Emigreren naar Canada

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 2370 woorden
  • 3 mei 2003
  • 125 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
125 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

EMIGREREN NAAR CANADA
Inleiding

Omdat we voor aardrijkskunde een werkstuk moesten maken met een onderwerp dat iets met aardrijkskunde te maken heeft, heb ik gekozen voor het onderwerp ‘emigreren naar Canada’. Ik heb mijn onderwerp gekozen omdat ik dat wel een interessant onderwerp vindt, ook omdat daar wel veel informatie over te vinden is. Ik vond het wel gemakkelijk om een werkstuk te maken met een hoofdvraag en met deelvragen, dus dat heb ik gedaan.

Ik heb van mijn hoofdvraag gemaakt: “Waarom is Canada zo’n populair emigratieland?”

En mijn deelvragen zijn: *Wat zijn de grootste verschillen tussen Canada en Nederland? *Naar welke plaatsen word er zoal geëmigreerd? En waarom juist daar? *Wat voor mensen emigreren er naar Canada? *Aan welke eisen moet je voldoen om naar Canada te emigreren?

Ik heb voor deze deelvragen gekozen, omdat ik hiermee wel denk een antwoord te kunnen krijgen op mijn hoofdvraag.

Deelvraag 1: Wat zijn de grootste verschillen tussen Canada en Nederland? Een van de grootste verschillen is dat canada veel groter is dan Nederland, Canada is na Rusland het grootste land ter wereld. En is bijna net zo groot als heel Europa. Terwijl Nederland juist een van de kleinste landjes is. Canada is ook erg dunbevolkt, er zitten grote afstanden tussen dorpen en tussen de huizen. Doordat Canada zo dunbevolkt is, is het ook makkelijker om daar een groot bedrijf te beginnen. Je hebt dan genoeg ruimte voor schuren. Daarom zie je daar vaak veel boerenbedrijven met soms wel vijf schuren en wel 800 varkens of wel 400 koeien. Dat wil daar veel beter dan in Nederland. Ook heeft Canada verschillende tijdzones. Als mensen in Vancouver ‘s morgens om half negen gaan ontbijten, is het bij hun landgenoten in Newfoundland twee uur ‘s middags, midden op de dag.

Natuurlijk zijn de verschillen in het klimaat ook heel groot. In canada heb je hele warme zomers en lange, koude winters. In januari is de gemiddelde temperatuur in het gehele land -18̊C. Van november tot april is het grootste deel van Canada overdekt met sneeuw. De meeste neerslag valt in het westen van Canada, meer dan 2500 mm per jaar. De prairies zijn het hele jaar aardig droog, een van de redenen waarom daar veel graan word geproduceerd door akkerbouwers die daar heen gaan emigreren. Als je in Canada woont is het ook makkelijk als je een kelder hebt. In de meeste huizen hebben ze ook een kelder met een speelkamer, een wasruimte en een stookruimte. De reden hiervoor is dat ‘s winters de grond vaak bevriest tot een diepte van meer dan een meter. Zonder kelder zouden elk voorjaar als de grond ontdooide de huizen bewegen.

In Canada hebben zo ook hele andere dieren dan in Nederland. Omdat een groot deel van Canada onontwikkeld is, is er een grote verscheidenheid aan wilde dieren. De bekendste dieren zijn de eland, de kariboe, de beer en de bever, maar er zijn ook herten, coyotes, antilopen, bergleeuwen, otters, nertsen, walrussen, uilen en wolven. De beren komen voor in de afgelegen gebieden in heel Canada en leven vaak in de buurt van kampen en afvalbergen. Canada is ook een land met veel en grote industrie. Daardoor is Canada ook een rijk land. Ze hebben ook enorme vooraden mineralen, waaronder zink, nikkel, zilver, goud enz. Ze hebben ook grote reserves aan ruwe olie en aardgas. En de kracht van water word gebruikt voor het opwekken van elektriciteit. De belangrijkste verwerkende industrie is de zware industrie. Hier worden ijzer en staal geproduceerd voor de motorindustrie, en onder andere motorvoertuigen en landbouwmachines. Verder hebben ze ook nog andere grote industrie zoals de textielindustrie, houtverwerkende- en papierindustrie en de voedselverwerkende industrie. Doordat ongeveer 40% van Canada overdekt is met bossen, is dat ook goed voor de economie, ze kunnen nu een deel gebruiken voor timmerhout, maar de belangrijkste producten zijn toch wel houtpulp en papier, en dan vooral krantenpapier.

