ADVERTENTIE
Check de video: Laurien bouwt mee aan een zonneauto!

Presentator Joes gaat langs bij Laurien. Zij is student aan de TU Delft en onderdeel van het Vattenfall Solar Team. Ze hoopt hiermee anderen te inspireren op het gebied van duurzaamheid. Wil je zelf ook iets doen voor een betere wereld? Doe dan mee met de 'Op die fiets' challenge en probeer zo min mogelijk CO2 uit te stoten. 

Doe de challenge!

Inhoudsopgave:

Inleiding

Hoofdstuk 1: Gegevens over Italië

Hoofdstuk 2: Toerisme in Italië

Hoofdstuk 3: Recreatiegebieden in Italië

Hoofdstuk 4: Toeristische plaatsen in Italië

Hoofdstuk 5: Wat ik vind van Italië

LiteratuurlijstInleiding:

Voor u ligt mijn werkstuk over Italië. Dit werkstuk heb ik geschreven voor aardrijkskunde. De opdracht was: “Maak een werkstuk over recreatie en toerisme”.

Ik heb gekozen voor Italië. Italië is namelijk mijn lievelingsvakantie land. Het heeft namelijk een mooie natuur en lekker eten. Daarnaast gaan wij ook vaak naar Italië op vakantie.Mijn werkstuk is als volgt opgebouwd:Hoofdstuk 1 gaat over Italië zelf.

Hoe groot is Italië eigenlijk en liggen er in Italië nog andere landen? In dit hoofdstuk staan de antwoordenHet toerisme in Italië is heel anders dan in Nederland. In hoofdstuk 2 wordt wat over het toerisme van Italië verteld.De Alpen en het Lago Maggiore zijn allemaal recreatiegebieden in Italië. In hoofdstuk 3 wordt er over 4 verschillende gebieden wat verteld.In hoofdstuk 4 gaat het over toeristische plaatsen in Italië. Rome, Bari, Venetië en Napels komen hier aan de orde.Wat vind ik eigenlijk van Italië?

Dat leest u in Hoofdstuk 5.Hoofdstuk 1:

Gegevens over ItaliëDe officiële naam van Italië is: La Republica Italiana.

Italië heeft een totale oppervlakte van ruim 301.323 km2 en is daarmee 7 keer zo groot als Nederland. De afstand van noord naar zuid is ongeveer 1200 km en van oost naar west liggende afstanden maar tussen 54 en 170 km.

Italië grenst aan de landen Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Ook de Middellandse Zee grenst aan Italië. De totale kustlijn van Italië is 7600 km met de 3766 kleine en grote eilanden mee gerekend.In Italië liggen ook nog een paar aparte landen zoals: De republiek San Marino en Vaticaanstad.San Marino heeft een oppervlakte van 62 km2 een heeft 24.000 inwoners.Vaticaanstad heeft maar 44 hectaren grond. Van uit Vaticaanstad wordt de Rooms-katholieke kerk bestuurd. Vaticaanstad is het kleinste staatje ter wereld en het heeft ongeveer 200 mensen die er permanent wonen. Dagelijks komen er 800 mensen werken. De staat heeft zijn eigen rechtssysteem, winkels, bank, munteenheid, postkantoor, radiostation en krant, de "Osservatore Romano". De officiële taal is het Latijn.Hoofdstuk 2:

Toerisme in ItaliëItalië is na Frankrijk, de Verenigde Staten en Spanje een van de populairste vakantie bestemmingen op de wereld. Ongeveer 35 miljoen toeristen gaan er jaarlijks naar Italië. Ze gaan daar voor al heen om de zon, het water, cultuur en de wintersport.De meeste mensen gaan naar de Adriatische en de Ligurische kust. Voor de cultuur gaan de meeste mensen naar Rome, Florence en Venetië en de wintersportplaatsen in Trentino-Alto Adige zijn ook aantrekkelijk. De meren in het noorden van Italië zijn ook geliefd.Bijna de helft van alle toeristen gaan naar het noordoosten van Italië. Een op de vier toeristen is een grote stad zoals Rome geweest. Zuid Italië trekt 20% van alle toeristen.Hoofdstuk 3:

Recreatiegebieden in ItaliëDe Alpen:

In de Alpen wordt natuurlijk veel geskied, maar je kunt er meer doen zoals rodelen en wandelen. De Monte Rosa ligt in de Alpen.

De Monte Rosa 1200 - 3350 meter hoog en is daar mee de grootste berg van Italië.Lago Maggiore:

Het Lago Maggiore is een van de vele meren van Italië. Het Lago Maggiore ligt voor de helft in Zwitserland en voor de helft in Italië.

