Aliens

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 1528 woorden
  • 18 juli 2006
  • 108 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 108 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Inhoudsopgave

Inleiding
H1: 1e waarneming aliens
H2: Manieren om onderzoek te verrichten naar buitenaards leven
H3: U.F.O
H4:een buitenaards wezen
H5: Zijn we alleen?

Inleiding

We hebben dit onderwerp gekozen omdat we het een interessante onderwerp vonden omdat niemand echt weet of er echt buitenaards leven is in het universum. dus wilden we ons graag erin verdiepen.

in dit werkstuk gaan we over de waarnemingen, onderzoeken en ervaringen met buitenaards leven houden.
Ook zullen we over ufo’s houden en we gaan over buitenaardse wezens hoe ze eruit zien als we ze misschien tegenkomen.

Al lange tijd doen mensen waarnemingen over eventuele mogelijkheid van buitenaards leven. Van ontmoetingen met vreemde, eigenaardige creaturen, die met hun vliegende schotels naar de aarde komen, zijn er zelfs nog muur tekeningen van duizenden jaren geleden gevonden.
En nog steeds doen mensen dit soort waarnemingen en ze fotograferen of filmen deze als het kan. Toch wordt de vraag gesteld: "zijn wij alleen?"

H1: 1e waarneming aliens

De eerste waarnemingen van buitenaardse activiteit is als erg lang geleden.

Bijvoorbeeld de ster van Bethlehem. Ufologen denken al heel lang dat de stel van Bethlehem geen gewone ster was, uit analyse van bijbelteksten doet vermoeden dat de ster een bestuurd object was, dat kon stoppen en starten en kennelijk laag boven de plaats van Jezus geboorte kon blijven zweven.

In het oude testament staat een verhaal over de toren van Babel. De toren van Babel was heel hoog en werd volgens de bijbel gebouwd omdat de mens niet kon wachten om in het paradijs te komen. God was het hier niet mee eens en dwong de stammen om verschillende talen te spreken, zo zorgde hij ervoor dat de bouw werd gestaakt.

De 1e lichtingen UFO’s waren niet meer dan waarnemingen van voorwerpen en lichten die alleen ’s nachts werden gezien. We schrijven voor 1947. Die lichten zouden veroorzaakt worden door bezoekers van wezens van buiten de aarde. Dit was het moment dat de technologie nog grotere sprongen ging maken sinds de Industriële revolutie van 1844.


Een paar jaar later zou de 1e waarneming zijn waar sprake is van een buitenaards wezen die een man waarschuwde voor de atoomenergie. Dit zou in 1952 hebben plaatsgevonden. Dat wezen zou de ‘man van Venus’ geweest zijn. Mensen die in oer-astronauten geloven denken ook dat het hier om een religieuze boodschap ging. Rond die tijd was er sprake van grote spirituele- en klimaatveranderingen. Klein voorbeeldje: tot en met WOII was er in Nederland sprake van zeer straffe winters. Tegenwoordig mogen we blij zijn wanneer er 1 millimeter sneeuw valt per seizoen. Daarbij kan men sinds kort Venus bereiken en men ontdekte dat Venus niet leefbaar is. Sinds die tijd zouden buitenaardsen niet meer van Venus komen, maar van werelden die vele malen verder liggen dan Venus. Hierop volgden meer meldingen van buitenaards bestaan. U.F.O’s werden steeds vaker gesignaleerd en men steeds meer gingen er verhalen rond over ervaringen met aliens.

H2: Manieren om onderzoek te verrichten naar buitenaards leven

Er zijn manieren om naar buitenaards leven te zoeken.
Je kunt robots de ruimte in sturen en hun te laten zoeken maar je kunt ook naar radiosignalen zoeken.
In 1960 richtte de Amerikaanse sterrenkundige Frank Drake een radiotelescoop op twee nabije sterren om te bepalen of buitenaardse beschavingen misschien radiosignalen uitzonden.
Drakes project Ozma was op het idee gebaseerd dat in onze melkweg met 100 miljard zonnen zijn er misschien enkele planeten met buitenaardse wezens die net als wij hier op aarde radiosignalen gebruiken.
Tegenwoordig zijn er heel veel zoekprojecten aan de gang om naar buitenaards leven te zoeken door middel van radiosignalen verzenden en op een antwoord wachten.
Dit was de eerste poging om buitenaards leven op te sporen.
In 1964 werd er een ruimtesonde gelanceerd naar Mars deze ruimtesonde die verstuurde foto’s van kraters en stofvlaktes die hebben ons beeld van Mars veel veranderd.
In 1976 landden twee Viking–sondes op Mars.
Elke sonde had een kleine laboratorium aan boord om weersomstandigheden te bepalen om op zoek naar leven te gaan.
Er werden drie grote experimenten uitgevoerd om naar buitenaards leven te zoeken.
De meeste wetenschappers waren het er over eens dat enkele van de vreemde resultaten veroorzaakt kunnen zijn door chemische reacties.
In 1997 kwam het ruimtewagentje, Sojourner aan op Mars.
De Sojourner vond afgeronde steentjes die eruit zagen alsof ze door stromend water glad zijn gemaakt.
Dit wijst erop dat er op Mars vroeger een warmere planeet was.
Als er rivieren waren, zullen toekomstige sondes misschien fossielen van Martiaanse levensvormen vinden.