Canada krijgt ook veel toeristen, de populairste plaatsen waar ze komen zijn Brits Columbia en de Rocky Mountains, Toronto, Montreal en de Niagara watervallen. De toeristen brengen geld in Canada doordat ze uitgeven aan eten en drinken, en het kopen van spullen en souvenirs. Deelvraag 2: Naar welke plaatsen wordt er zoal geëmigreerd? En waarom juist daar heen?

Je ziet de meeste emigranten in het zuiden van Canada. Er zijn verschillende provincies waar veel mensen, vooral boeren, heen emigreren. Onder andere de provincies in het zuiden zoals: Brits Columbia in de buurt van de plaats Vancouver, Alberta in de buurten van Edmonton en Calgary, Saskatchewan rond de plaatsen Regina en Saskatoon, Manitoba bij Winnipeg, Ontario in het zuid oosten bij de bekende plaats Toronto, New brunswick in het noorden bij Fredericton en Nova Scotia bij de hoofdstad Halifax. Maar ook in de franse provincie Quebec rond de plaats Montreal zijn veel boeren. In deze provincies zie je wel het meest landbouwers, vooral omdat dit de provincies zijn met de beste grond voor de belangrijkste landbouwgebieden zoals akkerbouw en veeteelt. De meeste boeren hebben een gemengd bedrijf, ze verbouwen dan niet alleen gewassen maar ze hebben ook vee. Dit kan dankzij de Canadese grond. Mensen gaan hierheen omdat Canada een land is met veel vruchtbare grond. Er zijn ook boeren die er graag heen willen omdat ze willen uitbreiden met hun bedrijf. Als ze hier niet verder kunnen uitbreiden, gaan sommige mensen naar Canada omdat ze daar veel meer ruimte hebben, in Canada ligt alles ook veel verder uit elkaar dan in Nederland. (Daarom moeten de mensen daar ook altijd veel langer rijden voordat ze in een dorp of in een stad zijn.) De grootste reden waarom boeren naar Canada gaan is toch wel omdat Canada een zeer vruchtbare grond heeft en omdat er veel ruimte is om te boeren. Verder ook omdat het een goed land is om te wonen, Canada heeft een goede economie en heeft allerlei activiteiten. In tegenstelling tot andere landen waar ook wel eens naar word geëmigreerd, daar word je niet zo goed ontvangen zoals bijvoorbeeld in Denemarken. In Canada is alles in orde, je krijgt ook voorlichting over het emigreren en het is ook wel gemakkelijk omdat er ook al veel andere emigranten zijn. Waarom mensen er ook wel heen gaan is, omdat er veel verschillende culturen zijn zodat je je er makkelijk bij kunt aansluiten. Zoals mensen die Frankrijk ook wel aantrekkelijk vinden, en niet kunnen kiezen tussen Canada en Frankrijk, kun je ook naar Quebec gaan, waar allemaal Franse mensen wonen. Dat is ook weer een voordeel.

Het werkstuk gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Deelvraag 3: Wat voor mensen emigreren er zoal naar Canada?

Mensen die graag een keer iets anders willen emigreren naar Canada. Of mensen die meer ruimte willen hebben voor hun bedrijf, of als ze juist ruimte nodig hebben. Het zijn meestal boeren die naar Canada emigreren en dan vooral omdat ze meer ruimte willen voor hun schuren, of omdat ze de regels in de Nederland te streng vinden, bijvoorbeeld de milieuwet of de andere wetten die erg streng zijn. Ze willen die wet dan net voor zijn. Er zijn ook wel boeren die vinden dat hier teveel regels zijn, teveel belasting-en milieuregels.

Mensen die ondernemers zijn emigreren ook naar Canada. Ze kunnen hun bedrijf beter voortzetten doordat er in Canada misschien meer vraag naar is, meer werkgelegenheid voor mensen. De ondernemers gaan daar heen omdat daar een betere economie is, en omdat Canada meer grondstoffen heeft, en een grote industrie. Ze vinden het hier in Nederland te klein en in Canada zijn natuurlijk andere regels die ze moeten volgen, als ze die regels beter vinden, is de kans groot dat ze daar eerder heen gaan dan dat ze hier blijven met een klein slecht bedrijf, terwijl ze in Canada een groot bedrijf met veel inkomen kunnen krijgen.

