De 4 gezichten van Europa

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vwo | 332 woorden
  • 26 maart 2009
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
4 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

De 4 gezichten van Europa.

West-Europa is rijk en welvarend, de bakermat- van de Industriële revolutie en de Eu. De oude industriegebieden zijn bezig te vernieuwen.
Voorbeeld: Het Ruhrgebied is helemaal vernieuwd, oude fabrieken zijn gesloten en omgebouwd tot kunstwerk of nieuwe hightech bedrijven. Er zijn ook parken aangelegd. (van Pott naar Park)
Oost-Europa was vroeger communistisch en daardoor armer en minder ontwikkeld dan West-Europa. Er zijn landen uiteengevallen( Joegoslavië, Sovjetunie) en bij elkaar gevoegd (Duitsland). Ze zijn bezig om te schakelen van communisme en dictatuur, naar kapitalisme en democratie.

Voorbeeld: Rusland heeft een slechte infrastructuur :
• Menselijke factor: Gebrek aan aandacht en geld
• Natuurlijke factor: klimaat.

Zuid-Europa is minder ontwikkeld dan West-Europa (maar meer dan het oosten). Ze zijn in ontwikkeling omdat ze lid zijn van de EU die hulp geeft aan het Zuiden (Noorden is wel rijk). Er is veel landbouw en toerisme door het klimaat.
Voorbeeld: Italië, Zuid is minder ontwikkeld dan Noord, maar de EU probeert dat gelijk te krijgen door geld te geven… veel van dat geld wordt ook weggenomen door de maffia.
Noord-Europa is welvarend, heeft weinig industrie en een koud klimaat (met veel taiga).

Italië : Noord-Italië is één van de rijkste delen van Europa, heeft veel industrie en mensen die werken in diensten. In het Zuiden ( mezzogiorno ) werken veel mensen op het land of zijn werkloos. Het is er warm, droog en er is bodemerosie. De armoede is vroeger ontstaan: Arme boeren werkten voor grootgrondbezitters en kwamen soms in de schulden bij hen. De EU geeft steun aan dat gebied. Op het land zijn nu machines, er komen nieuwbouwwijken met flats in de stadjes en naar het land kun je met de auto of scooter.

Oost-Duitsland was vroeger communistisch, de EU geeft geld voor de ontwikkeling, om de achterstand op West in te halen.
De EU probeerde werkgelegenheid te creëren door bijvoorbeeld fabrieken te plaatsen, nadat landbouw mislukt is door mechanisatie. Fabrieken worden geautomatiseerd en uiteindelijk hebben ze voor banen in diensten gezorgd ( in toerisme).

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.