We hebben niet alleen een nieuwe site, we hebben ook een nieuwe start gemaakt met ons Instagram-account. Wil je elke dag beginnen met een meme? Nieuws en blogs zien? En soms een handige story of video voor school? Volg ons nu


Inhoudsopgave:
Inleiding
Hoofdstuk 1: Gegevens over Italië
Hoofdstuk 2: Toerisme in Italië
Hoofdstuk 3: Recreatiegebieden in Italië
Hoofdstuk 4: Toeristische plaatsen in Italië
Hoofdstuk 5: Wat ik vind van Italië
Literatuurlijst

Inleiding:
Voor u ligt mijn werkstuk over Italië. Dit werkstuk heb ik geschreven voor aardrijkskunde. De opdracht was: ?Maak een werkstuk over recreatie en toerisme?.
Ik heb gekozen voor Italië. Italië is namelijk mijn lievelingsvakantie land. Het heeft namelijk een mooie natuur en lekker eten. Daarnaast gaan wij ook vaak naar Italië op vakantie.
Mijn werkstuk is als volgt opgebouwd:

Hoofdstuk 1 gaat over Italië zelf.
Hoe groot is Italië eigenlijk en liggen er in Italië nog andere landen? In dit hoofdstuk staan de antwoorden

Het toerisme in Italië is heel anders dan in Nederland. In hoofdstuk 2 wordt wat over het toerisme van Italië verteld.

De Alpen en het Lago Maggiore zijn allemaal recreatiegebieden in Italië. In hoofdstuk 3 wordt er over 4 verschillende gebieden wat verteld.

In hoofdstuk 4 gaat het over toeristische plaatsen in Italië. Rome, Bari, Venetië en Napels komen hier aan de orde.

Wat vind ik eigenlijk van Italië?
Dat leest u in Hoofdstuk 5.

Hoofdstuk 1:
Gegevens over Italië

De officiële naam van Italië is: La Republica Italiana.
Italië heeft een totale oppervlakte van ruim 301.323 km2 en is daarmee 7 keer zo groot als Nederland. De afstand van noord naar zuid is ongeveer 1200 km en van oost naar west liggende afstanden maar tussen 54 en 170 km.

Italië grenst aan de landen Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Ook de Middellandse Zee grenst aan Italië. De totale kustlijn van Italië is 7600 km met de 3766 kleine en grote eilanden mee gerekend.

In Italië liggen ook nog een paar aparte landen zoals: De republiek San Marino en Vaticaanstad.

San Marino heeft een oppervlakte van 62 km2 een heeft 24.000 inwoners.

Vaticaanstad heeft maar 44 hectaren grond. Van uit Vaticaanstad wordt de Rooms-katholieke kerk bestuurd. Vaticaanstad is het kleinste staatje ter wereld en het heeft ongeveer 200 mensen die er permanent wonen. Dagelijks komen er 800 mensen werken. De staat heeft zijn eigen rechtssysteem, winkels, bank, munteenheid, postkantoor, radiostation en krant, de "Osservatore Romano". De officiële taal is het Latijn.

Hoofdstuk 2:
Toerisme in Italië

Italië is na Frankrijk, de Verenigde Staten en Spanje een van de populairste vakantie bestemmingen op de wereld. Ongeveer 35 miljoen toeristen gaan er jaarlijks naar Italië. Ze gaan daar voor al heen om de zon, het water, cultuur en de wintersport.

De meeste mensen gaan naar de Adriatische en de Ligurische kust. Voor de cultuur gaan de meeste mensen naar Rome, Florence en Venetië en de wintersportplaatsen in Trentino-Alto Adige zijn ook aantrekkelijk. De meren in het noorden van Italië zijn ook geliefd.

Bijna de helft van alle toeristen gaan naar het noordoosten van Italië. Een op de vier toeristen is een grote stad zoals Rome geweest. Zuid Italië trekt 20% van alle toeristen.

Hoofdstuk 3:
Recreatiegebieden in Italië

De Alpen:
In de Alpen wordt natuurlijk veel geskied, maar je kunt er meer doen zoals rodelen en wandelen. De Monte Rosa ligt in de Alpen.
De Monte Rosa 1200 - 3350 meter hoog en is daar mee de grootste berg van Italië.

Lago Maggiore:
Het Lago Maggiore is een van de vele meren van Italië. Het Lago Maggiore ligt voor de helft in Zwitserland en voor de helft in Italië.
Het Lago Maggiore heeft een totale oppervlakte van 212 km2, 60 km lengte, gemiddeld 35 km breedte en tot 372 m diep. Het Lago Maggiore is het een na grootste meer van Italië.

