In Misenum vertaling (Plinius)

Beoordeling 0
Foto van Hanne
  • Vertaling door Hanne
  • Klas onbekend | 195 woorden
  • 25 juni 2022
  • nog niet beoordeeld
  • Cijfer
  • nog niet beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!

In Misenum


Hij was in M en bestuurde de vloot in eigen persoon met zijn imperium. Op de 9e voor de Kalender van September om omstreeks het 7e uur beduidde mijn moeder hem dat er een wolk verscheen met ongewone omvang en uitzicht. Nadat hij gezond had  (de zon gebruikte) en vervolgens een koudwaterbad, nam hij liggend een 4uurtje en studeerde hij; hij vroeg naar zijn sandalen, klom naar een plaats vanwaar dat schouwspel het best kon bekeken worden.


Er rees een wolk op _ het was onduidelijk voor toeschouwers van ver uit welke berg (later vernam men dat het de V was geweest), waarvan de gelijkenis en de vorm (hendiadys?: de gelijkenis van de vorm?) door geen andere boom beter uitgedrukt zou worden dan door een pijnboom. (eigenlijk actief) Want oprijzend met een zeer lange stam als het ware, daarna, werd ze verspreid met een soort van takken, geloof ik, omdat ze, nadat ze door een krachtige luchtstroom omhooggevoerd was, vervolgens, toen die (luchtstroom) verzwakte, tot stilstand gekomen was of zelfs overwonnen door haar zwaartekracht in de breedte oploste/ ijler werd, soms wit, soms vuil en vlekkerig alnaargelang ze aarde (lava) of as omhooggestuwd had.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Hanne