Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Landbouw in India

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 693 woorden
  • 2 april 2005
  • 142 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.6
  • 142 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Landbouw

In India werken ruim 700 miljoen mensen op het platteland. Zij leven dus van de landbouw. Wanneer er, door wat voor invloed dan ook, iets niet gaat zoals het “ hoort” kan de oogst mislukken en moet men zien te overleven zonder inkomsten. De belangrijkste oorzaak van het mislukken van de oogst is het klimaat.

In India wordt voornamelijk graan verbouwd. Hiervan heb je verschillende soorten. De meest voorkomende soorten in India zijn: tarwe, rijst en sorghum. Al deze soorten moeten natuurlijk verschillend verbouwd worden. Dit moet wel op de juiste manier gedaan worden, want als je tarwe gaat verbouwen alsof het rijst is, mislukt dit dus. Kennis van zaken is dus erg belangrijk.
Ook is het soort grond in India belangrijk. India kent vele soorten landschappen: woestijnen, moerassen en bijvoorbeeld tropische regenwouden. Dit kan dus ook erg lastig zijn, want je moet maar net over de juiste soort grond beschikken als je een bepaald soort gewas wilt verbouwen. Wanneer je graan verbouwd op de verkeerde grond kan de oogst ook mislukken.


Zo blijkt maar dat er veel factoren zijn waarvan de landbouw afhankelijk is. Invloeden die zoals gezegd niet te sturen zijn, maar waarvan mensen in India wel afhankelijk van zijn.
Wanneer in een grote omgeving de oogsten mislukken, kan dit tot grote hongersnood leiden, juist omdat er zoveel mensen (ruim 700 miljoen) in de landbouw werken.

Gewassen

Tarwe:
Tarwe groeit goed in een klimaat waar het zomers niet te vochtig is en de grond moet goed vruchtbaar zijn, deze grond is op veel plekken in India te vinden. Dus is het erg makkelijk te verbouwen.

Rijst:
Rijst groeit graag in een warm vochtig tropisch klimaat. Deze is te vinden in het zuidwesten van India.
Na het ploegen moeten de plantjes geplant worden. Dit wordt veelal door vrouwen en kinderen gedaan. Na verloop van tijd moeten de plantjes worden verplant. De mensen die dit werk doen staan dagen in het water om de rijstplantjes te planten, verplanten en oogsten. Wanneer dit hele proces klaar is moet het vervoerd worden naar een fabriek. Dat gebeurt door vrachtwagens maar ook nog vaak door ossenkarren.

Irrigatie

Voor de boeren is de moesson (een klimaat) heel belangrijk, zou deze er niet zijn, dan wordt het heel moeilijk om gewassen te verbouwen. Dus daarom is het regenseizoen het belangrijkste. Het is zelfs in het winter warm genoeg om graan te verbouwen, maar helaas regent het dan te weinig. Dus daarom maken de boeren gebruik van irrigatie (Irrigatie is het wateren van land met kunstmatige methoden).


Irrigeren is heel belangrijk voor de boeren, want zo kunnen ze het hele jaar het land bevloeien. Gelukkig zijn sommige rivieren hier ideaal voor, want het hele jaar door staat hier water in. Andere rivieren staan helaas na een tijdje weer droog. Daarom probeert men zo lang mogelijk het water op te vangen in zogenaamde tanks. Ze bouwen een dam en hierachter bij de rivier ontstaat dan een stuwdam, deze heet dus een tank. In India wordt 25% van het land op deze manier bevloeid.

Conclusie Landbouw:

Ik vind dat het leven in de landbouw in India vaak erg lastig is. Je bent afhankelijk van erg veel dingen. Grotendeels ben je afhankelijk van het klimaat. Maar je moet ook verstand hebben van landbouwtechnieken, hoe je gewassen moet verbouwen, welke bemesting er nodig is en dergelijke. Als je bijvoorbeeld een graansoort op de verkeerde grond verbouwt, kan dat de hele oogst doen mislukken. Het gevaar is groot dat er dan hongersnood ontstaat. In ons land heeft men veel kennis wat betreft het verbouwen van landbouwgewassen. Gelukkig hebben wij in Nederland ook veel minder last van grote klimaatsinvloeden. Daarnaast is onze landbouwtechniek erg ontwikkeld en zijn hier minder mensen afhankelijk van de landbouw als bron van inkomsten.

Bronnenmateriaal:

Loes:
- Grotendeels van mijn informatie heb ik van internet gehaald. Daar stonden veel reisverslagen op. Mensen vertelden hoe ze het vonden om naar India te zijn geweest. Ze vertellen daar ook in wat er het meeste werd verbouwd en hoe dat gedaan werd.
- Ik heb ook informatie op www.india.pagina.nl gehaald.
- En ik heb ook veel informatie over India op www.google.nl gezocht.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.