Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Frankrijk Monumenten

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • groep 8 | 444 woorden
  • 24 april 2007
  • 201 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 201 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Monumenten Uit Frankrijk

Eiffeltoren

De Eiffeltoren werd gebouwd in 2 jaar, dit was een recordtijd. Hij werd gebouwd door Gustave Eiffel ter herinnering aan de Franse Revolutie. Gustave Eiffel bouwde de toren voor de wereldtentoonstelling in 1889. De Eiffeltoren zou 20 jaar later afgebroken worden maar tegen die tijd waren er al zoveel fans, dat de Eiffeltoren mocht blijven staan en als zendmast werd gebruikt. De Eiffeltoren had in de loop van de jaren al verschillende namen gekregen: holle kandelaar, de trap naar de eeuwigheid, de toren van Babel, de volière van de wereld, koningin van Parijs. De Eiffeltoren is nu het symbool van Parijs. Hij is 300 meter hoog, weegt 7.000 ton en bestaat uit 15.000 ijzeren onderdelen. De Eiffeltoren wordt door vele mensen bezocht. ‘s Avonds is de Eiffeltoren helemaal verlicht.

Sacrè Coeur

De Sacrè Coeur is een kerk, hij staat op Montmartre, de heuvel in het noorden van Parijs. Hij is gebouwd om de 58.000 doden uit de Frans-Duitse oorlog van 1870-1871 te herdenken. Hij is gemaakt van wit marmer en wordt dan ook wel de bruidstaart-basiliek genoemd. Er is 35 jaar aan gewerkt. Elke dag wordt er in de Sacrè Coeur meerdere keren een mis gehouden.


Arc de Triomphe

Het gebouw is 50 meter hoog en is het symbool van militaire macht. De bouw van de Arc de Triomphe begon in 1806. Napoleon gaf de opdracht voor een monument ter ere van het Franse leger. Pas in 1836 werd het monument afgemaakt. Onder de Arc de Triomphe ligt het graf van een onbekende soldaat. Het beeldhouwwerk op de Arc de Triomphe is het werk van 3 kunstenaars. Op de 30 schilden boven aan de Arc de Triomphe staan de namen van revolutionaire of keizerlijke overwinnaars.

Centre Pompidou

Centre Pompidou is het Nationaal Museum van Moderne kunst, het wordt ook wel 'Beaubourg' genoemd. De bouw hiervan was klaar in 1977. Onder leiding van president Georges Pompidou werd er met de bouw begonnen, maar het gebouw kwam af onder leiding van Giscard d`Estaing. In het museum zijn onder andere grote tentoonstellingsruimten voor wisselende exposities, ruimten voor theateruitvoeringen en muziekuitvoeringen, een bibliotheek en een fotografieafdeling. Erg opvallend aan het gebouw is dat alle leidingen, buizen en luchtkanalen aan de buitenkant van het gebouw zijn gemaakt en dus duidelijk te zien zijn.

Nôtre Dame

De Nôtre Dame is een kathedraal, deze kathedraal is erg sfeervol. De bouw begon in 1163, pas in 1345 was de kathedraal klaar. De Nôtre Dame is gebouwd door timmerlieden, steenhouwers, smeden en glazeniers. De Nôtre Dame raakte de laatste jaren in verval, door de architect Lassus en Viollet-le-Duc werd de schade weer hersteld. In de Nôtre Dame staat een orgel dat uit 7000 pijpen bestaat. Dit orgel komt uit 1730.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

K.

K.

de notre dame heeft 7001 pijpen in de orgel

13 jaar geleden

C.

C.

Ja leuk voor je

10 jaar geleden

A.

A.

wat een poep hoofd is dit.

5 jaar geleden