Dit wil je ook lezen:

Je ziet ook veel mensen die naar Canada gaan omdat ze meer willen verdienen of omdat ze ander werk willen. Ze kunnen daar beter werk krijgen doordat er veel meer keus is in de beroepen, omdat er een veel grotere industrie is en dus veel meer werkgelegenheid. De meeste mensen werken dus ook in de Handel en Horeca, ook omdat er in Canada veel toeristen komen heb je veel mensen nodig in de Horeca. Er zijn in Canada dan ook hele andere banen dan in Nederland. In Nederland heb je natuurlijk niet zoveel werk in de mijnbouw en in de steengroeven. Dus mensen die dit soort werk leuk vinden kunnen daar eerder terecht dan in Nederland. Het is in Canada ook veel groter dus je kunt daar ook veel meer bereiken.

Maar waarom gaan ze juist naar Canada?

Omdat Canada een land is met veel keuzes, het is een groot land, je kunt veel bereiken. Je word goed en leuk ontvangen als emigrant. Het wordt al normaler als er emigranten naar Canada komen, er wordt niet meer zo raar van opgekeken, omdat er al zo veel mensen heen gaan. Dat is misschien ook wel een voordeel voor de mensen, ze komen nog mensen tegen uit hun eigen land zodat ze er nog mee kunnen praten, je bent er dan niet alleen. Zoals bijvoorbeeld mensen die naar Brazilië gaan, daar zijn niet zoveel oude landgenoten en dan word het al gauw een stuk moeilijker, omdat je dan niet zo gauw met andere mensen kan praten over je emigratie naar Brazilië. Canada is ook veel aantrekkelijker dan een ander land, omdat Canada een hele mooie natuur heeft, hoge bergen en mooie zeeën en meren. De meeste mensen die daar op vakantie geweest zijn, zie je ook vaker terugkomen als emigrant. Canada is een mooi land en dat heeft ook te maken met de keus van een emigrant, als Canada niet zo mooi was, zou de emigrant eerder ergens anders heen gaan.

Deelvraag 4: Aan welke eisen moet je voldoen om naar Canada te emigreren?

De eisen die Canada stelt zijn behoorlijk streng, dus het is niet zo gemakkelijk om daar heen te gaan om te emigreren. Je moet in eerste instantie veel/genoeg geld hebben om de reis te kunnen betalen. Ook de reizen die je vooraf doet, om te kijken naar je nieuwe huis en alles te regelen. Ook moet je veel geld hebben om een huis te kopen. Huizen in Canada zijn vaak groot en hebben ook vaak een grote tuin, dus zijn ze dan ook al gauw erg duur. Je moet alle vergoedingen ook nog betalen en alles wat daar bij komt te kijken. Je mag niet naar Canada emigreren als je gehandicapt bent of als je een chronische ziekte hebt. Je word dan eerst gekeurd en dan kijken ze of je een ziekte of zoiets hebt en als je goed gezond bent mag je erheen en anders moet je naar een ander land of je kunt beter in je eigen land blijven wonen. Deze regel hebben ze omdat de overheid bang is dat mensen zeggen dat ze ziek zijn en een uitkering willen, terwijl ze dan eigenlijk helemaal niet ziek zijn. Dit wil de overheid graag voorkomen. Ze willen dat je zelfstandig bent, dat je voor jezelf kunt zorgen en zo weinig mogelijk uitkeringen krijgt, zodat er geld is voor andere doelen. Canada wil graag de ziektekosten niet te hoog hebben en de uitkeringen laag houden.

Een emigrant moet genoeg punten hebben, als je genoeg van deze punten hebt (in totaal 75 punten), heb je een goede reden om naar Canada te gaan als je te weinig punten hebt is het niet verstandig om te gaan, je word dan afgewezen.

De onderdelen waar je punten voor kan krijgen zijn: *Leeftijd (hooguit 10 punten) *Opleiding (hooguit 25 punten) *Taalvaardigheid van engels en frans (hooguit 24 punten) *Werkervaring (hooguit 21 punten) *Het bewijs van tewerkstelling (10 punten) *Aanpassingsvermogen, opleiding partner, werkervaring in Canada, uitzicht op een vaste baan, familie hereniging. (10 punten) Wie nog een baanaanbod heeft in Canada krijgt extra punten.

Het is een ingewikkeld systeem met die punten, maar daar zijn deskundigen voor om te kijken of het verstandig is om naar Canada te emigreren.