H3: U.F.O

Het begon in 1947 toen men geloofde in UFO’s (unidentified flying object) dat betekent
niet -geïdentificeerd vliegend object.
Een Amerikaans piloot die meldde dat hij glanzende schijven boven de Cascade Mountains zag vliegen. Hij zei dat ze zo snel vlogen als schotels die over het water slingeren en zo ontstond de term vliegende schotels.
Sinds de Amerikaanse piloot beweerde dat hij die UFO’s heeft gezien beweren heel veel mensen dat zei ook UFO’s hebben gezien maar meestal zien ze hemellichamen aan voor UFO`s.
Er zijn mensen die zeggen dat het zonde is om geld te besteden aan het speuren van UFO’s omdat die UFO’s hier al op aarde zijn.
Heel veel waarnemingen waren bedrog maar die van de Amerikaanse piloot die is niet te verklaren want de UFO’s vlogen met 1930 km per uur en in die tijd was de Bell x-1 het snelste vliegtuig en die haalde maar de helft van die snelheid.
In de jaren 90 was er veel belangstelling naar tv-programma’s met buitenaardse wezens en UFO’s.
Het is tegenwoordig heel makkelijk om foto’s te maken met UFO’s als je alleen maar een fotobewerker op je computer hebt staan kan je zo beweren dat je UFO’s hebt gezien en er zijn vast heel veel mensen die dat hebben gedaan.
Een van de grote verhalen is Roswell, New Mexico in 1947.
Een UFO met bemanning zou in New Mexico zijn neergestort en zou daar door het Amerikaanse leger zijn gevonden en voor experimenten naar een geheime plek zou zijn gebracht ‘Area 51’ maar het blijft maar 1 grote raadsel.

H4: een buitenaards wezen

Als we een buitenaardse wezen vinden, zullen ze in onze ogen er raar uitzien.
Hun uiterlijk hangt af van de invloed van de factoren in hun omgeving op hun planeet.
De levende wezens op aarde bestaan uit koolstof, waterstof, zuurstof en stikstof ze komen overal in het heelal voor.
De gevolgen hiervan is dat de mogelijkheden voor leven in de ruimte waarschijnlijk onbeperkt is.
Misschien zijn er veel planeten met leven, maar er zal waarschijnlijk geen exacte kopie van de aarde bestaan.
Heel wat omstandigheden zullen anders zijn op andere planeten, zoals de lengte van een dag en jaar, de atmosfeer, de temperatuur en het klimaat.
Deze omstandigheden zijn van een groot belang waarop het leven zich ontwikkelt.
Sommige levende wezens op andere planeten hebben misschien zelfs ogen, net als vele dieren op aarde.
Op andere planeten leven misschien wezens die heel vreemd zijn.
Op een planeet met weinig zwaartekracht kunnen planten die op bomen lijken misschien 200 meter of hoger worden en kunnen er dieren leven die heel lang zijn.
Op een planeet met veel zwaartekracht kan het misschien precies omgekeerd zijn.
De kans dat buitenaardse wezens precies op ons lijken is heel erg klein, hoewel sommige een mensachtig uiterlijk kunnen hebben.
Een goed ontwerp voor overleving is de rechtopstaande, twee benige vorm, met ogen en oren in een draaibaar hoofd, plus een paar handen om voorwerpen vast te houden.
Het zou in vele omgevingen ontstaan.

H5: Zijn we alleen?

Tot nu toe heeft men nog geen aanwijzingen gevonden dat er intelligente buitenaards wezens of andere levensvormen in het heelal bestaan.
Sommige experts denken te weten waarom we nog geen bericht hebben gehad van intelligente buitenaardse leven.
Frank Tipler denkt dat er geen intelligent buitenaards leven bestaat, maar vermoedt wel dat er primitief leven is.
Ook vermoedt Tipler dat mensen de eerste intelligente wezens in onze sterrenstelsel zijn.
De theorie van Frank Tipler is dat buitenaardse wezens genoeg tijd hebben gehad om het sterrenstelsel te verkennen, en dat vele malen.
Zelfs langzame ruimtesondes zouden maar 3 miljoen jaar nodig hebben om de Melkweg te doorkruisen, en de aarde bestaat al vele miljarden jaren.
Tiplers conclusie is dat er geen buitenaards leven is.
Een paar theorieën over buitenaards leven zijn niet gebaseerd op wetenschappelijke feiten.
Een ervan is de beschermingstheorie, in die theorie staat dat we worden beschermt door vriendelijke buitenaardse wezens die zich niet laten zien zodat ze onze ontwikkeling niet wordt verstoord door hun superbeschaving.
Een andere theorie is dat ze ons niet hebben bezocht omdat ze zichzelf hebben vernietigt in oorlogen.
Het is mogelijk dat we eenvoudige levensvormen in het zonnestelsel vinden, bijvoorbeeld op Mars of op onze eigen planeet vinden.
Hoe groot is de kans op leven elders? Nu kunnen we alleen maar ons afvragen of er leven bestaat, als we meer planeten als de aarde vinden, zou de kans dat we buitenaards leven vinden toenemen.

Bronvermelding

Boek: schrijver:
Buitenaards leven David Jefferis
Buitenaardse wezens Diederik Wouterloud
Buitenaards leven Uitgever: Megatech

Internet:
www.wikipedia.com
www.ufoplaze.com

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.