Japan en haar problemen

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 370 woorden
  • 14 maart 2002
  • 109 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.3
  • 109 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!
Japan en haar Problemen:

Japan bestaat uit 4 duizend eilanden en er wonen maar liefst 124 miljoen mensen. Het overgrote deel van de bevolking behoort nmiet tot de oorspronkelijke bevolking,de oorspronkelijke bevolking van Japan is namelijk de Ainu, dit volk heeft zich teruggedrongen naar koude of droge gebieden, die voor de nieuwkomers niet aantrekkelijk waren.

Het welvaartsnivea in Japan behoort tot een van de hoogste van de wereld. Maar toch heeft Japan met vele problemen te kampen. Hoe maakt dit Japan toch tot een goed welvarend gebied?

Een van deze problemen is de weinige grond om te bouwen, omdat er vele bergen zijn en veel eilanden omringd door water. Dit heeft weer tot gevolg dat er zeer hoge rondprijzen bestaan, en dit niet alleen in de binnensteden.Toch wonen in japan veel mensen; er is een extreem hoge bevolkingsdichtheid. Daarom zie je in Japan ook zoveel wolkenkrabbers; als ze niet breed kunnen bouwen, doen ze het maar hoog!

Ook grote gezinnen wonen samen in kleine huisjes.

Nog ewen probleem is de vele eilanden, die zorgen voor moeilijke contacten dus ook mooeilijke samenwerking,en toch krijgt Japan het altijd voor elkaar.

Het belangrijke probleem in Japan is ook de nauwelijkse grondstoffen die ze bezitten, ze moeten bijna alles importeren uit andere landen. Dit lijdt bij Japan niet echt vaak in problemen; meetsla maakt japan er slim gebruik van en maken ze ook nog eens winst!

Japan heeft als laatste ook nog te maken met vele natuurrampen zoals aardbevingen vulkanen en vloedgolven.

Toch is Japan een land met een wereldmacht, en iedereen vraagt zich af hoe dat nou kan met al die problemen. Maar Japan heeft een goede industrieele markt en heeft de nieuwste technologie; ze verbeteren alles wat ze tegenkomen ; in Japan moet allesd perfect. Op veel spullen in de technologie staat ook Made in Japen. Ook zijn de mensen zeer beleefd en gaat het hun niet om Individualisme maar om de Samenwerking, daarom wonen ze ook allemaal bij elkaar en kunnen ze ondanks de vele problemen goed samenwerken. Bij de mens in Japen draait het vooral om het perfectialisme, ijverigeheid en gehoorzaamheid. Misschien kan nederland nog ooit eens een voorbeeld nemen aan Japan en ook al ónze problemen met samenwerking oplossen!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.