CONCLUSIE:

Mijn hoofdvraag was: Waarom is Canada zo’n populair emigratieland? Daar heb ik antwoord op gevonden. Ik vond het niet zo heel moeilijk om een antwoord te vinden, omdat ik wel deelvragen had gekozen die er goed bij pasten. Mijn conclusie is dat Canada zo populair is omdat een groot deel in het land een goede vruchtbare grond heeft voor de boeren. het is ook vooral populair omdat er in Canada genoeg ruimte om te boeren. Maar ook voor de andere mensen, zoals de ondernemers. Er is in Canada gewoon veel meer ruimte om uit te breiden met je bedrijf. Ook is er veel meer werkgelegenheid voor de mensen die in de mijnbouw willen. Ook gaan de mensen eerder naar Canada dan naar een ander land omdat Canada zo’n mooi land is, met een mooi landschap. Er zijn nog wel veel meer redenen te bedenken, maar dit zijn toch wel de voornaamste redenen. Nawoord: Ik vond het in het begin wel moeilijk om mijn werkstuk te maken. Eerst om goede informatie te vinden en daarna deelvragen te bedenken waar genoeg over te vertellen is en waar je antwoord mee kunt vinden op je hoofdvraag. Maar toen ik eenmaal bezig was met mijn werkstuk ging het al beter. Ik was wel blij toen ik hoorde dat we er nog twee weken langer aan mochten werken, omdat ik eerst nog geen goede informatie had. Ik vond het ook wel gemakkelijk dat we er op school nog aan mochten werken, zodat we al een begin konden maken en als het niet lukte, dat we dan even konden vragen. Verder vond ik het niet zo moeilijk om een werkstuk te maken over het emigreren naar Canada, omdat er wel veel informatie over Canada te vinden is. Helaas kon ik niet veel informatie vinden op internet. maar doordat ik nog 2 boeken had gevonden kwam ik er wel uit. Ik vond het werkstuk maken ook nog wel weer leerzaam. Want ik weet nu wel veel meer over Canada dan eerst. Ook hoe het gaat als je moet emigreren en ik weet nu meer over Canada.

Mijn hoofdvraag was: Waarom is Canada zo’n populair emigratieland? Daar heb ik antwoord op gevonden. Ik vond het niet zo heel moeilijk om een antwoord te vinden, omdat ik wel deelvragen had gekozen die er goed bij pasten. Mijn conclusie is dat Canada zo populair is omdat een groot deel in het land een goede vruchtbare grond heeft voor de boeren. het is ook vooral populair omdat er in Canada genoeg ruimte om te boeren. Maar ook voor de andere mensen, zoals de ondernemers. Er is in Canada gewoon veel meer ruimte om uit te breiden met je bedrijf. Ook is er veel meer werkgelegenheid voor de mensen die in de mijnbouw willen. Ook gaan de mensen eerder naar Canada dan naar een ander land omdat Canada zo’n mooi land is, met een mooi landschap. Er zijn nog wel veel meer redenen te bedenken, maar dit zijn toch wel de voornaamste redenen. Nawoord: Ik vond het in het begin wel moeilijk om mijn werkstuk te maken. Eerst om goede informatie te vinden en daarna deelvragen te bedenken waar genoeg over te vertellen is en waar je antwoord mee kunt vinden op je hoofdvraag. Maar toen ik eenmaal bezig was met mijn werkstuk ging het al beter. Ik was wel blij toen ik hoorde dat we er nog twee weken langer aan mochten werken, omdat ik eerst nog geen goede informatie had. Ik vond het ook wel gemakkelijk dat we er op school nog aan mochten werken, zodat we al een begin konden maken en als het niet lukte, dat we dan even konden vragen. Verder vond ik het niet zo moeilijk om een werkstuk te maken over het emigreren naar Canada, omdat er wel veel informatie over Canada te vinden is. Helaas kon ik niet veel informatie vinden op internet. maar doordat ik nog 2 boeken had gevonden kwam ik er wel uit. Ik vond het werkstuk maken ook nog wel weer leerzaam. Want ik weet nu wel veel meer over Canada dan eerst. Ook hoe het gaat als je moet emigreren en ik weet nu meer over Canada.

Literatuurlijst:

Waar ik mijn informatie over Canada en emigreren vandaan heb zijn de boeken:

* Moderne Industriele Wereld; Canada - Marshall & Richardson * Bibliotheek der landen; Canada

en de internetpagina:

* www.canadaimmigrationjobs.com/canada.

REACTIES

J.

J.

maak meeeeeeeeeeeeeeeeeeeer

10 jaar geleden

C.

C.

erg handig maar ik mis een groot deel

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.