Luchtvervuiling

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 555 woorden
  • 7 mei 2004
  • 61 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
61 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Luchtvervuiling

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat de vervuiling het klimaat in de toekomst zou kunnen aantasten. Ze hebben ook ontdekt dat deze vervuiling nu al een groot gevaar oplevert voor de volksgezondheid. De verbranding van benzine en kolen zorgt er voor dat mensen eerder overlijden aan astma, hartproblemen en longziekten. Ook zwangere vrouwen kunnen het risico lopen dat ze in de tweede maand van de zwangerschap een geboorte afwijking krijgen. Luchtvervuiling veroorzaakt hartkwalen bij ongeboren kinderen, de periode waarin het hart wordt gevormd, is de ongeboren baby kwetsbaar. Uit onderzoek is gebleken dat in de meest verontreinigde gebieden werden driemaal zoveel aangeboren hartafwijkingen waargenomen. Als er in steden erge luchtvervuiling is is er drie keer zoveel kans op een kind met een hazenlip of een aangeboren hartafwijking.

Zure regen

Zure regen is ook een vorm van luchtvervuiling. Eigenlijk is regen altijd een beetje zuur geweest. Die zure regen ontstaat als gassen in de lucht zich gaan mengen met het water uit de wolken. Vanaf 1960 komen er meer vreemde gassen in de lucht. Zoals zwavel samen met de waterdamp in de lucht verandert dit in zwavelzuur. Dit komt samen met de regen naar beneden. Vandaar die zure regen. De industrie loodst teveel zwavel in de lucht, dus weer grote problemen. De zure regen tast de groei van onze bomen en planten aan. Zij kunnen niet tegen zo'n hoge zuurtegraad. De bomen gaan sneller dood en ze verliezen sneller hun bladeren. Hele bossen kunnen door zure regen sterven. Ook vissen en waterdiertjes kunnen sterven omdat zure regen ook in het water terecht komt. De zure regen tast bv. steen aan.

Houtkachels

Ook zijn houtkachels slecht voor het milieu. Hout stoken lijkt onschuldig, maar kan heel wat luchtvervuiling veroorzaken. Een slecht gestookte houtkachel of open haard veroorzaakt meer vervuiling dan 100 gaskachels bij elkaar. Zelfs een houtkachel waarin alleen ongeverfd, goed gedroogd hout wordt gestookt, vervuilt de lucht. Zo schoon als een gaskachel zal het nooit worden. bovendien is de wereld hout voorraad niet onuitputtelijk. Het is nog het beste om geen houtkachel te kopen. De ozonlaag

om de aarde heen hangt de dampkring. Het is een dikke laag met zuurstof, stikstof en andere gassen. Zonder dat gasmengsel in de lucht, is geen leven op aarde mogelijk. Eén van die gassen om de aarde heet ozon. Dat is zuurstof die door het zonlicht een beetje van vorm is veranderd. De ozon hangt op ongeveer 16 tot 50 km hoogte. Het beschermt de planten, de dieren en de mensen tegen schadelijke zonnestraling. Door die straling kan je verbranden (Ultra-violet stralen). Als er te veel van die stralingen op aarde komt, gaat alles dood.

Ongezonde leefgewoonten in Azië.

Elk jaar sterven volgens de Wereld Gezondheid Organisatie wereldwijd drie miljoen kinderen onder de vijf jaar aan de gevolgen van een ongezond leefmilieu. Ze sterven bijvoorbeeld aan ziekten die worden overgebracht door besmet drinkwater en slechte sanitaire voorzieningen, luchtvervuiling en vergiftiging.

Wat te doen tegen luchtvervuiling

· mensen kunnen hun auto wat meer thuis laten · fabrieken moeten filters op hun schoorstenen plaatsen · nieuwe rijstijl aan pakken . controleer de bandenspanning van je auto 1x per maand . breng en haal uw kind van school met de fiets of te voet . Sta je in de file/spoorwegovergang/brug, doe de motor uit

Onze mening

We hebben er veel van geleerd, en we vonden het een leuk onderwerp.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.