6.5: Ulixes apud Circam veneficam

Beoordeling 8.8
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • Klas onbekend | 269 woorden
  • 16 maart 2020
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 8.8
25 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

6.5 Ulixes apud Circam Venicam

Een veradelijke ontmoeting

Plotseling bemerkt de mooie Circe de Grieken. De tovenares lacht en zegt: ‘Kom binnen gasten, kom binnen!’ Jullie hebben toch wel honger? Op dat moment gaan allen behalve Eurylochus het paleis binnen; want Eurylochus wacht voorzichtig voor de deur op zijn vrienden. De slaven van Circe brengen snel voedsel en wijn aan: maar de wijn is vergiftigd en kijk, plotseling worden de ongelukkige gasten varkens. Eurylochus haast zich naar Odysseus en verteld hem het wrede lot van zijn vrienden.

De onverschrokkenleider

De overige kameraden zijn droevig en wenen, maar Odysseus zegt dadelijk: ‘Ik moet bonze vrienden bevrijden, ik vrees de tovenares niet’. Onderweg smeekt Odysseus de god Mercurius: Mercurius, zoon van Jupitter, jij helpt me altijd, help me nu ook. Mercurius luistert naar de moedige leider en wijst een heilig kruid aan. Voor het paleis roept Odysseus Circe en roept uit: ‘ Bevrijd mijn vrienden’.

Redt zijn kameraden

Circe is blij omdat de leider van de Grieken aanwezig is en zegt: ‘Jij wilt toch ook wel een mooi varken worden?’ Maar het kruid van Mercurius redt hem. Daarom zegt de woedende Circe aan haar dienaar: ‘ Wie is die wonderlijke man?’ ‘Waarom wordt hij geen varken?’ Maar Odysseus roept opnieuw: ‘Bevrijd mijn vrienden’. Uiteindelijk na veel strenge woorden van Odysseus, opent Circe de poort van de stal en laat de Grieken vrij. Kijk, plotseling worden de varkens weer mensen! Maar de Grieken kunnen nog niet naar huis. Want Odysseus blijft nog voor een lange tijd bij de mooie Circe…

REACTIES

B.

B.

ik weet dat ik de schrijver ben dus ik ga geen goed commentaar geven, ik wil gewoon zeggen dat als dit je heeft geholpen ben ik blij ik probeer zoveel mensen te helpen (bekend of onbekend).

3 jaar geleden

E.

E.

Je maakt echt zeer goede vertalingen maar soms vergeet je iets te vertalen (niet echt belangrijke woorden) bijvoorbeeld: zegt hij. Dat kunnen de leerkrachten op examens wel fout rekenen maar verder wast het zeer goed. :)

2 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.