Het Lago Maggiore heeft een totale oppervlakte van 212 km2, 60 km lengte, gemiddeld 35 km breedte en tot 372 m diep. Het Lago Maggiore is het een na grootste meer van Italië.Gardameer:

Het Gardameer wordt ook wel Lago di Garda genoemd. Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het ligt 65 m boven de zeespiegel en het heeft een lengte van 51,6 km.Toscane:

Toscane is een provincie van Italië. De oppervlakte van deze provincie is 222992 km2. Toscane heeft ongeveer 3,5 miljoen inwoners en de hoofdstad is Florence. In het zuiden van Toscane ligt de 1734 m hoge vulkaan de Monte Amiata. Deze vulkaan werkt niet meer. In Toscane verbouwen ze voor al: groenten, fruit, suikerbieten, granen, wijn (chianti) en olijven. In het noorden van Toscane doen ze veel aan veeteelt.Hoofdstuk 4:

Toeristische plaatsenRome:

Rome is de hoofdstad van Italië. Rome is een grote trekpleister. Veel mensen gaan er heen om het Colosseum en de andere Romeinse bouwwerken. Rome is waarschijnlijk gesticht door de tweeling boers Remus en Romulus. Zij zijn de 2 kinderen van Mars en Rhea Silvia, de dochter van de koning van Alba Longa. Rome is waarschijnlijk gesticht in het jaar 752 v.Chr. Rome heeft ongeveer 2.731.400 inwoners.Bari:

Bari is een eiland bij de kust van Napels. Bari heeft een mooie natuur en het landschap is ook mooi. Bari is na Napels de een na grootste stad van Italië. Bari heeft ongeveer 360.000 inwonersVenetië:

Venetië is een stad dat op meer als honderd eilandjes ligt. Ze zijn verbonden door meer als 100 bruggen en bruggetjes.

Het Canal Grande gaat door het midden van de stad en is de grootste rivier van Venetië. Langs de zijkanten liggen veel mooie paleizen en huizen. Venetië heeft ongeveer 370.000 inwoners.Napels:

Napels is een van de grootste steden van Italië. Het is een grote en drukke stad. Op de grote pleinen van Napels worden je veel koopwaar aangeboden zoals zonnebrillen en telefoons. In Napels is veel criminaliteit wordt vaak gezegd maar als je er eenmaal bent valt het allemaal wel mee. Napels heeft ongeveer 1.225.000. inwoners.Hoofdstuk 5:

Wat ik vind van ItaliëIk ben vaak op vakanties naar Italië geweest. Het is er erg mooi en je kunt er veel doen. Er zijn altijd wel veel toeristen in de grote steden maar als je in wat kleinere dorpjes komt wordt het wat rustiger.Het landschap in Italië is erg mooi er zijn veel bergen en meren. Vaak liggen de meren tussen de bergen en als je dan op een zeilboot zit heb je een mooi uitzicht. Wij zeilen veel op het Lago Maggiore.

Het Alpen gebied is ook mooi. Wij zijn bij de Monte Rosa (de hoogste berg van Italië) geweest. Daar zijn veel toeristen.Ook de oudere dorpen zijn romantisch maar daar zijn dan vaak ook weer veel toeristen. Aan de kades kun je gezellig eten en drinken.Er is ook veel recreatie in Italië zoals: zwembaden en pretparken. Maar de meeste toeristen gaan toch wel naar de meren. Bij de meren is het dan ook erg druk dan kun je bijna geen plekje meer bemachtigen op het strand.Het komt er op naar dat Italië erg mooi is maar er wel veel toeristen zijn.Literatuurlijst:

Informatie van: http://www.landenweb.com/italie

Informatie van: http://www.reisomdewereld.nl/zuideuropa/napels.html

Informatie van: http://www.touringcarchauffeur.nl/

Informatie van: http://www.laforca.com/Nederlands/gm_nl.html


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

N.

N.

het hele werk stuk klopt niet

15 jaar geleden

F.

F.

hallo Marit,
wat een mooi en net werkstuk,
echt leuk!
veel info hebben we hier uit gehaald , ik hoop dat het goed is.
x Fokelien en de groeten van Bert

10 jaar geleden

H.

H.
fokelien fokelien

6 jaar geleden

H.

H.

mooi heel veel info
wij hebben er ook heel veel aan

10 jaar geleden

D.

D.

dankjewel voor de informatie

10 jaar geleden

~.

~.

Hee, dankje voor de informatie, echt een super werkstuk (:
-xx

9 jaar geleden

-.

-.

wow bedankt ik heb er veel informatie uit kunnen halen Xjes ---

9 jaar geleden

K.

K.

Super site!
xx

9 jaar geleden

L.

L.

tnx voor info

8 jaar geleden

Y.

Y.

domme informatie

8 jaar geleden

N.

N.

cool ik vindt italie ook een cool land *boks*

8 jaar geleden

J.

J.

thanks voor info, lol

7 jaar geleden

M.

M.

bedankt voor de informatie

7 jaar geleden