Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

1.5 Orpheus en Eurydice

Beoordeling 9.3
Foto van een scholier
  • Vertaling door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 131 woorden
  • 14 oktober 2020
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 9.3
4 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Orpheus en Eurydice

Orpheus is een jongeman: hij is mooi en hij zingt zoals een god. Dus vele mensen luisteren. Niet alleen de mensen, maar ook de dieren luisteren. De zon luistert en de maan luistert. De stenen en de rivieren zijn verwonderd over het mooie gezang. De bomen zijn blij en de aarde is blij. Want Orpheus heeft een mooie stem.

Eurydice is een meisje. Ze kijkt naar Orpheus en is verwonderd over de mooie jongeman. Ze luistert naar het mooie gezang en is verwonderd. Dus ze drinkt niet en wil niet eten. Maar ze gaat naar Orpheus en zegt: “Wie ben jij? Want ik ben verwonderd van het gezang. Ik wil jou niet meer verlaten.”

Het lot is goed, want Orpheus bemint Eurydice en Eurydice bemint Orpheus.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.