Gardameer:
Het Gardameer wordt ook wel Lago di Garda genoemd. Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het ligt 65 m boven de zeespiegel en het heeft een lengte van 51,6 km.

Toscane:
Toscane is een provincie van Italië. De oppervlakte van deze provincie is 222992 km2. Toscane heeft ongeveer 3,5 miljoen inwoners en de hoofdstad is Florence. In het zuiden van Toscane ligt de 1734 m hoge vulkaan de Monte Amiata. Deze vulkaan werkt niet meer. In Toscane verbouwen ze voor al: groenten, fruit, suikerbieten, granen, wijn (chianti) en olijven. In het noorden van Toscane doen ze veel aan veeteelt.

Hoofdstuk 4:
Toeristische plaatsen

Rome:
Rome is de hoofdstad van Italië. Rome is een grote trekpleister. Veel mensen gaan er heen om het Colosseum en de andere Romeinse bouwwerken. Rome is waarschijnlijk gesticht door de tweeling boers Remus en Romulus. Zij zijn de 2 kinderen van Mars en Rhea Silvia, de dochter van de koning van Alba Longa. Rome is waarschijnlijk gesticht in het jaar 752 v.Chr. Rome heeft ongeveer 2.731.400 inwoners.

Bari:
Bari is een eiland bij de kust van Napels. Bari heeft een mooie natuur en het landschap is ook mooi. Bari is na Napels de een na grootste stad van Italië. Bari heeft ongeveer 360.000 inwoners

Venetië:
Venetië is een stad dat op meer als honderd eilandjes ligt. Ze zijn verbonden door meer als 100 bruggen en bruggetjes.
Het Canal Grande gaat door het midden van de stad en is de grootste rivier van Venetië. Langs de zijkanten liggen veel mooie paleizen en huizen. Venetië heeft ongeveer 370.000 inwoners.

Napels:
Napels is een van de grootste steden van Italië. Het is een grote en drukke stad. Op de grote pleinen van Napels worden je veel koopwaar aangeboden zoals zonnebrillen en telefoons. In Napels is veel criminaliteit wordt vaak gezegd maar als je er eenmaal bent valt het allemaal wel mee. Napels heeft ongeveer 1.225.000. inwoners.

Hoofdstuk 5:
Wat ik vind van Italië

Ik ben vaak op vakanties naar Italië geweest. Het is er erg mooi en je kunt er veel doen. Er zijn altijd wel veel toeristen in de grote steden maar als je in wat kleinere dorpjes komt wordt het wat rustiger.

Het landschap in Italië is erg mooi er zijn veel bergen en meren. Vaak liggen de meren tussen de bergen en als je dan op een zeilboot zit heb je een mooi uitzicht. Wij zeilen veel op het Lago Maggiore.
Het Alpen gebied is ook mooi. Wij zijn bij de Monte Rosa (de hoogste berg van Italië) geweest. Daar zijn veel toeristen.

Ook de oudere dorpen zijn romantisch maar daar zijn dan vaak ook weer veel toeristen. Aan de kades kun je gezellig eten en drinken.

Er is ook veel recreatie in Italië zoals: zwembaden en pretparken. Maar de meeste toeristen gaan toch wel naar de meren. Bij de meren is het dan ook erg druk dan kun je bijna geen plekje meer bemachtigen op het strand.

Het komt er op naar dat Italië erg mooi is maar er wel veel toeristen zijn.

Literatuurlijst:
Informatie van: http://www.landenweb.com/italie
Informatie van: http://www.reisomdewereld.nl/zuideuropa/napels.html
Informatie van: http://www.touringcarchauffeur.nl/
Informatie van: http://www.laforca.com/Nederlands/gm_nl.html

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

gast

gast

M.

M.

bedankt voor de informatie

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

J.

J.

thanks voor info, lol

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

N.

N.

cool ik vindt italie ook een cool land *boks*

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

Y.

Y.

domme informatie

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

tnx voor info

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

Super site!
xx

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

-.

-.

wow bedankt ik heb er veel informatie uit kunnen halen Xjes ---

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

~.

~.

Hee, dankje voor de informatie, echt een super werkstuk (:
-xx

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

D.

D.

dankjewel voor de informatie

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

H.

H.

mooi heel veel info
wij hebben er ook heel veel aan

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

F.

F.

hallo Marit,
wat een mooi en net werkstuk,
echt leuk!
veel info hebben we hier uit gehaald , ik hoop dat het goed is.
x Fokelien en de groeten van Bert

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

N.

N.

het hele werk stuk klopt niet

12 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast