuw. Op dit moment leiden er ongeveer 300 miljoen tot 500 miljoen mensen wereldwijd aan deze ziekte.

Er sterven per jaar tussen de 1.5 miljoen en 2.7 miljoen mensen aan deze ziekte. Onder deze sterfgevallen zijn ongeveer 1 miljoen kinderen. In sommige landen in Afrika sterft 90% van de bevolking aan malaria.

Het is niet vermeld hoeveel gevallen er per jaar van malaria bijkomen.

De kans om malaria op te lopen is erg groot, 40% van de bevolking op aarde leeft in gebieden waar het risico aanwezig is om malaria op te lopen. Deze gebieden liggen vooral in de armste gebieden in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Het oplossen van het malariaprobleem is in deze gebieden heel erg groot omdat de mensen er heel erg arm zijn en het kennisniveau in deze gebieden veel te laag is. De malaria mug zal vooral s’nachts toeslaan.

Malaria wordt veroorzaakt door de malariamuskiet en is een infectieziekte die in veel delen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika voorkomt. Malaria wordt veroorzaakt door malariaparasieten die na een steek van een muskiet in het lichaam komen. Alleen de vrouwtjesmuskiet steekt, zij heeft bloed nodig voor het maken van eitjes. Na besmetting nestelt de malariaparasiet zich in de lever en na 9 tot 16 dagen ook in de rode bloedcellen. De parasiet breekt hierbij de rode bloedcellen af waardoor er vaak rode bloedcellen opstoppingen komen waardoor de patiënt vaak aan zuurstof gebrek sterft. Ook andere vitale delen worden beschadigd door het zuurstofgebrek. Verder heeft Malaria andere kenmerken zoals: koorts, rillingen, hoofdpijn en trage reacties. In de regio’s waar veel malaria voorkomt zijn de menen vaak immuun geworden voor malaria de mensen kunnen dan ook veel beter tegen deze ziekte dan andere mensen. Alleen kinderen in de tropen zijn heel erg kwetsbaar voor malaria.

Vragen: 1) Noteer de voorzorgsmaatregelen. 2) Zoek informatie over manieren waarop men malaria probeert te bestrijden.

Verslag: 1) Kleed je s’nachts in kleding met lange mouwen vermijd zwarte kleding. 2) Behandel kleding met “permethrin” of gebruik “veldkleding”. 3) Het gebruik van airconditioning remt de activiteit van de muggen sterk af. 4) Spuiten van verdelgingsmiddelen tegen muskieten s’nachts op de kamer of in de tent. 5) Kijk de kamer voordat je gaat slapen goed na op muskieten. 6) Gebruik speciale klamboes. 7) Probeer bij hoge muskietenactiviteiten zoveel mogelijk binnen te blijven
8) Vermijd parfum en aftershave. 9) Gebruik crème om op de blote huid te smeren. 10) Gebruik de malaria tabletten voor, na en tijdens de vakantie goed op de aangegeven tijden

Probeer je s’nachs in het wit te kleden en vermijd zwarte kleding, de muskieten zullen dan niet zo snel steken. Je kunt ook je kleding insmeren met”permetherin” deze stof verjaagd muskieten. Het gebruik van airco remt de activiteit van muskieten sterk af daardoor is de kans op ontsmetting veel kleiner. Gebruik delfstoffen om de muskieten te doden. Kijk je kamer goed na op muskieten de kans op steken is veel kleiner. Gebruik klamboes de muggen kunnen dan niet bij je komen. Probeer s’nachts zoveel mogelijk binnen te blijven omdat de muskieten dan het meeste steken. Vermijd parfum omdat dit wespen en beien aantrekt. Gebruik crème om de muskieten te verjagen.

Men probeert op de volgende manieren malaria onder controle te krijgen: Men probeert om veel sneller de prognose “malaria” vast te stellen daardoor kan er beter behandeld worden. Heel veel voorkomende maatregelen te treffen waaronder het “vector” voorzorgsmaatregelen project. Proberen om in zo veel mogelijk landen een zo goed mogelijk bestrijding protectie tegen malaria te krijgen. Hier is het streven om tussen de 20% en 75% van alle malariagevallen terug te dringen. Men is overal op de wereld nog aan het zoeken naar een vaccin naar malaria. Er zij al heel veel caccins gevonden maar geen enkele neemt het hele gevaar weg, dus ze zoeken nog steeds naar een beter middel. De reizigers zouden beter beschermd worden tegen malaria dan de standaard tabletten die worden voorschreven

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.